Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Παρκάρεις στο πεζοδρόμιο και μού φράζεις τον δρόμο; Ανεβαίνω στο καπό σου, το πατώ, και σάν δρόμο περπατώ…









Καλό το πεύκο πού φύτεψες κύρ-Δήμαρχέ μου, άντε και να πιάσει να σε θυμόμαστε κι΄εμείς κι΄ όλες οί επερχόμενες γενεές μας, αλλά σε παρακαλούμε κοίταξε λίγο και τί γίνεται γύρω σου…

Καί όχι μόνο από καταλήψεις αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια αλλά και από παράνομες πινακίδες “GARAZ” και “NO PARKING” πού έχουν γεμίσει κάποιοι επιτήδειοι την υπό σού, κυβερνώμενη ( ; ) Πολιτεία μας…

Δεν είδες λοιπόν και δεν άκουσες κύρ- Δήμαρχέ μου, τίποτα περί τούτου;

Και καλά εσύ, με όλο το σεβασμό πού σού έχουμε, πολυάσχολος είσαι, άς πούμε δεν πρόσεξες, συμφωνούμε.

Αλλά εκείνοι οί αρμόδιοι Αντιδήμαρχοί σου, πού για να τους διαλέξεις και να τους εμπιστευτείς τέτοια πόστα θα έπρεπε να είναι ικανοί για να καλλιγώνουν ψύλους, τι επιτέλους κάνουν γι΄ αυτό το μείζον πρόβλημα του κυκλοφοριακού μας;

Ούτε αυτοί ξέρουν τίποτα «για τον φόνο των παράνομων πινακίδων;»…

Ούτε αυτοί;


++++++++++++++++++++++++=


Πολλές φορές τύχαμε μάρτυρες ευτράπελων περιστατικών σε τούτη την βασανισμένη Πολιτεία μας.

Και μέσα από απίθανα Δημαρχιακά λογίδρια απειλών «ότι θα κτυπηθεί το κακό» καθησυχαστήκαμε κι΄ εμείς από φανταστικούς και απίθανους αιρετούς, ή και διορισμένους «αρμόδιους» …

Πού όμως αποδείχτηκαν σύνεφα των καιρών αναρμόδια…


Το αποτέλεσμα;


Μηδέν !


Εδώ, δεν πήραν ακόμη μια πρωτοβουλία για ξεκαθάρισμα των παράνομων και χωρίς άδεια πινακίδων “GARAZ” και “NO PARKING” πού έχουν βάλει στις πόρτες τους πολλοί εξυπνάκηδες γιωταχήδες και απαγορεύουν το παρκάρισμα στον χώρο τους χωρίς να έχουν άδεια !

Και όχι μόνον αυτό, αλλά φέρνουν και την Τροχαία ή το 100, πού ευχαρίστως έρχεται και γράφει τους παρκαρισμένους νόμιμα, αντί να γράψει αυτόν με την πλαστή πινακίδα!


Πολλές φορές το καταγγείλαμε, αλλά φαίνεται ότι στον αέρα βαράμε και ότι και οί λεγόμενοι «ενεργοί πολίτες» έχουνε πάει για διακοπές, και ουδείς ενδιαφέρεται για το κρίσιμο αυτό θέμα μιάς Πολιτείας πού υποφέρει έντονα από την έλλειχη χώρων στάθμευσης…

Όμως ετούτη εδώ η είδηση παρακάτω, δεν το κρύβουμε, πολύ μας χαροποίησε!

Και συνέβη αυτό, γιατί επιτέλους είδαμε μια ηρωϊκή πράξη ενός πεζού ενάντια στο καθεστώς κατάληψης πεζοδρομίων, από την οποία πάσχουμε και συμπάσχουμε κι΄ εδώ όλοι μας.

Τι ακριβώς όμως έγινε;

=======================

Iσχυρό «δεδικασμένο» υπέρ των πεζών !

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών εξέδωσε δύο αποφάσεις για την γνωστή υπόθεση του πεζού που υπερπήδησε ένα τζιπ το οποίο είχε σταθμεύσει σε πεζοδρόμιο αποκλείοντας την ελεύθερη διέλευση των περαστικών.






Πάνω στο καπό αυτού του τζίπ ανέβηκε και περπάτησε ο φίλος Αθηναίος!

Του έκανε λέει «βαθούλωμα».

Και λοιπόν, τι;

Σπουδαία τα λάχανα!



http://www.youtube.com/watch?v=qKMRliKtKG4
( σχετικά με την δίκη )


Ένα απόσπασμα από την απόφαση 966/2009:

" Την 21η Μαρτίου 2007, ημέρα Τετάρτη και περί ώρα 21.30, οι ενάγοντες βάδιζαν στο πεζοδρόμιο της οδού Αραχώβης με κατεύθυνση προς χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου της δευτέρας εξ αυτών.

Ενώ περπατούσαν στο πεζοδρόμιο της οδού Αραχώβης στο ύψος του αριθμού Χ εμποδίστηκαν να συνεχίσουν την πορεία τους από το με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧΧ αυτοκίνητο μάρκας Ψ, ιδιοκτησίας του εναγομένου, το οποίο ήταν σταθμευμένο πλησίον του [καταστήματος] που διατηρεί ο τελευταίος στην οδό Αραχώβης αρ. Χ και μπροστά από παρακείμενο του [καταστήματος] εσωτερικό ιδιωτικό πάρκιγνκ.

Συγκεκριμένα το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο καθέτως επί του πεζοδρομίου και καταλάμβανε ολόκληρο το πλάτος αυτού.

Οι ενάγοντες ήταν αδύνατο να συνεχίσουν την πορεία τους επάνω στο πεζοδρόμιο και ήσαν υποχρεωμένοι να κατέβουν στο οδόστρωμα της οδού Αραχώβης, όπου εκείνη τη στιγμή υπήρχε αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα….



«Σολομώντεια» λύση...

Το δικαστήριο έκρινε ότι το σταθμευμένο στο πεζοδρόμιο όχημα πράγματι εμπόδιζε τη διέλευση του κ. Τάσου Πουλιάση, προσβάλλοντας έτσι την προσωπικότητά του.


Ετσι, επιδίκασε αποζημίωση 600 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει ο ιδιοκτήτης του τζιπ στον πεζό.



















Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Πουλιάσης προκάλεσε φθορά στο όχημα, περνώντας πάνω από το καπό, υποχρεώνοντάς τον καί αυτόν σε αντίστοιχη αποζημίωση...


Μολονότι πρόκειται για «Σολομώντεια» λύση, είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ισχυρό «δεδικασμένο» σε περιπτώσεις καταπάτησης των δικαιωμάτων των πεζών λόγω παράνομης στάθμευσης οχημάτων.


«Πρόκειται για σοβαρή νομολογία», σχολίασαν σχετικά στην «Κ» νομικοί.


Θυμίζεται ότι το συμβάν έλαβε χώρα στην οδό Αραχώβης στα Εξάρχεια. Το τζιπ ήταν παρκαρισμένο κάθετα στο πεζοδρόμιο, υποχρεώνοντας τον κ. Πουλιάση και τη φίλη του να κατέβουν στο οδόστρωμα για να συνεχίσουν το δρόμο τους.


Χωρίς διάθεση για πρόκληση φθοράς στο αυτοκίνητο, όπως ο ίδιος ο κ. Πουλιάσης έχει δηλώσει στην «Κ», και χωρίς να το πολυσκεφτεί, στηρίχτηκε με το χέρι του στο καπό του τζιπ και το «πήδησε» πάνω από το καπό του, δημιουργώντας ένα μικρό βαθούλωμα.


Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τον κάτοχο του αυτοκινήτου, καθώς αμέσως ήχησε ο συναγερμός. Ακολούθησε λεκτική διαμάχη, με αποτέλεσμα να καταφθάσει η αστυνομία και οι δύο άντρες να οδηγηθούν στο τμήμα.


Εκεί, και οι δύο πλευρές κατέθεσαν μηνύσεις, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ουδέποτε βεβαιώθηκε κλήση για παράνομο παρκάρισμα.


Η υπόθεση έγινε πολύ γρήγορα γνωστή μέσω της ιστοσελίδας της οργάνωσης για τα δικαιώματα των πεζών, streetpanthers, και τα μηνύματα συμπαράστασης στον κ. Πουλιάση μετριούνται σε χιλιάδες.


Σε χιλιάδες, για την ακρίβεια σε περίπου 35.000, μετριούνται και τα οχήματα που καθημερινά σταθμεύουν παράνομα στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας εκτός από εκνευρισμό στους πεζούς και πολλά ατυχήματα.


Kathιmerini.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: