Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Μιά θλιβερή Βρετανική ιστορία… Παρούσα και μετά το θάνατό της !






Μία αγαπημένη οικογένεια πού ωστόσο δέν κράτησε πολύ η ευτυχία της...

Τώρα η μητέρα, "δίνει οδηγίες" από τόν άλλο κόσμο, στά ορφανά παιδιά της...




Ο ρόλος της μητέρας στην εποχή μας έχει ουσιαστικά μετατοπισθεί, καί από μία σχέση μητρικής αγάπης και συναισθηματικού ενδιαφέροντος πού υπήρχε παλαιότερα, έχει σήμερα και ως επί το πλείστον μετακυλιστεί σε ένα μηχανικό ενδιαφέρον για την ανατροφή, τις σπουδές, τα φροντιστήρια, την αποκατάσταση…

Κι΄ έτσι, όταν έρχονται στην δημοσιότητα κάποιες ειδήσεις «μιάς άλλης εποχής» πού ωστόσο εκτυλίσονται στην δική μας, τότε ο κόσμος αιφνιδιάζεται και συγκλονίζεται με απορία γι΄ αυτό το πρωτόγνωρο και ξεχασμένο πού βλέπει κι΄ ακούει…

++++++++++++++++


ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ…

Συγκλονίζει τη Βρετανία η ιστορία μίας μητέρας που, όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο, έγραψε ένα εγχειρίδιο για τον σύζυγο και τις κόρες της για τη ζωή μετά το θάνατό της.


Η Wilson έμαθε την ημέρα των πρώτων γενεθλίων της μικρής της κόρης, ότι δεν υπήρχε σωτηρία για την περίπτωσή της.

«… να διαβάζετε “Χριστουγεννιάτικα παραμύθια” την ημέρα των Χριστουγέννων…»


Όσο καιρό της απέμενε, η Lisa πέρασε πολύ όμορφες στιγμές με τις κόρες της. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Φρόντισε και για το διάστημα που θα είχε «φύγει».







Μία από τίς σελίδες...












Η 33χρονη βρήκε τη δύναμη και άφησε 16 σελίδες με σημειώσεις που περιείχαν οδηγίες, ευχές και πολλά άλλα. Από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις, έως τα πιο απλά πράγματα.

Από το να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο κάθε χρόνο μέχρι τα κορίτσια να κλείσουν τα 18, έως απλές οδηγίες για τις δουλειές του σπιτιού.


Η Lisa πέθανε τον Απρίλη.

Ο σύζυγός της από τότε μιλά με τις κόρες τους, την πέντε ετών τώρα Ella και την τρίχρονη Amelia, κάθε μέρα για αυτήν και όπως λέει δεν θα αφήσει ποτέ την ανάμνησή της να ξεχαστεί.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=66797&cid=5



Δεν υπάρχουν σχόλια: