Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Σεισμοί και καταποντισμοί ! Ποιός το περίμενε;


Ρώτησαν κάποτε τόν Χριστό γιά κάποιες σφαγές τών Ρωμαίων πού έγιναν μέσα στόν Ναό τού Σολομώντος, καθώς καί για έναν Πύργο πού έπεσε καί σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι...

Καί ο Χριστός τούς είπε:

"Μή νομίσετε ότι αυτοί οί άνθρωποι ήσαν οί πιό αμαρτωλοί άνθρωποι τής γής.
Αλλά προσέξτε κι΄εσείς, μή πάθετε τα ίδια, γιατί εάν δέν μετανοήσετε
"πάντες ομοίως απολείσθε..."

==============================

Ο μεγάλος φονικός σεισμός της Αϊτής είναι ασφαλώς το πρώτο και κύριο θέμα των ημερών μας.

Οί νεκροί πλησιάζουν ήδη τους 100.000, οί αριθμοί παίζονται καθημερινά και μπορεί να φθάσουν και τους 500.000 βάσει άλλων εκτιμήσεων!


Μερικοί φοβούνται για σεισμολογική διαταραχή και επέκταση ακόμη και στην περιοχή μας, παρ΄ όλες τις σχετικές διαψεύσεις.

Βεβαίως τα στοιχεία της φύσεως δεν είναι άναρχα γιατί τότε αλλοίμονο.

Υπάρχει το «…ως εδώ ! » τού Θεού-Δημιουργού και το «…όχι παραπέρα ! » πού συντηρεί ακόμη και τις τροχιές των αστέρων και δεν πέφτουν να μας πλακώσουν…


Πού συντηρεί και ρυθμίζει ακόμη και το ποσοστό των αερίων να είναι πάντοτε σταθερό με 79% άζωτο, με 21% οξυγόνο, με Όζον 0,03% , με το δηλητηριώδες διοξείδιο του άνθρακος 0,0003%, με σταθερή βαρύτητα, με κλίση της Γής ακριβώς στις 23º μοίρες, και με τόσα άλλα…


+++++++++++++++++++++++++



Πόρτ-ο-Πρένς

Τελευταία ενημέρωση 21:49/15.1.10


Σε οργή έχει μετατραπεί ο θρήνος στην Αϊτή, καθώς οι ελλείψεις στην παροχή βοήθειας κάνει αβίωτη την κατάσταση για εκείνους που σώθηκαν από τον σεισμό. Εικόνες αποκάλυψης στο Πορτ -ο- Πρενς, με τους δρόμους στρωμένους με σορούς, ομαδικούς τάφους χιλιάδων νεκρών, πλήρη διάλυση υπηρεσιών και το χρόνο να κυλάει αντίστροφα στη μάχη του απεγκλωβισμού...


Εξαγριωμένοι Αϊτινοί έστησαν οδοφράγματα με σορούς στην πρωτεύουσα, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας. Φωτορεπόρτερ του περιοδικού Time μετέδωσε ότι είδε τουλάχιστον δύο τέτοια οδοφράγματα στο κέντρο της πόλης, φτιαγμένα με σορούς και πέτρες.

«Τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα. Οι άνθρωποι είναι αγανακτισμένοι επειδή δεν έχουν καμία βοήθεια» δήλωσε.


Ο αριθμός των θυμάτων υπολογίζεται σε 40.000 έως 50.000. Ακόμα πιο δραματική εικόνα έδωσε την Παρασκευή ο Παναμερικός Οργανισμός Υγείας (PAHO) εκτιμώντας ότι οι νεκροί μπορεί να φθάσουν και τις 100.000.

Ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται ομαδικοί τάφοι. Περίπου 7.000 νεκροί έχουν ενταφιαστεί σε ένα μόνο ομαδικό τάφο.


Αμέτρητα κορμιά σχηματίζουν λόφους έξω από το νεκροτομείο της πόλης. Ένα πρόχειρο νοσοκομείο εγκαταστάθηκε την Παρασκευή στην Αϊτή για να προσφέρει βοήθεια στους πληγέντες.

Χιλιάδες άνθρωποι χρειάζονται χειρουργική επέμβαση και ιατρική περίθαλψη ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα


Το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Πορτ -ο- Πρενς έχει καταστραφεί, όπως και πολλά άλλα κυβερνητικά κτίρια και υποδομές, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο συντονισμός για την παροχή βοήθειας στους τραυματίες και τους άστεγους, που σύμφωνα με τον ΟΗΕ υπολογίζονται σε 300.000.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί σύντομα τη χώρα.


Εν τω μεταξύ, οι διασώστες από τον Αγιο Δομίνικο, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βολιβία που έχουν σπεύσει να συνδράμουν το έργο του απεγκλωβισμού εκείνων που είναι θαμμένοι στα συντρίμμια, καταγγέλλουν βιαιότητες και εκτεταμένες λεηλασίες από απελπισμένους και εξαγριωμένους πολίτες.


Οι αποθήκες του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ δέχθηκαν επιδρομές, δήλωσε η Εμίλια Καζέλα, εκπρόσωπος του προγράμματος. Αργότερα, ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι τα περισσότερα τρόφιμα βρέθηκαν στην πόλη και αναμένεται να διατεθούν στους πληγέντες από το σεισμό.


Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, το WFP προβλέπει ότι κατά τον πρώτο μήνα μετά την καταστροφή θα έχουν επείγουσα ανάγκη για επισιτιστική βοήθεια δύο εκατομμύρια άνθρωποι στην Αϊτή.


Μεγάλο τμήμα της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει φθάσει στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας δεν μπορεί να διανεμηθεί, ενώ οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει να μεταφέρουν ούτε τον εξοπλισμό τους, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις τους να προχωρούν με τεράστια καθυστέρηση.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1095000&lngDtrID=245




Δεν υπάρχουν σχόλια: