Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

29η Μαϊου – δεν ξεχνώ το κούρσεμα της Πόλης…




Τό κούρσεμα τής Πόλης...








Ποιά γλώσσα μπορεί να πη τι γίνηκε σαν μπήκανε μέσα οι Τούρκοι, βαστώντας στα χέρια τους άλλοι ματωμένα μαχαίρια μια οργυιά μάκρος, άλλοι πελέκια ακονισμένα, άλλοι κοντάρια, π’ αστράφτανε οι σουβλερές μύτες τους.

Η εκκλησιά πιτσιλίστηκε απ’ τα αίματα σε δυό μπόγια ύψος, πούλεγες πως ήτανε χασάπικο. Όσοι απομείνανε ζωντανοί είχανε τρελαθεί...


Οι Τούρκοι δένανε τους άντρες με σκοινιά, τις γυναίκες με τις ζώνες τους.










Η Παναγιά τής Αγιάς Σοφιάς...









Έβλεπες αφεντάδες δεμένους πιστάγκωνα μαζί με τους υπηρέτες, κυράδες με τις δούλες, παπάδες με γρηές, δεσποτάδες, παλληκάρια βουτημένα στο αίμα. Ο ένας μπροστά στον άλλον βιάζανε τις γυναίκες, ανάμεσα σε κουφάρια και σε λαβωμένους που μουγκρίζανε.

Άλλοι πάλι από κείνα τ’ αγρίμια ξεγυμνώνανε την εκκλησιά. Μέσα σε μια ώρα απομείνανε μονάχα οι τοίχοι.

Δεν αφήσανε μηδέ καντήλι, μηδέ δισκοπότηρο, μηδέ βαγγέλιο, μηδέ εικόνα, μηδέ ρούχα, τίποτα! Πως περνά η ακρίδα από ‘να καταπράσινο περιβόλι κ’ ύστερα, σαν κάνη φτερά, αφήνει χώμα μοναχό, έτσι απόμεινε κ’ η Άγια-Σοφιά ξεγυμνωμένη.


Το μαχαίρι κ’ η φωτιά βάσταξε τρία μερόνυχτα, όπως είχε ταμένο στους στρατιώτες του ο σουλτάνος.

απέραντη Κωνσταντινούπολη αντιλαλούσε μέρα νύχτα. Τι αίμα και τι δάκρυα χυθήκανε! Χιλιάδες καρδιές χτυπούσανε, τέτοια συμφορά δε μπορεί να τη συλλογισθή άνθρωπος.

Άλλοι σφαζόντανε πριν πάνε στα σπίτια τους, άλλοι καταφέρνανε να φτάξουνε στα δικά τους μα δε βρίσκανε τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους. Αντρόγυνα χωριζόντουσαν, ο ένας Τούρκος έσερνε τον άντρα κι’ ο άλλος τη γυναίκα.

Τα παιδιά τα ξεκολλούσανε απ’ το λαιμό της μάννας, τα κορίτσια τα σέρνανε απ’ τα μαλλιά μέσα στο δρόμο. Πεινασμένα σκυλιά πίνανε το αίμα π’ άχνιζε μέσα στα χαντάκια. Πειό πολλά ήτανε τα κομμένα κεφάλια, που κειτόντανε στο χώμα, παρά οι πέτρες της γης.

Φρόνιμες νοικοκυράδες, που δεν τις είχε δη ο ήλιος, ατιμαζόντανε γυμνές μέσα στις πλατείες. Παπάδες περπατούσανε βιαστικά, φορτωμένοι με βαρειά σεντούκια, που τους τάχανε φορτωμένα οι ζεμπέκηδες και τους δέρνανε σαν γαϊδούρια και τους τραβούσανε με το καπίστρι πούχανε περασμένο στο λαιμό τους. «Και ην ιδείν ορμαθούς εξερχόμενους απείρους ώσπερ αγέλας».


Στα καράβια δεν είχε απομείνει μηδέ ένας Τούρκος, γιατί ριχτήκανε στο πλιάτσικο. Με μεγάλη μανία γυρεύανε να βρούνε τα γυναικεία μοναστήρια, τα πατούσανε και κουβαλούσανε τις καλογρηές μέσα στα καράβια κ’ εκεί ο διάβολος πειά μπορεί να πη το τι γίνηκε.

Πολλές γυναίκες, για να ξεφύγουνε την ατιμία, πέσανε και πνιγήκανε στη θάλασσα και στα πηγάδια.


Οι Τούρκοι είχανε τούτη τη συνήθεια, άμα μπαίνανε μέσα σ’ ένα σπίτι για να κουρσέψουνε, στήνανε μια σημαία απάνω στα κεραμίδια. Οι άλλοι Τούρκοι, βλέποντας τούτη τη σημαία, δε μπαίνανε ποτέ μέσα, μα τραβούσανε πάρα πέρα, ναβρούνε άλλο σπίτι λεύτερο.

Ίσαμε διακόσες χιλιάδες τέτοια κουρέλια σαλεύανε απάνω στην Πόλη, γιατί οι Τούρκοι βάζανε πολλές παντιέρες στο ίδιο σπίτι για να κάνουνε πανηγύρι.


Όλη τη μέρα σφάζανε. Τόσο μουσκεμένη ήτανε η γης, πώλεγες πως έβρεξε αίμα, κι’ όπου έβρισκε χαντάκι το αίμα έτρεχε σα νάτανε βροχονέρι. Τα κουφάρια τα ρίχνανε στο μπουγάζι του Βοσπόρου, και το ρέμα τα κατρακυλούσε σα νάτανε πεπόνια, Χριστιανοί-Τούρκοι ανακατεμένοι.


Ο σουλτάνος δε μπήκε μέσα στην Πόλη με το στρατό, παρά απόμεινε στο στρατόπεδο. Κατά το μεσημέρι οι πασάδες του πήγανε τα κλειδιά, σημάδι πως ήτανε πειά δική του η Κωνσταντινούπολη.

Τότε καβαλλίκεψε και μπήκε με τη συνοδεία του μέσα στο κάστρο και τράβηξε ίσια στην Αγιά-Σοφιά. Δε μπήκε μέσα στην εκκλησιά με τάλογο, παρά ξεπέζεψε και μπαίνοντας μέσα θαύμασε πολλήν ώρα και περιεργάσθηκε το χτίριο.

Ύστερα φώναξε έναν χότζα και τούπε ν’ ανεβή απάνω στον άμβωνα και να φωνάξη την προσευχή τους «Αλλάχου εκπέρ, Αλλάχου εκπέρ, Μουχαμετούλ ρεσούλ Ουλλάχ.» Σαν τελείωσε ο χότζας, ανέβηκε ο ίδιος στην Άγια Τράπεζα και το ξανάπε.


Τα πλιάτσικα κ’ οι σκλάβοι, άλλα στοιβαχθήκανε στις τέντες, άλλα φορτωθήκανε στα καράβια και τραβήξανε να τα πουλήσουνε, όπως έστερξε ο σουλτάνος. Κάθε Τούρκος ήτανε φορτωμένος. Τι μαλάματα, τι ασήμια, τι χαλκώματα, τι ρούχα μεταξωτά, τι βιβλία!

Καράβια ολάκερα γεμίσανε καλόγερους και καλογρηές. Έβλεπες ζεϊμπέκια ψειριασμένα νάνε ντυμένα με ρούχα δεσποτικά, άλλοι φοράγανε χρυσά πετραχήλια, άλλοι κορώνες και καλυμμαύχια στο κεφάλι.

Σκυλιά δεμένα με ζώνες κεντημένες, επιγονάτια και φελόνια για σαγή στ’ άλογα. Μέσα στους ασημένιους δίσκους βάζανε ντομάτες και κρέατα, πίνανε κρασί μέσα στα δισκοπότηρα. Φορτώσανε στις καρότσες βιβλία, που δεν είχανε μετρημό και τα σκορπίσανε σ’ ανατολή και δύση.

Για ένα γρόσι πουλιόντανε ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας κ’ οι άλλοι ξακουσμένοι σοφοί της αρχαιότητας, γραμμένοι σε πετσί, με χρυσοκοντυλιές και με χρυσά δεσίματα. Τα εικονίσματα τα σκίζανε με το τσεκούρι και βράζανε κρέας μέσα στα καζάνια…


ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ
Απόσπασμα από το βιβλίο ΤΟ ΠΑΡΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

http://egolpio.wordpress.com/


Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Όποιος κόβει και πληγώνει, πρέπει πάντα (στον Δήμο) να πληρώνει…













« Νικήτας ! μονομαχία στο Έλ Πάσο μόνο με αλυσσοπρίονο “nikita” …»


Πρόστιμα που κυμαίνονται από 150 έως 3.000 ευρώ για την κοπή δένδρων χωρίς άδεια του δήμου προβλέπει ο κανονισμός για την προστασία του πρασίνου, ο οποίος ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων (με 23 ψήφους υπέρ και 7 κατά)—( ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.)

Δουλειά δεν είχανε, δουλειά βρήκανε φαίνεται κάποιοι δημαρχιακοί στην Αθήνα και ανοίξανε δρόμο για να κάνουνε τρελές εισπράξεις με τά δένδρα… Και ανοίξανε δρόμο αλλά και όρεξη κάποιων άλλων, ( ελπίζουμε όχι και του κ. Φούρα…)

Όταν έχεις άδεια κόβεις δένδρο με 25 ευρώ, όταν δεν έχεις άδεια με 250 ευρώ !

Γιατί Κακλαμανάκο μου ακριβαίνεις το ίδιο δένδρο και το «πουλάς» μέσω προστίμου μέχρι και 1000% επάνω;

Τράπεζα δενδροκομίας θ΄ ανοίξεις;

Και γιατί πρέπει να πληρώσει στον Δήμο ο πολίτης 25 ευρώ για να κόψει ένα δένδρο και μάλιστα φυτρωμένο μέσα στο δικό του χωράφι;

( εδώ σ΄ εμάς περίπτωση Δρέπανου, πού έχουν φυτρώσει δεκάδες τζέρα καί πλατάνια μόνα τους και δεν τους αφήνουνε να τα κόψουνε να ξεκαθαρίσουνε την ιδιοκτησία τους…)


=================================














« Είς το βουνό εκεί ψηλά, φτιάχνουνε φίνα κακαβιά…»



Άς δούμε τώρα και τον κανονισμό, ελπίζοντας ότι δεν θα τον δεί και ο δικός μας Δήμαρχος και ζηλέψει τον Αθηναίο…

«Όποιος "πληγώνει" το πράσινο, πρέπει να πληρώνει…», είναι η αρχή που διέπει τον εν λόγω κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο:

* Δεν επιτρέπεται χωρίς γραπτή άδεια του δήμου η κοπή, αφαίρεση, καταστροφή, μεταφύτευση, κλάδεμα, φθορά ή ρύπανση παντός φυτικού οργανισμού, ενώ προβλέπεται μέχρι και αφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστήματος ή επιχείρησης για αυθαίρετη καταστροφή πρασίνου.


Σε περίπτωση κοπής δένδρων ή θάμνων κατόπιν αδείας του δήμου, ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να καταβάλει στον Δήμο Αθηναίων αποζημίωση που κυμαίνεται από 25 έως και 240 ευρώ


Ενδεικτικά παραθέτουμε τις χρηματικές ποινές που προβλέπονται κατά περίπτωση από τον κανονισμό πρασίνου:


* Πρόστιμο 3.000 ευρώ για κοπή δένδρου από εργολάβο οικοδομής, χωρίς άδεια του δήμου.


( Αν πληρώσει ο εργολάβος τότε πάει και η προστασία του πρασίνου πάει και η οικολογία, και το πράγμα αλλάζει…)


* Πρόστιμο 6.000 ευρώ ανά κυβικό μέτρο για εγκατάλειψη ή απόρριψη αντικειμένων ή μπάζων, από εργολάβους ή κάθε είδους επαγγελματίες.

( Αυτό είναι σωστό…)

* Πρόστιμο 50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για την καταστροφή χλοοτάπητα και 80 ευρώ (ανά m2) για την καταστροφή εποχικών φυτών.


( Άντε να βρείς τώρα ποιός έκλεψε το βράδυ τα άνθη, ή τον ιδιοκτήτη του σκύλου πού ρύπανε. Εκτός εάν ξεποδαριαστείς και τον παρακολουθήσεις και δείς πού θα πάει να κοιμηθεί το βράδυ…

Έχουμε όμως τέτοιους υπαλλήλους και πληρώνει ο Δήμος υπερωρίες για ντέτεκτιβ σκύλων; Ιδού η απορία ! )


* Για την τοποθέτηση αγωγών ή καλωδίων και πινακίδων σήμανσης πάνω σε δένδρα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ ανά δένδρο.


* Πρόστιμο 50 ευρώ για πλύσιμο οχημάτων ή μηχανημάτων σε χώρους πρασίνου.


* Πρόστιμο 50 ευρώ για δίκυκλα, 150 ευρώ για Ι.Χ. και 300 ευρώ για φορτηγά που κυκλοφορούν ή παρκάρουν σε πάρκα, άλση και άλλους χώρους πρασίνου, χωρίς ειδική άδεια.

( Άμα βγάλεις άδεια και πληρώσεις, τότε δεν ρυπαίνεις ! )

* Πρόστιμο 50 ευρώ για την είσοδο και ελεύθερη κυκλοφορία σκύλων σε πάρκο, όταν υπάρχει πινακίδα απαγόρευσης.

( Τά είπαμε παραπάνω, να μη τα ξαναλέμε τώρα και γινόμαστε και βαρετοί…)

* Για εγκατάλειψη οχήματος επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ για Ι.Χ. και τρέιλερ, 300 ευρώ για μοτοσικλέτες και 1.500 έως 5.000 ευρώ για μεγάλα οχήματα.


( Σωστό ! Τι αφήνεις το αμάξι σου αδελφέ μου 15 χρόνια μπροστά στο σπίτι σου περιμένοντας την …απόσυρση, και πιάνοντας τον χώρο παρκαρίσματος; Κι΄ έχεις και το καινούργιο αμάξι σου, σύνολον δύο !)


Πολύ δεν πάει;

Περίμενες ένα χρόνο, περίμενες δύο, τώρα δεν καταλαβαίνεις ότι με τέτοια δυσκολία για πάρκινγκ πού υπάρχει κάτι πρέπει να κάνεις κι΄ εσύ, έτσι από φιλότιμο; )


* Για τη ρύπανση δημόσιων ή δημοτικών χώρων πρασίνου οι οποίοι χρησιμοποιούνται από φορείς για εκδηλώσεις επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 1.000 ευρώ.


