Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ουκρανία, μια χώρα με μία συνειδητή Ορθόδοξη Χριστιανή σαν Πρωθυπουργό, πού το λέει η καρδιά της, και πού δεν τρέμει μή την πούνε Χριστιανή…



Γιούλια Τιμοσένκο, Οκτώβριος 2009 !


Εδώ, με τον Πατριάρχη Ιερολύμων κ. Θεόφιλο.



Ομολογεί δημοσίως και με θάρρος την Ορθόδοξη πίστη της και κάνει με ευλάβεια τον σταυρό της παντού, και όχι μόνο στις εκκλησιαστικές συγκεντρώσεις για την προσέλκυση χριστιανικών ψήφων, ( όπως κάνουν κάποιοι δικοί μας, καλή τους ώρα, και άς μη λέμε και ονόματα…)



Ναι, και βεβαίως όχι σαν κάποιους δικούς μας πολιτικούς πού κάνουνε τον σταυρό τους παίζοντας μαντολίνο και μέσα από το σακκάκι τους, τρέμοντας στην ιδέα μη τους περάσουνε για Χριστιανούς και …πέσουνε στην υπόληψη «τού καθώς πρέπει κόσμου…».


Τώρα, ποιός είναι «ο καθώς πρέπει κόσμος», και γιατί θα «πέσουνε», έ, αυτό είναι μία άλλη ιστορία εσωτερικής ψυχολογίας και καταδυνάστευσης…


++++++++++++++++++++++++++



ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ…

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος τίμησε την Γιούλια Τιμοσένκο


Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο συναντήθηκε η Πρωθυπουργός της Ουκρανίας κ. Γιουλία Τιμοσένκο, η οποία πραγματοποιεί στα Ιεροσόλυμα και στους Αγίους Τόπους ιδιωτική επίσκεψη.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος μετά από αίτημα της κα Τιμοσένκο, ευλόγησε την Ουκρανία και το λαό της για ευτυχία και ευημερία.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων απευθυνόμενος προς τη Πρωθυπουργό της Ουκρανίας τόνισε, ότι παρακολουθεί με πολύ προσοχή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και ότι είναι ενήμερος για τις δραστηριότητες της κα Τιμοσένκο τόσο στην πολιτική όσο και στην κοινωνία.















Εδώ, κάνοντας τον σταυρό της μπροστά στην Εικόνα – δώρο, τού Πατριάρχη Ιεροσολύμων…


Επίσης, ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος τίμησε την κα Τιμοσένκο με την ανώτατη τιμή της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας, τονίζοντας ότι: «Γνωρίζουμε τα επιτεύγματα σας όσον, αφορά την ενότητα των εκκλησιών και το σημαντικότερο την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού».

Από τη πλευρά της η κα Γιουλία Τιμοσένκο αφού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο για την τιμή που της απένειμε, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ουκρανία σύντομα θα ξεπεράσει τις όποιες δοκιμασίες.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, αποδέχθηκε πρόσκληση της κα Τιμοσένκο να επισκεφθεί την Ουκρανία στο εγγύς μέλλον.

Η Πρωθυπουργός της Ουκρανίας τόνισε: «μια τέτοια επίσκεψη θα ήταν ένα ιστορικό γεγονός για την Ουκρανία».

Τέλος, η κα Τιμοσένκο επισκέφθηκε το Πανάγιο Τάφο, τη Γεθσημανή, το τόπο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον Ιορδάνη ποταμό, και το τείχος των δακρύων.

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3304&Itemid=1



Δεν υπάρχουν σχόλια: