Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Τρία χρόνια φυλακή σ΄ ένα γεροντάκι, για 87 ευρώ ! Θεέ Μεγαλοδύναμε, πώς μας ανέχεσαι ακόμη, και δεν μας καταστρέφεις…




Αυτές τις μέρες δυό επώνυμες επιστολές είδαν το φώς της δημοσιότητος στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».








Ή μάλλον τρείς, γιατί υπήρχε και μία άλλη, επιστολή αγανάκτησης κι΄ αυτή, για το λεγόμενο  « Πλοίο της Κυβέρνησης» πού δυστυχώς ουδεμία σχέση έχει μ΄ εκείνο το παλιό και χαρούμενο «πλοίο της αγάπης…» μια κι΄ αυτό είναι «πλοίο της τρομάρας μας…» πού πλέει ολοταχώς καταπάνω μας, και μας ξεσχίζει καθημερινά  με την ανεργία, την μαύρη ανεξέλεγκτη και ανασφάλιστη εργασία, την ανέχεια, και την οσονούπω σχετική απελπισία…

Και πού να έλθει και ο Σεπτέμβριος…

Βλέπουμε λοιπόν τις δύο πρώτες επιστολές και περνάμε και στην τρίτη αμέσως. Όλες έχουν κάτι να μας πούν και κάτι να μας διδάξουν…


++++++++++++++++++++++
  
«Αρνούμαι να μειώσουν τον μισθό μου, αρνούμαι να μού αυξήσουν τα όρια ηλικίας…»

« Αρνούμαι », πλήν όμως…

Πολλές οί διαμαρτυρίες πού τις μέρες αυτές φθάνουν στην δημοσιότητα.
Από την δική μας τοπική κοινωνία βρήκαμε μία, είναι από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» 9.6.10 την οποία και αναδημοσιεύουμε..

Βέβαια δεν ελπίζουμε ότι ο σεβαστός κατά τα άλλα κ. Παπούλιας έχει κάποια σχετική δύναμη για να ανατρέψει μια τέτοια κατάσταση, μια και σήμερα κάθε Πρόεδρος Δημοκρατίας είναι απλώς ένας συμβολικός άρχων και τίποτα περισσότερο.

Έτσι δηλαδή για να λέμε ότι σαν χώρα διαθέτουμε και Πρόεδρο !

Τώρα, η διαμαρτυρία τού συμπολίτη μας…

«Αρνούμαι να δεχθώ την ο­ποιαδήποτε απόφαση για μεί­ωση του μισθού μου, έστω και κατά ένα ευρώ.

Αρνούμαι να δεχθώ την αύ­ξηση των ορίων συνταξιοδό­τησης μου, έστω και κατά μία ημέρα.

Αρνούμαι να σας επιτρέψω να υποθηκεύσετε το μέλλον της πατρίδας μου και της οι­κογένειας μου,

ΑΚΡ  I ΒΩΣ.

γιατί όλες αυτές οι αποφά­σεις προέρχονται από το λε­γόμενο «πολιτικό μας σύστη­μα», «σάπιο μέχρι το μεδού­λι», «βουτηγμένο στον βούρ­κο και την ανομία», υπεύθυνο διαχρονικά για το κατάντημα της χώρας μας και το οποίο με απίστευτη αναίδεια, ζητά για μια ακόμα φορά, θυσίες από τον λεγόμενο και καθ' ολο­κληρία, «εύκολο στόχο», τον μισθωτό και τον συνταξιούχο, την ίδια στιγμή που τα εγκλή­ματα του παρελθόντος, τα αί­τια δηλαδή που οδήγησαν την χώρα μας στην πλήρη κατα­στροφή, μένουν ατιμώρητα και ο πακτωλός των χρημάτων που καρπώθηκαν τα «πιράν­χας» του δημοσίου χρήματος, να παραμένει στις ίδιες τσέ­πες.

Αλήθεια, πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τα τρομακτικά σκάνδαλα που γκρέμισαν την χώρα μας, «χωρίς να ανοίξει μάλιστα μύτη», πώς μπορούμε να καταπιούμε τα πολιτικά όρ­για αυτών που είχαν ορκιστεί να μας υπηρετούν!!!

Πώς μπο­ρούμε να αδιαφορήσουμε για όλον αυτόν τον «εσμό» που παρακολουθούμε καθημερι­νά και πώς μπορούμε να αφή­σουμε ατιμώρητους αυτούς που μας έσπρωξαν στον γκρε­μό;

Ντροπή, αγανάκτηση και οργή είναι μερικά από τα συ­ναισθήματα του λαού μας για το πολιτικό μας σύστημα και τους εκφραστές του και α­σφαλώς η μαζική και δυναμι­κή αντίδραση των Ελλήνων μπορεί και θα πρέπει να φέρει την πλήρη «αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Δυστυχώς για όλους εσάς που αποτελεί­τε αυτό το σαθρό πολιτικό σύ­στημα, ο Ελληνικός λαός - σας «πήρε χαμπάρι» και στην κα­λύτερη των περιπτώσεων, ό­λοι αυτοί που δεν «έβαλαν το χέρι τους στο μέλι» θα πρέπει να σας κάνουν την ζωή σας μαύρη, σαν αυτή, που κάνατε σε όλους εμάς, που πληρώ­νουμε τις δικές σας ολέθριες και καταστροφικές συμπερι­φορές, χωρίς να φταίμε.

Μήπως άραγε έχετε εξου­σιοδότηση από τον Ελληνικό λαό να διαμορφώσετε την ύ­παρξη του και το μέλλον του;

Μήπως άραγε παρουσιάσα­τε αυτό το περιβόητο μνημό- νιο (ταφόπλακα της χώρας μας) στον Ελληνικό λαό;

Μήπως όλα αυτά τα αίσχη προβλέπονται από το Σύνταγ­μα μας; Ασφαλώς και όχι.

Εκ του αποτελέσματος και μόνο αποτύχατε παταγωδώς και βεβαίως δεν έχετε το πο­λιτικό αλλά κυρίως το ηθικό α­νάστημα να ζητάτε θυσίες που δεν έχουν ορίζοντα και προο­πτική, αφού ακόμα και σήμε­ρα το τοπίο είναι θολό και α­βέβαιο.

Ζητάτε από τον Ελληνικό λαό ένα νέο ξεκίνημα για την χώρα μας, αφήνοντας πάλι πί­σω τα παλιά και δημιουργώ­ντας νέα βάρη σε όλους και ό­σους δεν είχαν συμμετοχή στο μεγάλο φαγοπότι.

Εάν πραγματικά θέλατε ισο­νομία, εάν θέλατε πλήρη ε­φαρμογή των νόμων, θα έπρε­πε να ξεκινούσατε την κάθαρ­ση από το «δικό σας σπίτι», αλ­λάζοντας από το Σύνταγμα της χώρας μας την προκλητική, αλλά σκόπιμη διάταξη, περί ευθύνης Υπουργών.

Σε ό,τι με αφορά και επειδή αυτή την φορά θα πρέπει να α­πολογηθώ στις επόμενες γε­νιές για την στάση μου την ώ­ρα της κρίσης, θα τους διαβε­βαιώσω ότι θα πολεμήσω με ό­λες μου τις δυνάμεις, αντάρ­της στην πρώτη γραμμή, γιατί αυτό το ιδιόμορφο καθεστώς σκλαβιάς που ζούμε σήμερα,με τους εμπνευστές του, θα πρέπει να ριχτούν στην πυ­ρά.

Εγώ γεννήθηκα ελεύθερος σε μια υπέροχη χώρα και θέ­λω να πεθάνω ελεύθερος, α­φήνοντας παρακαταθήκη για τα παιδιά μου και την νέα γε­νιά.

Ο μισθός μου, η σύνταξη μου και η αξιοπρέπεια μου δεν διαπραγματεύονται με τίπο­τα, γι' αυτό λοιπόν μην τολμή­σετε να τα αγγίξετε, γιατί ευ­θέως σας προειδοποιώ, «θα χάσετε τον ύπνο σας».

Κάτω τα χέρια από όλα αυ­τά, γιατί, «φωνή λαού, οργή θεού».

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δη­μοκρατίας πιστεύω ότι μέσα σ' αυτό το ζοφερό κλίμα των και­ρών μας υπάρχει και ένα μικρό φως στο τούνελ, η ελπίδα της ύπαρξης του θεσμού του Προ­έδρου της Δημοκρατίας και προσωπικά του κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος μπορεί να γίνει ο κυματοθραύστης όλων αυτών των φοβερών και τρο­μερών που ταλανίζουν την χώ­ρα μας.

Ενας ολόκληρος λαός περι­μένει την δική σας καταλυτική παρέμβαση για να σταματήσει η κατρακύλα αυτή.

Αφήστε το όνομα σας ανε­ξίτηλα γραμμένο στην ιστορία και στις καρδιές των Ελλήνων, ότι μπήκατε μπροστάρης στο να παραμείνει η Ελλάδα ελεύ­θερη στους  Ελληνες.

Ολοι εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει να θυμηθούμε την ι­στορία μας, τους αγώνες μας, να παραδειγματιστούμε από τους προγόνους μας καινά συ-στρατευτούμε κατά των πά­ντων που επιβουλεύονται, με όποιον τρόπο, την χώρα μας και την ύπαρξη μας.

Σηκωθείτε από τους καναπέδες, αφήστε τα λόγια και δώστε το στίγμα της ύπαρξης μιας δυνατής οντότητας που μπορεί και θέλει να επιβάλει τους νόμους, επ' ωφελεία της χώρας μας.

Φτάσαμε στο σημείο μηδέν, δεν υπάρχει γυρισμός, ελάτε να σώσουμε την πατρίδα μας, είναι ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ.-

Αντώνης Οικονόμου Τραπεζικός

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: