Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

"Καληνύχτα, και αύριο πάλι στην Πλατεία Γεωργίου, όλοι μαζί σαν χτές, δίχως κόμματα και δίχως χρώματα…»








Ξενύχτησαν και πάλι αγανακτισμένοι πολίτες στην πλατεία Γεωργίου, παρά τις ασχημες καιρικές συνθήκες.Μέσα και από το facebook καταγράφεται διάθεση για συνέχιση των ειρηνικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και για βελτίωσή τους.

Στη σελίδα του Patras Greek Revolution είναι χαρακτηριστικά κάποια από τα σχόλια που αναρτήθηκαν αργά το βράδυ ακόμα και τα ξημερώματα. 

Δείτε ενδεικτικά…




"Ας ανανεώσουμε το ραντεβού μας λιαν συντόμως... γιατί ..."οι καλύτερες μέρες πρέπει να έρθουν ΜΕ εμας ΓΙΑ εμάς...!!! 

Εγώ θα τολμήσω να προτείνω την δημιουργία κάποιας ....να το πω επιτροπής αγώνα!!!.... όπως θέλετε πεστε το...!!!... ούτος ώστε στην επόμενη φορά να υπάρξει και κάποια μεγαφωνική, να μπουν τραγούδια, να γίνει πραγματικά ένα "μεγάλο πανηγύρι"... ώστε να αρχισουν κάποιοι να μας δούν με "αλλο μάτι" και πιο σοβαρά...!! (να μην πω "φοβηθούν"...!!)

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ....!!"

"καληνυχτα και αυριο παλι πλατεια ολοι μαζι σαν χτες. διχως κομματα διχως χρωματα"

"Αύριο όλοι με τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ....για την χώρα μας και τα παιδιά που θα την κληρονομήσουνε γίνετε αυτός ο αγώνας ....όσο προλαβαίνουμε να λεγόμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι κάτοικοι του ΚΟΣΜΟΥ!!!!"

"Οι πλατειες παλι ειναι γεματες.....Ξυπνησαμε για τα καλα κι ερχομαστε....Σε σας το λεμε !"

 "01:40 μετά τα μεσάνυχτα: Μόλις γύρισα από την συγκέντρωση του Συντάγματος. Είναι συγκινητικό να βλέπεις χιλιάδες ανθρώπους να παραμένουν απτόητοι, για πολλές ώρες, μέσα στη βροχή. 

Ο παλμός σήμερα ήταν ακόμη πιό έντονος, τα συνθήματα πίο ηχηρά και το κέφι αμείωτο.!!!! Αύριο ας είμαστε ακόμη περισσότεροι..!!!!!!!!!"


ΣΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ...
==================


Ηθελαν ν’ ακουστούν. Να µοιραστούν αυτό που τους βαραίνει. Οταν άρχισε να αραιώνει το πλήθος των διαδηλωτών στο Σύνταγµα, η προχτεσινή βραδιά στην πλατεία κύλησε µε κουβέντα µέχρι τα ξηµερώµατα. Ο συνταξιούχος, ο φοιτητής, ο άνεργος βρίσκονταν εκεί πρώτα για να αφηγηθούν την ιστορία τους κι έπειτα για να αναζητήσουν πώς θα χτίσουν τα θεµέλια ενός κινήµατος χωρίς αρχηγούς, ταµπέλες και κοµµατικές αποχρώσεις.

Ητανπερίπου 500. Μαζεµένοι πίσω από το σιντριβάνιτης πλατείας. Ενας πυρήνας ανθρώπων κάθε ηλικίας που βρίσκονταν εκεί παράλληλα µε τους χιλιάδες πολίτες που είχαν µαζευτεί στη συγκέντρωση. Είχαν σχηµατίσει έναν κύκλο που έσπασε στις δυόµισι τη νύχτα, όταν 40 από αυτούς – οι τελευταίοι που παρέµειναν – άπλωσαν σεντόνια, υπνόσακους και χαρτόνια και ξάπλωσαν εκεί µέχρι το πρώτο φως. Ηταν η πρώτη τους βραδιά στο Σύνταγµα και όπως έλεγαν ήθελαν να ακολουθήσουν κι άλλες.

Το µικρόφωνο είχε ανοίξει κατά τις εννιά το βράδυ. ∆εν γινόταν διάλογος. Οπως είχαν πει όσοι συντόνιζαν τη διαδικασία, ήταν προτιµότερο να µην αναλωθούν σε ατέρµονες συζητήσεις, αλλά να πει ο κα-θένας τι νιώθει, τι ζητά. 

«Μου κλέβουν τη ζωή», είπε ένας νέος άνεργος όταν πήρε το λόγο. 

«Φταίµε και εµείς οι ίδιοι. Εµείς τους ψηφίσαµε», τόνισε κάποιος άλλος απαντώντας σε αφοριστικά σχόλια για τους πολιτικούς που είχαν προηγηθεί. 

«∆εν χρεοκόπησε µόνο η οικονοµία µας, αλλά και η κοινωνία µας. Ο καθένας κοιτούσε την πάρτη του. Αυτό που συµβαίνει εδώ είναι ένα νέο ξεκίνηµα. Είναι πολιτική», πρόσθεσε ένας ακόµα. Οταν κάποιοι ήθελαν να επιδοκιµάσουν µια φράση ύψωναν τα χέρια και κουνούσαν τις παλάµες τους στον ουρανό.

Τα µηνύµατα της βραδιάς όµως δεν ήταν µόνο πολιτικά. Ανάµεσα στο πλήθος βρίσκονταν και αυτοί που αναζητούσαν µια παρέα. «Σας αγαπάω όλους. Είµαστε µια υπέροχη συντροφιά», είπε ένας από τους συγκεντρωµένους. Αλλος είπε ότι περιµένει παιδί η γυναίκα του, κάποιος ότι πάσχει από καρκίνο.

Απέναντί του µια οµάδα Ισπανών που τις προηγούµενες ηµέρες είχαν κατασκηνώσει στο Θησείο έστη-ναν µια τέντα. 

Τους βοηθούσε ο Σπύρος, ένας από τους διαδηλωτές που ήταν έτοιµος να περάσει την πρώτη του νύχτα στην πλατεία. Τα τελευταία δυόµισι χρόνια δεν έχει σταθερή εργασία, είπε, και η γυ-ναίκα του σε λίγους µήνες θα γεννήσει. Ζήτησε και αυτός να µη δηµοσιευτεί το επώνυµό του.

«∆εν ξέρω αν θα είµαι πολλά βράδια εδώ. Αλλά θα το ήθελα», είπε. «Ακόµα είναι νωρίς. Κάνουµε τη ζύµωση. Πρέπει να βρούµε πώς θα διοχετευτεί η αγανάκτηση του λαού. Ποια θα είναι τα αιτήµατα και πώς θα πιέσουµε γι’ αυτά».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4632799 


VIVA DE  ESPANIA !
==================== 
 
 
«Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν εσάς: τους ανθρώπους, που ξυπνούν κάθε πρωί για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Οι άνθρωποι, που δουλεύουν σκληρά κάθε ημέρα για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους γύρω τους.

Μερικοί από μας θεωρούνται προοδευτικοί, άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί από εμάς πιστεύουν στο Θεό, μερικοί όχι.
 
Μερικοί από εμάς έχουν σαφώς καθορισμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολιτίκ, αλλά είμαστε όλοι ανήσυχοι και εξοργισμένοι για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που βλέπουμε γύρω μας: τη διαφθορά ανάμεσα σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, αφήνοντας μας αβοήθητους, χωρίς φωνή.
 

Αυτή η κατάσταση έχει γίνει κανονικά, μια καθημερινή ταλαιπωρία, χωρίς ελπίδα. Αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να την αλλάξουμε.

Η δημοκρατία ανήκει στο λαό το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση αποτελείται από κάθε έναν από εμάς.

Η θέληση και ο σκοπός του ισχύοντος συστήματος είναι η συσσώρευση του χρήματος, όχι όσον αφορά την απόδοση και την ευημερία της κοινωνίας. Σπαταλώντας πόρους, μολύνοντας τον πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και δυσαρεστημένους πολίτες.


Οι πολίτες είναι τα γρανάζια μιας μηχανής σχεδιασμένης για να εμπλουτίσει μια μειοψηφία η οποία δεν αφορά τις ανάγκες μας. Είμαστε ανώνυμοι, αλλά χωρίς εμάς τίποτε από αυτά δεν θα υπήρχε, γιατί εμείς κινούμε τον κόσμο.


Χρειαζόμαστε μία ηθική επανάσταση. 
 
Αντί να τοποθετούμε τα χρήματα πάνω από τους ανθρώπους, ας τα φέρουμε στην υπηρεσία των ανθρώπων.
 
Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα. Δεν είμαι ένα προϊόν αυτού που αγοράζω ,του λόγου για τον οποίο το αγοράζω, ούτε αυτού από τον οποίο το αγοράζω.

Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
 
Νομίζω ότι μπορώ να τα αλλάξω.
 
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
 
Γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε .Γνωρίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.

Ξέρω ότι μαζί μπορούμε…»

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: