Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Μολών λαβέ Giorgo ! Σπάρτη – Αθήνα σε τρείς μέρες με τα πόδια…
























Το κίνημα των αγανακτισμένων έδωσε προχθές εξετάσεις και πέρασε !

Πέρασε στην συνείδηση του λαού γιατί παρέμεινε σωστό, «οικογενειακό», και άθικτο από τους αναρχικούς πού προσπάθησαν με εκδηλώσεις βίας να το μολύνουν και να το αμαυρώσουν…
















 Ο "Λουκάνικος" , ο σκύλος τών εξεγέρσεων, είναι κι΄αυτός πάντα με το μέρος τών αδικουμένων ! Έχουνε πού έχουνε τον πόνο τους οί αστυνομικοί μή φάνε καί καμιά πέτρα, έχουνε καί τον "Λουκάνικο" από πάνω να τούς γαυγίζει...Πραγματικά σκυλίσια ζωή, σκυλίσια λεφτά, όχι τού σκύλου αλλά τών αστυνομικών !



============================

       Νέα  Υόρκη - τελευταία ώρα
=======================================

Τό κίνημα φαίνεται να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, κι΄ αυτό είναι σημείο παρήγορο για τις όποιες και μετέπειτα εξελίξεις.

Ζητάει την απαλλαγή από το Μνημόνιο, ζητάει να μη το ψηφίσουν μεθαύριο από το κυβερνών κυρίως κόμμα, αν και η μεταστροφή κάποιων βουλευτών του Giorgou πού τρίζανε μέχρι χθές τα δόντια τους « θα κάνουμε και θα ράνουμε…» είναι πιά εμφανής, καθώς κάποιοι με την «μέθοδο της απασχόλησης» και της απειλής, τσίμπησαν και κάποια Υφυπουργεία...

Μετά απ΄ αυτό το «τσίμπημα θέσεων», βεβαίως βεβαίως, ξέχασαν και τις απειλές καί τρώγοντας το γλυκό λουκούμι της νέας θέσης πετάχτηκαν ως τα διπλανά της Βουλής ανθοπωλεία του Συντάγματος να πάρουν άνθη και να αρχίσουν να ραίνουν και να υμνούν τον Giorgo πού κι΄ αυτός τους στήριξε και τους δόξασε !

Κι΄ έτσι « πρίν αλέκτωρ φωνήσει …» η προδοσία προς τον Ελληνικό λαό πού περίμενε κάποιοι επιτέλους να τα στηρίξουν συνετελέσθηκε, καί να δούμε τί θα γίνει μεθαύριο τήν ώρα τής ψηφοφορίας στήν Βουλή για το Μνημόνιο...


Τί θά γίνει;

Όλοι αυτοί λοιπόν οί δήθεν επαναστάτες τού Giorgou πού βγαίνουν καί μιλούν κατά τού μνημονίου θα βγούνε καί θα το ψηφίσουν μέσα από διάφορα τεχνάσματα λόγου απ΄ αυτά πού ο πολιτικός κόσμος είναι συνηθισμένος...
























Έρχονται οί Σπαρτιάτες, μπράβο στά παλληκάρια !
 ==========================================

Σωστά λοιπόν το κίνημα του αγανακτισμένου λαού ζητάει «απαλλαγή» από το παλαιό πολιτικό σύστημα, «απαλλαγή» από κάθε τι πού θυμίζει παλαιοπολιτικά τερτίπια,  γιατί η κοινή γνώμη αδιακρίτως ( και ενδεχομένως καθ΄ υπερβολή), τους έχει αναγάγει σε κλέφτες…

Θα λέγαμε υπερβολική τήν έκφραση βέβαια, μια και μπορεί να αφορά κάποια "αφρόκρεμα" της πολιτικής ζωής, να εκφράζει κάποια γενικευμένη απογοήτευση, ναι, αλλ΄ όμως δεν είναι και πρέπον να στήνει στο Γουδί και να «εκτελεί» ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο!

Παρά ταύτα, υπάρχουν και κάποιες έτερες σκέψεις και προβληματισμοί …

Οί Εξουσίες κάθε Κράτους βασικά είναι δύο.

Στην Ελλάδα τουλάχιστον ξεκίνησαν σχεδόν μαζί, με πρώτη την Στρατιωτική Εξουσία και τους στρατιωτικούς της κλεφτουριάς, των αρματωλών, και των οπλαρχηγών, οί οποίο έβαλαν το κεφάλι τους στον τορβά πολεμώντας στα βουνά και στα λαγκάδια για να απελευθερώσουν με τα όπλα την πατρίδα.

Και αφού την απελευθέρωσαν τότε ξεπρόβαλλαν πολλάκις σαν σαλίγκαροι οί πολιτικοί, σχηματίζοντας την πολιτική Εξουσία πού με διάφορα τερτίπια και διπλωματικά τεχνάσματα του λόγου, της μίζας, της φατρίας, της πλεκτάνης, και της συναλλαγής, κατόρθωσαν όχι μόνο να αναρριχηθούν αυτοί στην Εξουσία αλλά, και το σπουδαιότερο, να απαγορέψουν στην στρατιωτική Εξουσία να έχει λόγο!

Οί στρατιωτικοί δεν θα μπορούσαν πλέον να παίρνουν μέρος στην διοίκηση του Έθνους, αλλά θα ήσαν υποχρεωμένοι να έλθουν να σώσουν την πατρίδα όταν οι πολιτικοί τα έμπλεκαν, θέλανε να σωθούνε, και δεν ξέρανε από ποιά πόρτα να φύγουνε για να γλιτώσουν από τά εχθρικά Έθνη!

Οί στρατιωτικοί θα ήσαν υπάλληλοι, καβάτζα, και σωσίβιο των πολιτικών, και θάπρεπε σαν απλοί μισθοδοτούμενοι υπάλληλοι του Δημοσίου, απλώς να πεθαίνουν για το Έθνος !


Καί να λένε συνεχώς: " πεθαίνω γιά την πατρίδα ! "

Ποιός άλλος όμως Δημόσιος υπάλληλος σήμερα, είναι υποχρεωμένος να πεθαίνει, ένεκα του μισθού του για το Έθνος;

Ασφαλώς και ουδείς !

Ενώ οί πολιτικοί, μέσα από Νόμους πού αυτοί είχαν και έχουν ψηφίσει προστατεύοντας με ασυλία κάθε τους παρεκτροπή, μπορούν στην δύσκολη στιγμή να παίρνουν το πρώτο αεροπλάνο, καράβι, ή τραίνο, και να γλιτώνουν, και παραδείγματα στην Ελληνική ιστορία έχουμε αρκετά…

Κι΄ αυτή δυστυχώς, είναι η διαμορφωμένη κατάσταση σήμερα, στον Ελληνικό χώρο !

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ…
====================

Πορεία «Σπάρτη - Αθήνα» διοργανώνουν οι «Αγανακτισμένοι»


Οι «Αγανακτισμένοι» της Σπάρτης, εμπνευσμένοι από το ψηφιδωτό «η αρπαγή της Ευρώπης», οργανώνουν πορεία, με αφετηρία το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη και τερματισμό την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 20:00 το βράδυ της προσεχούς Κυριακής, 19 Ιουνίου, και θα καταλήξει στο Σύνταγμα το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου, με την «κατάθεση συμβολικού μηνύματος για συνειδησιακή και πνευματική απελευθέρωση».

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία υπογραμμίζεται ότι «ξεκινάμε ως αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες και καλούμε όλους να βρεθούν με όποιο τρόπο μπορούν και επιθυμούν στο πλευρό μας, ώστε να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το μήνυμα "η Ελλάδα δεν ξεπουλιέται, η Ευρώπη δεν μοιράζεται". 


Παράλληλα, καλούμε τους πάντες να διαδώσουν το μήνυμα ότι: " Όπως η Σπάρτη σηκώνει το ανάστημά της, με το ίδιο σθένος πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να σφίξουμε δυνατά το χέρι ο ένας του άλλου”».

Το επιδαπέδιο ψηφιδωτό, «η αρπαγή της Ευρώπης», αποκαλύφθηκε το 1872 στη Σπάρτη. Χρονολογείται γύρω στο 300 μ.Χ. κι αποτελεί δείγμα της ακμής της Σπάρτης στους ρωμαϊκούς χρόνους. 


Αφαιρετική αναπαράσταση του ψηφιδωτού κοσμεί τη μία όψη της ελληνικής έκδοσης του κέρματος των δύο ευρώ και αντίγραφό του έχει τοποθετηθεί στο δάπεδο της κεντρικής πλατείας της Σπάρτης.




Την ώρα που η επικαιρότητα σήμερα περιστρέφεται γύρω από τη ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, οι «Αγανακτισμένοι» παίρνουν όρκο παραμονής και τονίζουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την πλατεία. Συμπληρώνουν σήμερα την 24η συνεχή ημέρα παρουσίας τους στο Σύνταγμα. 

Εικοσιτέσσερις συνεχείς μέρες «αγανάκτησης» και το ραντεβού...ισχύει όπως πάντα για τις 6 το απόγευμα. Οι ίδιοι δεν έχουν καμία διάθεση να αποχωρήσουν, αδιαφορώντας για ανασχηματισμούς ή αλλαγές στην κυβέρνηση.

Αυτό είναι ξεκάθαρο όχι μόνο από τα όσα υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή αλλά και από τα μηνύματα στη σελίδα τους στο
facebook: «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Και κάτι πέτυχαν τώρα…», 

«Όποιος και να μπει όποιος και να βγει από την κυβέρνηση εμείς δε θα φύγουμε αν δεν φύγει το Μνημόνιο. Και εσείς μαζί!», «Το μόνο καλό είναι ότι δεν άλλαξαν τους περισσότερους… Άντε να βρίσκεις νέα συνθήματα! 

Όλοι Σύνταγμα», είναι μερικά από πρώτα τα μηνύματα των «Αγανακτισμένων» μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.



















 

Δεν υπάρχουν σχόλια: