Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Πανεπιστημιακό άσυλο και δημοκρατικές φάπες στούς καθηγητές. Εάν έτρωγε και μερικές ο Πρύτανης, ίσως άλλαζε περί ασύλου γνώμη…













Αβέρωφ, Στουρνάρης, Τοσίτσας,Θωμαϊδης : διέθεσαν τεράστια ποσά από τις προσωπικές περιουσίες τους για την ίδρυση χώρων Ανωτάτης Παιδείας μέσα στά οποία σήμερα κυριαρχεί η βία, οί καταστροφές, οί ξυλοδαρμοί, και το …άσυλο πάσης κακίας και αλητείας !

Αυτά, δεν τά είχαν ονειρευτεί τότε, και σήμερα, πολύ πιθανόν, νά αναθεμάτιζαν τήν ώρα πού τάφτιαχναν !


Μετά τά όσα και πάλι ασύδοτα συνέβησαν σε Πανεπιστημιακό χώρο, και μετά τά όσα από τους χώρους αυτούς εκπορεύονται από γνωστούς άγνωστους πού «τρώνε και πίνουν» είς υγείαν του Ασύλου και της βλακοειδούς ανοχής και υπομονής εννοίων Πανεπιστημιακών…

Πανεπιστημιακών, πού νομίζουν τάχατες ότι κάτι κάνουν υποστηρίζοντες το «άσυλο» και ότι είναι άξιοι πολλών δημοκρατικών χειροκροτημάτων γι΄ αυτό, έχοντας κατά νού όνειρα θερινής νυκτός και ονειροπαρμένων φαντασιώσεων…

Μετά λοιπόν απ΄ όλα αυτά, πού δεκάδες φορές προηγήθηκαν, ο κλήρος έπεσε τώρα σ΄ έναν ήσυχο ανθρωπάκο…

+++++++++++++++++++

Πανεπιστημιακό καθηγητή κι΄ αυτόν, πού όμως έφαγε το ξύλο της χρονιάς του μέσα στον χώρο εργασίας και διδασκαλίας του !

Ο λόγος;

Αρνήθηκε να αποχωρήσει στις «διαταγές» της γνωστής αλητείας, και στο «έβγα έξω ρέ, θέλουμε εμείς την αίθουσα…».

Εάν όμως, αντί του ανθρώπου αυτού τρώγανε μερίδιο ικανού ξύλου και αρκετές φάπες και όσοι Πρύτανεις και καθηγητές υποστηρίζουν το άσυλο…

Και εάν η Πολιτεία υποχρέωνε διά Νόμου να πληρώνουν οί υπεύθυνοι με κατασχέσεις από την μισθοδοσία τους και την προσωπική τους περιουσία τις τυχούσες καταστροφές στους Πανεπιστημιακούς χώρους…

Επειδή δεν μερίμνησαν και δεν διαφύλαξαν την κρατική περιουσία, τότε μέσα σε ελάχιστα 24ωρα θα είχε ησυχάσει η κοινωνία και τα Πανεπιστήμια από πολλά δεινά γιατί θα είχαν κουρευτεί τά αγκάθια, σύριζα!




Υπεύθυνοι καί αρμόδιοι πού μετρήθηκαν - ζυγίσθηκαν- καί βρέθηκαν ( όχι όλοι ευτυχώς ), ελιποβαρείς...

Κάτι καί κάποιοι, πρέπει ν΄ αλλάξουν επιτέλους στά Ελληνικά Πανεπιστήμια !




Θα είχαμε διαφυλάξει έτσι την περιπόθητη «ιερότητα» του ασύλου, για την οποία πολλοί κόπτονται, αλλά θα πλήρωναν με τις περιουσίες τους και όχι από τά ταμεία του λαού και του Κράτους, όσοι δεν μερίμνησαν, όσοι υπονόμευσαν, όσοι προβοκατόρησαν, επιτρέποντας τέτοιες καταστροφές…

Βάλτε τούς υπεύθυνους Πανεπιστημιακούς να πληρώσουν από την τσέπη τους, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς πολύχρονες αναβολές και εφέσεις, και θα δούμε πού θα πάνε τά άσυλα, η δήθεν δημοκρατία τους, και η αδιαφορία τους για την ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων…

---------------------------------

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ…


Κατάχρηση ασύλου για ωμή βία...

Αγνωστοι μπήκαν σε αίθουσα και έδειραν καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου


«Ποτέ δεν ήταν έτσι! Είμαι στο πανεπιστήμιο εδώ και είκοσι χρόνια. Αυτό που πλέον χαρακτηρίζει την καθημερινότητά του είναι η αλητεία και η ωμή βία! Δεν υπάρχει κανένας φραγμός».

Η οργισμένη αντίδραση ανήκει σε καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) ύστερα από το νέο επεισόδιο ωμής βίας με ξυλοδαρμό πανεπιστημιακού, το οποίο συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά και τη χθεσινή νέα επίθεση (πέταξαν μπουκάλια) σε αυτοκίνητο της ΕΛ. ΑΣ. από άτομα που βγήκαν από το ίδιο ίδρυμα.

Ανάλογη επίθεση, αλλά με λοστούς, έγινε την Πέμπτη.








Φωτιές, καταστροφές, καί ξυλιές, εκ τών οποίων προέρχεται η "διά βίου μάθηση..."





Τα ιδρύματα αποτελούν ορμητήρια θρασύτατων ατόμων και χρειάζεται άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των ΑΕΙ. «Ας βάλουμε εταιρείες security, για να μην τρώνε ξύλο οι εργαζόμενοι. Επιτέλους, τι αγκυλώσεις είναι αυτές με το άσυλο!», προσθέτει ο ίδιος.

Το περιστατικό...


Συγκεκριμένα, ο 59χρονος καθηγητής κ. Γεράσιμος Σαπουντζόγλου έκανε μάθημα σε αίθουσα του ιδρύματος, όταν μία ομάδα 15 εξωπανεπιστημιακών εισέβαλε στην αίθουσα και του ζήτησαν να αποχωρήσει, διότι ήθελαν να την χρησιμοποιήσουν για δικούς τους σκοπούς. Ο καθηγητής αρνήθηκε.

Τότε, οι άγνωστοι άρχισαν τις βρισιές και τους προπηλακισμούς του καθηγητή μπροστά στους έντρομους φοιτητές.

«Του έσφιγγαν τον λαιμό, τον κλωτσούσαν», ανέφερε στην «Κ» αυτόπτης μάρτυρας. Ευτυχώς, το περιστατικό έληξε χωρίς σοβαρά τραύματα για τον άτυχο καθηγητή, ο οποίος είναι από τους πιο παλιούς διδάσκοντες του ιδρύματος και, κατά γενική ομολογία, σεβάσμιος και μειλίχιος άνθρωπος.


Το περιστατικό καταδίκασε ο σύλλογος διδασκόντων του ΟΠΑ, ο οποίος ανέφερε ότι «το επεισόδιο αυτό έρχεται σε συνέχεια άλλων περιστατικών βίας τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι η πρώτη φορά που ασκείται σωματική βία εις βάρος διδάσκοντος του πανεπιστημίου μας κατά την ώρα του μαθήματος».

«Πλέον, πού θα φτάσουμε;», δήλωσε στην «Κ» η γραμματέας της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ κ. Ευγενία Μπουρνόβα.


Ο σύλλογος διδασκόντων, ο οποίος κήρυξε αποχή διαμαρτυρίας τη Δευτέρα από τα μαθήματα, ζητεί από τις πρυτανικές αρχές του ΟΠΑ, το υπουργείο Παιδείας και τα άλλα όργανα της πολιτείας να λάβουν επιτέλους μέτρα για τα φαινόμενα βίας εντός των ΑΕΙ. «Η αλήθεια είναι ότι απαιτείται συντονισμένη παρέμβαση, που θα ξεκινήσει από την πολιτεία.

Οι πρυτανικές αρχές έχουν ευθύνη, αλλά φοβούνται. Είναι απολύτως ανθρώπινο», συμπληρώνει καθηγητής του ιδρύματος.

«Ανά πάσα στιγμή ομάδες αγνώστων μπορούν να εισέλθουν στο ίδρυμα και να τα σπάσουν», προσθέτει καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι ήδη μέσα στα κεντρικά ιδρύματα της Αθήνας εξωπανεπιστημιακοί έχουν καταλάβει χώρους, μετατρέποντάς τους σε στέκια - ορμητήρια για τις όποιες δραστηριότητές τους.

Συγκεκριμένα, στο ΟΠΑ είναι υπό κατάληψη δύο χώροι του ιδρύματος.

Ο πρώτος είναι μία αίθουσα στο υπόγειο του κεντρικού κτιρίου επί της οδού Πατησίων.

Το δεύτερο στέκι είναι το κτίριο Βανκούβερ, επί των οδών Δεριγνύ και Μαυρομματαίων.

«Τα γεγονότα αυτά επαναθέτουν το ζήτημα της τήρησης των νόμων εντός των πανεπιστημίων. Τίποτα περισσότερο. Ουδείς μπορεί να κάνει λόγο για άρση ασύλου σε τέτοια περιστατικά.

Η βία και η αλητεία εντός των ιδρυμάτων προσβάλλουν τον ακαδημαϊκό χώρο, καθώς είναι παραβάσεις κοινού Ποινικού Δικαίου.

Ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπισθούν. Ολα τα υπόλοιπα είναι φλυαρίες...», καταλήγει ο πανεπιστημιακός.


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100013_28/11/2009_381223
===================================
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ...-- ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ !!!

http://www.youtube.com/watch?v=7zbf-4u8PiE


Κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών -που ενδεχομένως οδηγήσει σε άρση του ασύλου-, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το σοβαρό τραυματισμό του Χρήστου Κίττα, στη διάρκεια της εισβολής αντιεξουσιαστών στην Πρυτανεία στα Προπύλαια.


Περίπου 200 άτομα, που αποσπάστηκαν από την πορεία που βρισκόταν σε εξέλιξη το μεσημέρι της Κυριακής, έσπασαν την πόρτα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια και εισέβαλαν μέσα στο κτίριο.

Εκεί βρισκόταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με ξύλα και λοστούς από τους νεαρούς. Ο πρύτανης διεσώθη, χάρη στην παρέμβαση δύο φοιτητών.

Ο πρύτανης μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Ιπποκράτειο και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, για προληπτικούς λόγους, καθώς υπέστη και καρδιακό επεισόδιο.

Για το περιστατικό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι.Σακελάκος διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δίνοντας παράλληλα εντολή να αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, εφόσον η αστυνομία θεωρεί ότι μέσα στο κτίριο του Πρυτανείας υπάρχουν άτομα που εμπλέκονται σε δολοφονική απόπειρα κατά του πρύτανη.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1082907&lngDtrID=244











1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ;

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟΑΣΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΦΚΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ;

ΑΝΤΕ ΝΤΕ.

χ