* Για τη μερική ή ολική καταστροφή εξοπλισμού χώρων πρασίνου (παγκάκια, κάδοι κ.λπ.) επιβάλλεται πρόστιμο 600 ευρώ ανά τεμάχιο.


* Πρόστιμο 500 ευρώ την ημέρα για κατάληψη δημόσιου ή δημοτικού χώρου πρασίνου από κάδους μπάζων (σκάφες).


* Πρόστιμο 50 ευρώ για ανάρτηση απορριμμάτων σε δένδρα.


* Για το άναμμα και τη διατήρηση φωτιάς επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, συν το κόστος για την αποκατάσταση των καταστροφών.


( Ωραίο, αλλά εάν πιάσουν ποτέ κανέναν εμπρηστή σφύριξέ μας.

Συνήθως τους αθωώνουν οί Ανακριτές και τά Δικαστήρια, γι΄ αυτό και πολλοί Αστυνομικοί αλλά και Δικαστικοί βλέποντας τέτοιες αθωώσεις ( όπως στα Μάλια προχθές μ΄ εκείνα τά αίσχη πού τους αθωώσανε), λένε:


« βρέ θα τρέξω εγώ να βρώ τον εγκληματία, θα κινδυνέψω να με σκοτώσουν και ν΄ αφήσω γυναίκα και παιδιά στούς πέντε δρόμους, για να έλθει μετά το Δικαστήριο να τον αθωώσει, καί μετά να κυκλοφορεί ελεύθερος γιά να ξανακάνει πάλι τά ίδια;

Τότε γιατί να τρέχω;

Κι΄ έχουνε δίκιο οί άνθρωποι αλλά πού να το βρούνε; Μήπως στα δικαστήρια; Αλλά με τέτοια και με τέτοια καλλιεργείται ένα κλίμα πού αυξάνει την εγκληματικότητα, ή κάνουμε λάθος;)


* Πρόστιμο 80 ευρώ το μέτρο για την καταστροφή σιδερένιου προστατευτικού κιγκλιδώματος χώρων πρασίνου.


http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=47942


( με πράσινο τά σχόλια είναι δικά μας)




Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Οί ουρανοί είναι δικοί μας ! Τά νέα F-16 τέταρτης γενιάς ήλθαν στον Άραξο !
















Αυτά τα αεροπλάνα είναι η «προκαταβολή» των 30 συνολικώς αεροπλάνων διθέσιων και μονοθέσιων από την Λόκχηντ του Τέξας.


Θα έρχονταν και μερικά άλλα, την τελευταία όμως στιγμή διαπιστώθηκε υγρασία από συγκέντρωση ύδατος σε μία από τις μονάδες LUR στο σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II και έτσι παρέμειναν για επιδιόρθωση…

Αμερικάνοι, φτιάξτε τα καλά, αν θέλετε να είμαστε φίλοι…


==============================

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ…

«Από σήμερα έχετε στα χέρια σας το ισχυρότερο και δυνατότερο επιχειρησιακό βέλος της φαρέτρας της Πολεμικής Αεροπορίας, πιστεύουμε ότι θα το αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο . Σας εύχομαι καλές προσγειώσεις».

Με τα λόγια αυτά ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας έκλεισε τον σύντομο χαιρετισμό του καλωσορίζοντας στην Ελλάδα τα τέσσερα πρώτα F16 Block52+ ADV, μαχητικά αεροπλάνα τέταρτης Γενιάς που θα αποτελούν από εδώ και πέρα την αιχμή του δόρατος της Πολεμικής Αεροπορίας και θα ενισχύσουν την αμυντική και αποτρεπτική ικανότητα της χώρας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η ατμόσφαιρα χθες το απόγευμα στο Αεροδρόμιο του Αράξου ήταν γιορτινή.

Δεν θύμιζε μια απλή καθημερινή ημέρα. Μολονότι το ωράριο πολλών είχε από ώρα τελειώσει εν τούτοις κανένας δεν έφευγε για το σπίτι.

Όλοι περίμεναν με αδημονία , με κρυφή περιέργεια αλλά και χαρά να αντικρίσουν τα τέσσερα πρώτα F16 Block 52+ ADV που αναμένονταν στις 4.00 ακριβώς να προσγειωθούν στον αεροδιάδρομο ολοκληρώνοντας μια πτήση που διήρκεσε 13,5 ώρες , από το Τέξας όπου το εργοστάσιο της Λόκχηντ Μάρτιν στον Άραξο, με μια ενδιάμεση στάση για ανάπαυση και ανεφοδιασμό στις Αζόρες.

Στην γιορτινή ατμόσφαιρα συνέβαλε και η παρουσία πολλών συζύγων και παιδιών των αξιωματικών και υπαξιωματικών της 116 Πτέρυγας Μάχης , που συμμετείχαν σε αυτή την ξεχωριστή –«ιστορική» την χαρακτήρισε ο Διοικητής της Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Βούζιος , ημέρα για τον Άραξο.

http://www.peloponnisos.com.gr/?c=117





Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

« Ότι δεν λύνεται με το χέρι κόβεται με το σπαθί !» Μέγας Αλέξανδρος και Γόρδιος δεσμός... Πίσω, με κούριερ, οί λαθρομετανάστες…














Ώ, βασιλιά Αλέξανδρε, τράβηξε το σπαθί σου,

και φέρτο μια γυροβολιά, πάνω απ΄ την κεφαλή σου,

άστραψτο στους πολιτικούς, πού τρέμουν την σκιά τους,

να πάρουν θάρρος οί λαγοί, να βρούνε την υγειά τους…


================================
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Kevin Rudd πρότεινε στους Μουσουλμάνους που θέλουν να ζουν κάτω από τον Ισλαμικό νόμο της Σαρία, να φύγουν από τη χώρα.


Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θέλει να αποτρέψει τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες, βάζοντας στο στόχαστρο τους φανατικούς.




Μερικά τέτοια Αυστραλιανά καγκουρό σάν φύλακες στίς παραλίες τών νησιών τού Αιγαίου, θα έλυναν τό μεταναστατευτικό ώς πού να πείς "κύμινο..."



Ο Rudd εξαγρίωσε μερικούς Αυστραλούς Μουσουλμάνους, λέγοντας ότι υποστηρίζει το να επιτηρούνται τα τζαμιά της χώρας από υπηρεσίες πληροφοριών.


Τα λόγια του ήταν :


Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει!

Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.




Prime Minister Kevin Rudd,
πρωθυπουργός τής Αυστραλίας !













Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.


Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!


Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό.

Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός:

Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο.

Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε καί με εικόνες πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.

Αν ο Θεός σάς προσβάλλει, τότε σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου γιά να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.


Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.


Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς.

Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε γιά τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μιά άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας:

Το δικαίωμα να φύγετε!
Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι.

Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!


http://www.agioros.com/forum/viewtopic.php?id=1803

===============================


ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ...

Κυβέρνηση επιτέλους ξύπνα ! Μαζέψτε τους και διώξτε τους πίσω στις πατρίδες τους, πρίν είναι αργά…

Τζιχάντ στην Αθήνα…

Όταν ο κάθε λαθρομετανάστης πού συλλαμβάνεται για παράνομες πράξεις έχει το θράσος να ξεσηκώνει τους ομοεθνείς τους λέγοντάς τους να κάνουν τζιχάντ και «ιερό πόλεμο» γιατί «του σκίσανε δήθεν το Κοράνι», ( εννοώντας κάποια παλιόχαρτα ), δημιουργώντας έτσι τεράστιες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, τότε το παιχνίδι μ΄ αυτούς τους ανθρώπους γίνεται χονδρό και η μόνη λύση είναι το φόρτωμα σε καράβια ( όπως είπε και ο κ. Πάγκαλος πρώην υπουργός Εξωτερικών πού κάτι ξέρει για να το λέει… ) και να τους στείλουμε στα σπίτια τους, να μάθουν εκεί τι σημαίνει Δημοκρατία…

Η ειρήνη και η ασφάλεια επί αυτής της Κυβερνήσεως χάθηκε, η υπομονή των πολιτών εξαντλήθηκε, και κανείς δεν ξέρει εάν σε ένα πόλεμο με την Ισλαμική Τουρκία ( μη γένοιτο ), δεν ξεσηκωθούν σαν ποτάμι οί εδώ παράνομοι, χωρίς ταυτότητες, χωρίς διαβατήρια, χωρίς καμία αναγνώριση, και ανοίξουν μέτωπο εσωτερικό δημιουργώντας τέτοιες καταστροφές πού θα τρίβουμε τα μάτια μας...

Γιατί οί λαοί αυτοί εκ φύσεως, εύκολα θρησκευτικώς ομαδοποιούνται και φανατίζονται επιθετικά μη υπολογίζοντας τίποτα, ούτε ακόμη και αυτούς πού τούς φιλοξένησαν και τους έθρεψαν…

Δεν φταίνε οί άνθρωποι , το έχει η κούτρα τους όμως και το χούκι τους να κάνουν αυτά πού οί πολιτισμένοι λαοί δεν κάνουν….

Άλλωστε, η λεγόμενη Ελληνοτουρκική «φιλία» έχει μακρά παράδοση δηώσεων και καταστροφών από φανατικούς και αμόρφωτους οπαδούς του Ισλάμ, καί έχουμε θρηνήσει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς μέχρι τώρα…

========================

Αφορμή ή αιτία; Κοράνι ή κάτι άλλο;
23 Μαΐου 2009, 18:21

Οι εκατοντάδες μουσουλμάνοι μετανάστες, που με την κραυγή «Ο Θεός είναι Μεγάλος» μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο πολέμου, ισχυρίζονται πως η βεβήλωση από αστυνομικό όργανο του Κορανίου είναι η αιτία του βίαιου ξεσηκωμού τους.

Η Αστυνομία, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνει και παραδέχεται πως κάτι συνέβη και πως διεξάγεται έρευνα. Ωστόσο, αν την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μία αυθόρμητη διαδήλωση, στην οποία οι μουσουλμάνοι μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν για την βεβήλωση του Ιερού Βιβλίου, την Παρασκευή, που η διαδήλωση ήταν σαφώς οργανωμένη, ξεπέρασαν το επίπεδο της διαμαρτυρίας και εισήλθαν σε αυτό της βίαιης σύγκρουσης με συνθήματα που παραπέμπουν στη «ΤΖΙΧΑΝΤ».


Νομιμοποιείται, λοιπόν, ο καθένας να διερωτηθεί αν πίσω από την «ΑΦΟΡΜΗ» κρύβεται μία πρόθεση γενίκευσης της σύγκρουσης από τους ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας των μεταναστών, οι οποίοι προφανώς στοχεύουν σε κάτι σημαντικότερο από την αποκατάσταση της προσβολής που υπέστη το ιερό κείμενο του Ισλάμ από έναν αστυνομικό.

Και εν πάση περιπτώσει ο νόμος προβλέπει τιμωρία στους βέβηλους, αλλά οι διαδηλωτές επιχείρησαν με την συνθηματολογία τους να θέσουν θέμα Ισλαμικού Νόμου και τιμωρίας κατά τις ισλαμικές παραδόσεις -πράγμα απαράδεκτο.


Το γεγονός, μάλιστα, ότι η διαμαρτυρία συνδέθηκε άμεσα με την απαίτηση ανέγερσης Μουσουλμανικού Τεμένους (ένα αίτημα, που κατά τα άλλα είναι σωστό και αποδεκτό) φανερώνει την πρόθεση των οργανωτών της διαδήλωσης να «πολιτικοποιήσουν» το ζήτημα μέσω του θρησκευτικού αισθήματος.


Πρόκειται για μία τακτική γνωστή από το παρελθόν, η οποία κατεγράφη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με σημαντικό αριθμό μουσουλμάνων μεταναστών.


Πρόκειται, επί της ουσίας, για προσπάθεια συνδιαχείρισης του μουσουλμανικού στοιχείου με τους κρατικούς θεσμούς, μέσω της αναβάθμισης των θρησκευτικών (επομένως και των πολιτικών) εκπροσώπων των μουσουλμάνων μεταναστών.


Είναι προφανές, δηλαδή, ότι επιχειρείται μία επίδειξη ισχύος μέσω των βίαιων περιστατικών προκειμένου να συρθούν οι κρατικοί θεσμοί σε ένα διάλογο, ο οποίος θα νομιμοποιήσει τους θρησκευτικούς ηγέτες της μουσουλμανικής μεταναστευτικής κοινότητας.

Αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε η βεβήλωση του Κορανίου είναι μία αφορμή και οι συνέπειες αυτής της τακτικής είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και επικίνδυνες. Η σχέση της ελληνικής κοινωνίας με το Ισλάμ οφείλει να βασίζεται στην ανοχή και τον σεβασμού του άλλου.


Δεν είναι, ωστόσο, δυνατόν να επιβληθούν στην ελληνική κοινωνία αξίες και πολιτισμικά δεδομένα που ισχύουν στην Καμπούλ ή την Λαχώρη.


Τα βίαια επεισόδια μπορεί να λειτούργησαν εκτονωτικά, αν πρόκειται για μία δικαιολογημένη διαμαρτυρία.

Μπορεί, όμως, να είναι και η έναρξη ενός κύκλου αντιπαράθεσης πρωτόγνωρου για τα ελληνικά δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από την περίοδο ακόμη των Βαλκανικών Πολέμων και εντεύθεν. Ο Θεός είναι όντως Μεγάλος για όλους -αλλά μέχρις εκεί.


http://www.zougla.gr/news.php?id=41931

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

πατήρ -Παναγής Φωτεινόπουλος, πού κάηκε ζωντανός! Αιωνία η μνήμη αυτού…




Ο παπαΠαναγής έμοιαζε αρκετά μέ τόν πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Αυγουστίνο Καντιώτη
( φωτό ).

Μπήκε στήν ιεροσύνη στά 50 του περίπου χρόνια, από αγάπη στον Θεό καί όχι για το χρήμα, καί υπήρξε Θεοσεβής, απλός, ευλαβέστατος, αλλά καί αφιλοκερδής όσο ελάχιστοι, με αποτέλεσμα να ζεί απλά αλλά τίμια καί να τον αγαπάνε οί ενορίτες του στά δυό- τρία χωριά πού λειτουργούσε...

Παρ΄ όλη την έντιμη καί αξιοπρεπή φτωχεία του, χρήματα δεν έπαιρνε, θεωρώντας ότι τα ιερά Μυστήρια είναι δωρεά τής χάριτος τού Χριστού καί όχι δικά του...

Ο θάνατός του υπήρξε μαρτυρικός καί επώδυνος, ισοδύναμος θά λέγαμε τών αρχαίων μαρτύρων, τότε πού τούς έκαιγαν οί ειδωλολάτρες !

Τό γιατί ο καλός Θεός επέτρεψε έναν τέτοιο θάνατο σ΄ αυτή την αγία ψυχή καί σ΄ αυτή την ηλικία, έ... αυτό ανήκει στήν σφαίρα τών ανεξερευνήτων μυστικών τού Κυρίου καί στό τί ηψηλότερο θέλει στούς αγωνιστές να δώσει...

Άς κάνουμε μία μικρή προσευχή γι΄ αυτόν καί γιά την ανάπαυση τής ψυχής του...


================================

ΠΑΤΡΑ:


Πήγε να κάψει τα κλαδιά στο χωράφι του και έμελλε να βρει φρικτό θάνατο...


Ο λόγος για τον 83χρονο ιερέα, Π. Φωτεινόπουλο, κάτοικο εν ζωή του δημοτικού διαμερίσματος Αγίου Νικολάου Κράλλη του Δήμου Ωλενίας, πού
βρέθηκε απανθρακωμένος την Πέμπτη.

Η τραγική είδηση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία καθώς όλοι μιλούν για έναν σεβάσμιο ιερέα και έναν ξεχωριστό άνθρωπο.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 το πρωί, όταν έφυγε από το σπίτι του για να μεταβεί στο αγρόκτημά του προκειμένου να κάνει εργασίες.


Εκεί έβαλε φωτιά για να κάψει λιόκλαρα και το κακό δεν άργησε να συμβεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο άτυχος ιερέας φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις και τον καπνό, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει και να τον τυλίξουν οι φλόγες.

Αργά το μεσημέρι και αφού δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του, η σύζυγός του ανήσυχε και ζήτησε από έναν συγχωριανό να μεταβεί στο χωράφι και να αναζητήσει τον ιερέα. Ετσι, αποκαλύφθηκε η τραγωδία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν μετέβη στο σημείο ήταν ήδη αργά...


http://www.gowest.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=17003&Itemid=1892




Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Τρομάρα στα μπατζάκια μας, ήλθε η Bilderberg στήν Ελλάδα ! Τι να μας ετοιμάζουν πάλι; ( ζητείται ωτακουστής δημοσιογράφος)












Σε καθεστώς Αστυνομικής μέγγενης ο «Αστέρας Βουλιαγμένης» .


Τί νά συζητάνε άραγε, τόσοι καλοί άνθρωποι μαζεμένοι σ΄ αυτό τό μεγάλο Ξενοδοχείο;

Γιά τό πόσο πάει το ψωμί;

Γιά τό πόσο ανέβηκε ο μπακαλιάρος,

Γιά τό πόσο πάει η ζάχαρη;


ή, γιά τό πόσες βόμβες θά ρίξουνε σε καμιά ταλαίπωρη γωνιά τού πλανήτη, όπως τότε πού συζητούσανε γιά την επέμβαση του ΝΑΤΟ στήν Γιουγκοσλαβία...


Καί τότε μέν βρέθηκε "ωτακουστής" μέσα στήν Σύνοδο καί προειδοποίησε τούς μετ΄ ολίγον βομβαρδισθέντας...

Τώρα όμως, θα βρεθεί κανένας να μάς πεί πού θα πέσει "ο λαχνός" ;

Άχ, καημένη πατρίδα, τί θα σού φτιάξουν καί σένα καμιά μέρα, μέ όλα αυτά πού πληθαίνουν επικίνδυνα καί καθημερινά γύρω σου...

====================================

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

Αν σας φέρει ο δρόμος κοντά στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, κάποιοι καλοντυμένοι «φουσκωτοί» θα σας αποτρέψουν να πλησιάσετε το γνωστό ξενοδοχείο.


Το σύνολο της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή από την νύχτα της Τετάρτης για την ασφαλή άφιξη, διαμονή και αναχώρηση των επιφανών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, που συμμετέχουν στην 57η συνεδρίαση της περιβόητης Λέσχης Mπίλντερμπεργκ!


Ο όρος «δρακόντεια» είναι πολύ μικρός για να αντικατοπτρίσει τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την προστασία δεκάδων «γαλαζοαίματων», πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών, μεγαλοχρηματιστών, τραπεζιτών και μεγαλοβιομηχάνων!

Η έξαρση της τρομοκρατίας σε συνδυασμό με τη διεθνή οικονομική κρίση, τους καθιστούν αυτόματα «προφανείς στόχους»…



Γι’ αυτό έχουν προβλεφθεί τρεις αδιαπέραστοι κλοιοί προστασίας ολόγυρά τους.





Η πρώτη «ζώνη ασφαλείας»
σε αρκετή απόσταση περιμετρικά του ξενοδοχείου και από την πλευρά της παραλιακής λεωφόρου αποτελείται από αστυνομικούς απ’ όλες τις υπηρεσίες του λεκανοπεδίου…

Όλοι τους πήραν τηλεφωνική εντολή να βρίσκονται με πλήρη εξάρτυση στον «Αστέρα» από το πρωί της Τετάρτης.

Κι όταν λέμε «πλήρης εξάρτυση», εννοούμε υπηρεσιακό όπλο και αλεξίσφαιρο γιλέκο, κάτω όμως από κοστούμι και γραβάτα έστω κι αν δεν διευκολύνουν τις κινήσεις!

Η δεύτερη ζώνη ασφαλείας ανήκει στο λιμενικό και τους κομάντος του, που είναι ακροβολισμένοι στα βράχια της παραλίας, ενώ ταχύπλοα περιπολούν διαρκώς στη θάλασσα, ενώ βατραχάνθρωποι κάνουν συνεχώς ελέγχους στον βυθό!

Η τρίτη ζώνη, από την είσοδο του «Αστέρα» και σε όλες τις πιθανές προσβάσεις προς το εσωτερικό, ανήκει στην ΕΚΑΜ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που ελέγχουν εξονυχιστικά ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει και αν έχει την ειδική άδεια να το κάνει.


Και οι τρεις ζώνες ασφαλείας επιτηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου από πράκτορες της ΕΥΠ, αλλά και από κλιμάκια ξένων μυστικών υπηρεσιών με πρώτα αυτά του Aμερικανικού FBI και της Bρετανικής ΜΙ-6, αλλά και την Iσραηλινή Μοσάντ!

Τα μέτρα θα διατηρηθούν ως το Σάββατο, οπότε θα αποχωρήσουν τα μέλη της «λέσχης των ισχυρών», που συνεδριάζει στην Aθήνα για δεύτερη φορά ύστερα από 16 χρόνια...

Η απόλυτη μυστικότητα που καλύπτει τις συζητήσεις μεταξύ των μελών στις ετήσιες συνεδριάσεις, προκαλεί διεθνώς οργή.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά μέλη της λέσχης Μπίλντερμπεργκ έχουν παραδεχθεί ότι οι διασκέψεις τους έχουν παγκόσμια επίδραση την παγκόσμια πολιτική και οικονομία, αλλά και στα στρατιωτικά ζητήματα.

Επισήμως, πάντως, ισχυρίζονται ότι συνθέτουν ένα «υψηλόβαθμο και ευλύγιστο διεθνές φόρουμ στο οποίο μπορούν να προσεγγιστούν καλύτερα οι αντιτιθέμενες απόψεις και να επεκταθεί η βαθύτερη αμοιβαία κατανόηση των δυνάμεων και των τάσεων που επηρεάζουν τα δυτικά έθνη».


http://www.protothema.gr/content.php?id=32036


Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Αθήνα: η τρίτη πιο «βρωμίκλω» Πολιτεία της Ευρώπης! Και η Πάτρα, Δήμαρχέ μου, η τέταρτη, καί να την χαίρεσαι...


Πολλές φορές συλλογίσθηκα αν αξίζει να ζώ σ΄ αυτήν την βρώμικη πιά Πολιτεία…

Και άλλες τόσες φορές έπλασα κι΄ εγώ όνειρα, (όπως και αρκετοί άλλοι, θέλω να πιστεύω ), ψάχνοντας για οδούς και τρόπους διαφυγής απ΄ τον τόπο πού γεννήθηκα…


Θάθελα να ήμουν ελεύθερο πουλί μηδενικών υποχρεώσεων, να φύγω και να πάω σ΄ ένα βουνό, να ζήσω σ΄ ένα δάσος με έλατα καί σκιερά ποτάμια, σ΄ ένα νησί με ήρεμη θάλασσα, ν΄ ανεβώ σε μιά κορυφή ενός βράχου και να αγναντεύω από εκεί το ταραγμένο ή γαλήνιο πέλαγος, αντί να αγναντεύω την άθλια αυτή Πολιτεία…


Γιατί όπου και να στρέψεις πιά το βλέμμα σου σ΄ αυτήν εδώ την ακάθαρτη και ρημαγμένη από πολιτική και κοινωνική αδιαφορία Πολιτεία, δεν βρίσκεις τίποτα πού να σού θυμίζει εκείνες τις παλαιότερες εποχές πού έστω φτωχά και στερημένα περνούσαμε….


Να πάρω την οικογένειά μου και των ομματιών μου και να φύγω, να φύγω μακρυά ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω μου, απ΄ αυτή την Πολιτεία και από όσους έτσι την κατάντησαν…



Να φύγω «σ΄ άλλα μέρη σ΄ άλλη γή» περιμένοντας εκεί τά στερνά μου, και για όσα υπόλοιπα χρόνια ζωής ο καλός Θεός μού επιτρέψει να ζήσω…

Τί να το κάνω εγώ ο απλός πολίτης όταν βλέπω ότι όλοι αναγνωρίζουν τα χάλια αυτής της Πολιτείας καί κανένας πολιτιστικός ή κοινωνικός φορέας δεν συσπειρώνεται καί δεν κατεβαίνει στούς δρόμους για να γίνουν οί γνωματεύσεις καί οί αποφάσεις αυτές πράξεις;


Γιατί από πού ν΄ αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς όταν βγαίνεις να πάς σε μια διαδρομή 10 λεπτών και αναγκάζεσαι από την άθλια κυκλοφορία να κάνεις μισή ώρα…


Όταν βλέπεις τους δρόμους με δεκάδες και εκατοντάδες μπαλώματα, σαμάρια στρωμένα, σαμάρια μπηχτά, πεταχτά, και άστρωτα, χώρια τά δεκάδες καπάκια των υπονόμων πού βουλιαγμένα στην άσφαλτο κάνουν και χοροπηδούνε αυτοκίνητα και δίκυκλα κινδυνεύοντας να ανατραπούνε…


Να στρίβεις στην γωνία για να πάς στην δουλειά σου και να βλέπεις κλειστό τον δρόμο με κούτες, καφάσια, και κάδους γιατί κάποιος οδηγός ξεφορτώνει, ένας άλλος ρίχνει μπετά κι΄ εσύ βιάζεσαι να πάς στο μέρος για το οποίο ξεκίνησες…


Και σ΄ αναγκάζουν να στριφογυρίζεις στις γωνίες, να ψάχνεις τά μουτζουρωμένα και σκεπασμένα με αυτοκόλλητα σήματα της τροχαίας «απαγορεύεται δεξιά» κι΄ εσύ να μπαίνεις δεξιά γιατί δεν μπόρεσες να διακρίνεις το σήμα και να κινδυνεύεις για σκότωμα, χώρια η παράβαση…


Και να βλέπεις τόσα μά τόσα χρόνια ολόκληρη Αστυνομία να μη μπορεί να συλλάβει 5-10 παλιόπαιδα, μια δυό συμμορίες αθλίων μυαλών πού χαλάνε συστηματικά τα σήματα αφήνοντας τους οδηγούς εκτεθειμένους σε κάθε δυστύχημα !


Νισάφι πιά, τόσα χρόνια γέμισε όλη η χώρα παραποιημένα με αυτοκόλλητα και μουτζούρες σήματα και έναν ένοχο δεν βρήκανε να τον κλείσουνε μέσα…


Να θέλεις να πάς από την παραλιακή προς στην Ακρωτηρίου και την Οβρυά, και να βρίσκεις 2 χρόνια τώρα τούς δρόμους στις Ιτιές δίπλα στο ποτάμι κλειστούς και «ακόμη να φτιάχνονται…», κάνοντας έτσι μια υπόθεση απλής διαδρομής των 5 λεπτών τουλάχιστον σε μισή ώρα !


Να βλέπεις την έρμη εκείνη γέφυρα δίπλα στον Άγιο Γεώργιο Λάγγουρα ( μεγάλη η χάρη σου Αη Γιώργη μου ), πάνω από 3 χρόνια να την σκάβουν και να την ξανασκάβουν και τελειωμό (αλλά ούτε και φιλότιμο) να μην έχουν…


Αμάν βρέ παιδιά!


Ακόμη και στην Ζιμπάμπουε να κάνανε αυτή την επέμβαση σε μια τέτοια γέφυρα θα είχαν τελειώσει κάποτε…


Μά δεν υπάρχει επιτέλους ένας αρμόδιος, ένας Περιφερειάρχης, Νομάρχης, Δήμαρχος, ένας έστω δημοσιογράφος να στρώσει στο κυνήγι όλους αυτούς πού έχουν στενέψει την κυκλοφορία και δουλεύουν σαν τις κότες με 4-5 εργάτες μόνο, επάνω σ΄ αυτό το τόσο νευραλγικό σημείο δίπλα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο;


Πού βρίσκονται επιτέλους οί λεγόμενοι αρμόδιοι;

Ώ Πάτρα, γνήσια καί παλαιά αρχοντική Πολιτεία, πού είχες την ατυχία να πέφτεις από διαδοχή σε διαδοχή λόγω πολιτικού μικροβίου, σε αδιάφορους άρχοντες τίς 3 τελευταίες δεκαετίες...

Ώ Πάτρα πώς σε κατάντησαν !

Να μιλήσω για τον κόμβο της Εγλυκάδος, πού τον έχουν κλείσει 3 χρόνια τώρα σαν να μη υπήρξε ποτέ, και αναγκάζονται οί οδηγοί να τρέχουν χιλιόμετρα μακριά για να μπούνε στην Περιμετρική!


Γιατί κλείσανε τον κόμβο αυτόν και κανείς τους δεν μιλάει;


Τι έργα μεγάλα επιτέλους γίνονται εκεί, πού παράτησαν χώματα και σωλήνες και εξαφανίστηκαν;


Γιατί αγανακτούν και υποτιμούν τον κόσμο υποβαθμίζοντας έτσι την καθημερινή ζωή του;


Πώς μπορείς να βλέπεις όλα αυτά καί να μη οργιστείς επιτέλους γι΄ αυτή την παραμελημένη καθημερινή ποιότητα ζωής πού μας έχουν επιβάλλει;


Και ο κόμβος Περιμετρικής δίπλα στον Τόφαλο τι σού λέει;


Έτοιμος ο κόμβος, κάτι λίγο ήθελε να τελειώσει, αλλά δυστυχώς κι΄ εκεί, αφού κοτσίλησαν, τα παράτησαν και άφησαν τους σωλήνες και τα μπάζα στους δρόμους…


Άλλη αμαρτωλή ιστορία αυτή, τό να βλέπεις καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα να κινδυνεύουν στον κόμβο και να μη έχει βρεθεί μια υπεύθυνη υπηρεσία ΥΠΕΧΩΔΕ, ΠΑΘΕ, ή ΟΗΕ ( έστω ) να έλθει να βάλει ένα φανάρι για να μη σκοτώνεται ο κόσμος !


Ένας κόσμος πού δυστυχώς παραμένει απαθής στην καθημερινή ταλαιπωρία του, πηγαίνοντας σαν υπνωτισμένος ο ένας πίσω από τον άλλο αντί να ξεσηκωθεί διαμαρτυρόμενος…




















Εδώ, μαύρες πέτρες αποχαιρετισμού...


Να φύγω λοιπόν, να φύγω μακριά καί όσο γίνεται γρηγορότερα ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω μου απ΄ αυτή την Πολιτεία και από όσους έτσι την κατάντησαν…

Ναί νά φύγω...αλλά δέσμιος κι΄ εγώ τών υποχρεώσεων ( όπως όλοι μας ), αναγκαστικά παραμένω !

Ώς πότε όμως;

===========================

Αθήνα

Η τρίτη πιο βρώμικη χώρα της Ευρώπης αναδεικνύεται η Αθήνα, σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής κοινότητας στο Διαδίκτυο, ΤripΑdvisor.

Την «πρωτιά» κατέχει το Λονδίνο και ακολουθεί το Παρίσι.


Στην έρευνα, στοιχεία της οποίας αναδημοσιεύουν Τα Νέα, συμμετείχαν 2.376 Ευρωπαίοι ταξιδιώτες.
Το Λονδίνο, εκτός από την πρώτη θέση στην κατηγορία της βρώμικης πόλης, κερδίζει την πρώτη θέση στις κατηγορίες του χειρότερου φαγητού, των πιο κακοντυμένων κατοίκων και της πιο ακριβής ευρωπαϊκής πόλης.

Αποζημιώνεται όμως αποσπώντας το βραβείο της πόλης με την καλύτερη νυχτερινή ζωή, με τα καλύτερα δημόσια πάρκα και με τα περισσότερα αξιοθέατα που μπορεί να απολαύσει ο τουρίστας δωρεάν.


Σύμφωνα με τους ταξιδιώτες, το Παρίσι είναι η πιο υπερτιμημένη ευρωπαϊκή πόλη, η δεύτερη πιο ακριβή, η λιγότερο φιλική, αλλά και η πόλη με τους πλέον καλόγουστους -στο ντύσιμο- κατοίκους. Από την άλλη πλευρά, η γαλλική κουζίνα θεωρείται ως η καλύτερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Η πιο καθαρή πόλη στην Ευρώπη είναι η Κοπεγχάγη, ενώ η Βαρκελώνη κερδίζει τις εντυπώσεις ως η πόλη με την καλύτερη αρχιτεκτονική. Ακολουθούν η Ρώμη και το Λονδίνο.


Το Δουβλίνο είναι η πόλη με τους πιο φιλικούς κατοίκους, ενώ οι πιο βαρετές πόλεις στην Ευρώπη αναδείχτηκαν οι Βρυξέλλες, και η Ζυρίχη και το Δουβλίνο.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1010525&lngDtrID=244



Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Επιδρομή αγρίων φυλών στις μεγάλες πόλεις της χώρας… Μήπως βρισκόμαστε υπό κατοχή;


«Ορέ
Μήτρου μ΄ ,
άς πάρουμε των οματιών μας, κι΄ άς πάμε σέ άλλο κουβέρνο, γιατί εδώ δεν μας βλέπω καλά…»




Τά όσα παρακάτω στοιχεία θα παραθέσουμε αποδεικνύουν περίτρανα ότι βρισκόμαστε σχεδόν υπό ξένη κατοχή, χωρίς και να το έχουμε συνειδητοποιήσει !


Με το δεδομένο αυτό μπορούμε να κάνουμε και κάποιες σκέψεις…


Εάν γίνει λοιπόν πόλεμος, με τον γνωστό προαιώνιο εχθρό μας ( να μη λέμε τώρα και ονόματα ), τότε πολύ πιθανόν, πιθανότατα μάλιστα, όλοι αυτοί οί Χατζάροι, Πέρσες, Μήδοι, Κούρδοι, Μούρδοι, Αιθίοπες, Σομαλοί, Αφγανοί, κλπ-κλπ θα συσπειρωθούν…


Και καθόλου παράξενο νά αποτελέσουν μια πέμπτη εσωτερική φάλαγγα μέσα στην χώρα μας μέσω της Ισλαμικής θρησκείας πού τους ενώνει…

Χωρίς ταυτότητα λοιπόν, χωρίς στοιχεία, άσε πού όλοι μοιάζουν και μεταξύ τους, μπορεί να κάνουν τέτοια σαμποτάζ και δολιοφθορές πού δεν θα ξέρουμε από πού να φυλαχτούμε...


Από τον εξωτερικό εχθρό πού θα πολεμάμε, ή από τον εσωτερικό εχθρό πού θα κτυπά και θα γίνεται άφαντος μέσα στα μάτια μας;


Μήπως είναι καιρός, επιτέλους να ξυπνήσουμε;


=====================================





Έμφαση στην παράνομη μετανάστευση


Η έκθεση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία στην Ελλάδα το 2008


Στο φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης και τους ενδεχόμενους κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια επικεντρώνεται η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία στην Ελλάδα το 2008, που είδε την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας.

Στο τμήμα της έκθεσης για την Ελλάδα γίνεται ιδιαίτερα αναφορά στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης.


Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «η Ελλάδα όλο και εντονότερα αποτελεί πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Νότια Ασία προς την ΕΕ, και υπάρχουν ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σημείο διέλευσης για τρομοκράτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ».


Προστίθεται ότι «το 2008 αυξήθηκαν δραματικά οι δίοδοι παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο και συνελήφθησαν περίπου 100.000 άτομα».

In.gr

============================


ΑΘΗΝΑ : ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΕΕΙ…


Απανωτά, άγρια επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών το τελευταίο διάστημα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στην ελληνική Αστυνομία όσο και στους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής (και όχι μόνο) που βλέπουν τους εαυτούς τους απροστάτευτους να μην μπορούν να κάνουν ούτε τα ψώνια τους στη λαϊκή αγορά...


Ακόμη μια σύρραξη οικονομικών μεταναστών σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί, σε λαϊκή αγορά στην Πλατεία Αττικής και ενώ το σημείο έσφυζε από κόσμο που ψώνιζε.

Πρόκειται για το δεύτερο «πολεμικό» επεισόδιο στην ίδια λαϊκή μέσα σε δύο μήνες, μεταξύ συγκεκριμένων ομάδων αλλοδαπών που αποτελούνται από Σύρους, Κούρδους και Ιρακινούς.


Αιτία ήταν οι θρησκευτικές τους διαφορές και η ανύπαρκτη υποδομή του ελληνικού κράτους που όχι μόνο δεν μπορεί να αφομοιώσει αλλά ούτε και να παρέχει τα υποτυπώδη στους οικονομικούς μετανάστες που κατά εκατοντάδες περνάνε καθημερινά τα σύνορα της χώρας μας.


Ανυποψίαστοι πολίτες που έκαναν τα ψώνια τους στην καρδιά της λαϊκής αγοράς της Πλατείας Αττικής, παράτησαν σακούλες και καρότσια κι έτρεχαν πανικόβλητοι να καλυφθούν από τις χατζάρες, τους σιδηρολοστούς, τις αλυσίδες, τα καφάσια και τις ξύλινες τάβλες που περνούσαν ξυστά πάνω από τα κεφάλια τους...


Η «ομάδα» των Σύρων που επιτέθηκε, κρατούσε «μανιάτικο» στους Ιρακινούς που δέχθηκαν την επίθεση εν ώρα εργασίας, εξαιτίας ενός καβγά που είχε γίνει μεταξύ τους πριν από ένα μήνα, ξεκινώντας από ασήμαντη αφορμή.


Από το βίαιο επεισόδιο δυο Ιρακινοί και ένας Έλληνας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαιριές και χτυπήματα στο κεφάλι. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ωμή βία, άγριο ξέσπασμα και μανιασμένα χτυπήματα και από τις δυο πλευρές.


Οι κάτοικοι στη γύρω περιοχή μιλούν για ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση μεταξύ των αλλοδαπών, αλλά και για συχνούς σοβαρούς καβγάδες μεταξύ τους.


Η κυρία Βάσω μένει ακριβώς πάνω από το σημείο που έγινε η συμπλοκή. «Δεν είναι η πρώτη φορά που σκοτώνονται εδώ πέρα.

Αστυνομία δεν υπάρχει πουθενά. Πουθενά!

Πρέπει να πεθάνει κανένας μέσα στη λαϊκή, για να πάρουν μέτρα; Εγώ φοβάμαι πια να κατεβαίνω για ψώνια.»


Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που δρουν στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο:


Oι Αλβανοί
τσακώνονται μεταξύ τους αλλά και με τους Ρώσους για τη διακίνηση όπλων, ναρκωτικών (κυρίως χασίς), για τη διασφάλιση εργασίας σε ομάδες μπράβων, για συμβόλαια θανάτου και για τη μεταφορά λαθρομεταναστών.


Οι Τούρκοι
«ειδικεύονται» στη μεταφορά λαθρομεταναστών και στην εισαγωγή ναρκωτικών, ενώ η κόντρα τους με τους Αλβανούς στα σύνορα καλά κρατεί.


Οι Βούλγαροι
«σμίγουν» με τους Ρουμάνους σε κλοπές, ηλεκτρονικές απάτες, παραχάραξη νομισμάτων και απάτες με κάρτες στα ΑΤΜ τραπεζών και δεν έχουν μεταξύ τους κόντρα. Αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις συνεργάζονται.


Οι Σομαλοί και οι Ιρακινοί
είναι πλέον σε άγρια κόντρα με τους Αιθίοπες, τους Σύρους και τους Αφγανούς για την κυριαρχία στο κέντρο της Αθήνας σχετικά με διακίνηση σκληρών ναρκωτικών αλλά και τον έλεγχο της πιάτσας με τις εκδιδόμενες αλλοδαπές γυναίκες.


Οι Πακιστανοί
το τελευταίο κυρίως διάστημα ειδικεύονται σε απαγωγές ομοεθνών τους απαιτώντας λύτρα από συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονται στην πατρίδα τους. Η κόντρα μεταξύ τους αφορά σε ανταλλαγές οικονομικών ποσών, εκβιασμούς και κυκλώματα λαθρεμπορίας.


Σε μια χώρα που δε διαθέτει τις υποδομές για να στηρίξει την ανεξέλεγκτη πλέον εισροή λαθρομεταναστών, η κατάσταση είναι κάθε άλλο παρά ευχάριστη.


Σήμερα, η ομαλή ένταξη των αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία φαίνεται ανέφικτη και η δημιουργία «ομάδων» και γκέτο βάζει καινούργιους κανόνες σε μια νέα εποχή για την Ελλάδα.


www.zougla.gr


Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Φορτηγά γεμάτα ανάπηρους καταφθάνουν και στην Πολιτεία μας…


Ούτε μιλάει ούτε λαλάει !

Κάποιος «επόπτης» την έβαλε εκεί, και στέκεται έτσι γονατιστή με τις ώρες.
Κάνει γιόγκα άραγε, ή ζητιανεύει…


Φέρνουν με φορτηγά ανάπηρους από Ρουμανία και Βουλγαρία και τους σκορπάνε και στους δρόμους της Πάτρας… Τι άλλο θα δούμε άραγε;

Ανέκαθεν και ως επί το πλείστον οί επαίτες ανάπηροι της Πολιτείας μας ήταν λίγοι, και ήταν αξιοπρεπείς και αξιοσέβαστοι άνθρωποι πού από κάποιο ανθρώπινο ατύχημα βρέθηκαν σε μια δύσκολη θέση…


Τά τελευταία χρόνια όμως, και ειδικά στις ημέρες των μεγάλων γιορτών, βλέπουμε κατά κύματα ανάπηρους όλων των ειδών και των ποιοτήτων να κυκλοφορούν στο κέντρο, στις Εκκλησίες, στά μαγαζιά, και ευλόγως σκεφτόμαστε :

«Μά καλά, είχε η Πάτρα τόσους ανάπηρους; Και πού ήταν κρυμμένοι τόσα χρόνια και δεν τους βλέπαμε; Μήπως είναι εισαγόμενοι; »

Το παρακάτω άρθρο πού βρήκαμε δίνει απάντηση στο ερώτημά μας.





===================================

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης παιδιών με κινητικά προβλήματα…

Κύκλωμα που έφερνε παιδιά με κινητικά προβλήματα από τη Ρουμανία στη χώρα μας και τα «τοποθετούσε» σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για να ζητιανεύουν, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών Ελλάδας και Ρουμανίας συνελήφθησαν δύο Ρουμάνοι, ενώ αναζητείται ακόμη ένας ομοεθνής τους.

Οι δράστες εντόπιζαν ανήλικα παιδιά με αναπηρίες στη χώρα καταγωγής τους και τα έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα, με την υπόσχεση ότι τους περιμένει μόνιμη εργασία για αυτά και τις οικογένειές τους.

Στην επιχείρηση που έγινε ταυτόχρονα σε τρία διαμερίσματα οι αστυνομικοί εντόπισαν 44 άτομα που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ανάμεσά τους έξι βρέφη ( πιθανόν τά νοικιαζαν...) και επτά παιδιά.

Με βάση τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας οι συλληφθέντες υποχρέωναν τα παιδιά να επαιτούν σε διάφορα κεντρικά σημεία της Αθήνας και να τους παραδίδουν, επιστρέφοντας από 20 έως 70 ευρώ ημερησίως.

Μη κυβερνητική οργάνωση έχει αναλάβει την περίθαλψη και φροντίδα των παιδιών.

Enet.gr