Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Ένα-δύο-τρία- μάρς ! Τώρα τους έπιασε φούρια να διώξουν τους μετανάστες...



















«Σκούπες» κι επαναπροώθηση για τους λαθρομετανάστες
...

Ποινές σε βαθμό κακουργήματος για τους δουλέμπορους...


Ολόκληροι 40 Αστυνομικοί μετέφεραν με τσάρτερ 55 Πακιστανούς λαθρομετανάστες στο Πακιστάν. Κι΄ αυτό είναι μόνο η αρχή !

Αν είναι όμως κ. Παυλόπουλε να δώσουμε τον μισό προϋπολογισμό της χώρας στις Αεροπορικές Εταιρείες, καί στα εκτός έδρας ( και μάλιστα Εξωτερικού ), σε εκατοντάδες Αστυνομικούς πού θα συνοδεύουν όλα αυτά τά μελεούνια των ακρίδων και των χιλιάδων λαθρομεταναστών, πού θα ταξιδέψουν μάλιστα και με αεροπλάνο σαν Vips, τότε ζήτω πού καήκαμε…

Καράβια, μαούνες, γολέτες, γρί – γρί, δεν υπήρχαν; Θα μας στοίχιζαν και φθηνότερα…



-------------------








Τέτοιο μαύρο φούμο έπεσε από τίς καμινάδες, πού πολλοί Νεοδημοκράτες το ευχαριστήθηκαν !




Ένα-δύο-τρία- μάρς !

Τώρα τους έπιασε φούρια να διώξουν τους μετανάστες . Όμως αργά το θυμήθηκαν, μια και τους θυμήθηκε πρώτος ο Ελληνικός λαός με 1.000.000 ψήφους μείον, εκ των οποίων οί 25.000 μείον στην Αχαϊα…


Αν όμως δεν πέσουν κεφάλια κι΄ έχουμε στα ίδια Περιφερειακά πόστα τους ίδιους αδιάφορους ανθρώπους, τότε έχει γίνει μια τρύπα στο νερό και θα ξαναβρείτε το φούμο μπροστά σας και περισσότερο μάλιστα…


Όμως, γιατί άραγε έπρεπε να πέσει μαύρο φούμο, για να συνέλθει το Κράτος των Αθηνών;


Πού είχε το μυαλό της η Κυβέρνηση των Αθηνών;


Θα συνέλθει άραγε, ή θα πάει έτσι κουτσαίνοντας μέχρι τις εκλογές πού οπωσδήποτε έρχονται;



ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ…



Ποινές σε βαθμό κακουργήματος για τους δουλεμπόρους και δημιουργία κέντρων υποδοχής οικονομικών μεταναστών για 12 μήνες είναι δύο από τα άμεσα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Με την κωδική ονομασία «Αστραπή» άρχισαν οι επιχειρήσεις-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. σε επιλεγμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας με στόχο την «εξαφάνιση» των παράνομων μεταναστών.


Σε πρώτη φάση δίνεται προτεραιότητα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας- Ομόνοια, Πλατεία Θεάτρου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθηνάς, Πειραιώς, Σοφοκλέους, Μενάνδρου και Ευριπίδου. Στο πλαίσιο της εκκαθάρισης του κέντρου αποφασίστηκε και η μεταφορά μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε χώρους όπου θα υποδείξει το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει επιπλέον 1.500 αστυνομικούς στην υπάρχουσα δύναμη των 3.000 αστυνομικών που έχει επιφορτιστεί με την αστυνόμευση του κέντρου της πρωτεύουσας.

«Οι επιχειρήσεις θα είναι "χειρουργικής ακριβείας" και θα στοχεύουν στη σύλληψη, το πολύ, 100 ατόμων κάθε φορά» λέει στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών που εξηγεί:

«Και να τους συλλάβουμε, δεν έχουμε πού να τους βάλουμε. Τα κρατητήρια αλλοδαπών έχουν γεμίσει».


Η δημιουργία των κατάλληλων χώρων για τη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών ήταν το δεύτερο θέμα που τέθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή.

«Ο αριθμός των στρατοπέδων που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί από τα χρήματα που δοθούν στο υπουργείο για τις αναγκαίες μετατροπές», είπε στα «ΝΕΑ» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως διαμήνυσε πως θα αντιμετώπιζε θετικά ακόμη και το ενδεχόμενο κάποιοι από τους χώρους συγκέντρωσης να βρίσκονται στην επαρχία. «Η μεταφορά τους με λεωφορεία είναι εφικτή», αναφέρει ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας.


Στο μοντέλο που παρουσίασαν οι κ.κ. Παυλόπουλος και Μαρκογιαννάκης, προβλέπεται πως ύστερα από τη σύλληψη των λαθρομεταναστών και τη μεταφορά τους στα στρατόπεδα θα ακολουθεί επαναπροώθησή τους στις χώρες τους. Ήδη έχουν γίνει αρκετές επαφές με τις αντίστοιχες πρεσβείες.

Η επαναπροώθηση 55 Πακιστανών συνοδεία 40 Ελλήνων αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε με απευθείας πτήση τσάρτερ αποτελεί το μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει η ΕΛ.ΑΣ. Τα έξοδα των πτήσεων επιστροφής, όπως υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, καλύπτονται από ευρωπαϊκά προγράμματα.


Χθες αποφασίστηκε η μετατροπή σε κακούργημα του αδικήματος της δουλεμπορίας, αλλά και η παραμονή των λαθρομεταναστών στα κέντρα υποδοχής μέχρι και 12 μήνες.

www.tanea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: