Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Επί τέλους! Κάποιοι φαίνεται να ξυπνάνε σ΄ αυτή την κοιμισμένη Πολιτεία μας…






Ένας υπναράς "αρμόδιος". Καιρός νά ξυπνήσει πιά...

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ !

Ανήσυχοι οι πρόσφυγες που διαμένουν στον πρόχειρο καταυλισμό της Τερψιθέας είδαν το πρωί μεγάλη ομάδα αστυνομικών να εισέρχεται στο χώρο και να προχωρά σε ελέγχους μέσα και έξω από τα παραπήγματα.

Η τοπική Ελληνική Αστυνομία έκανε έφοδο στο χώρο που έχουν διαμορφώσει οι Αφγανοί στην οδό Ευρώτα και άρχισε να ερευνά λεπτομερώς τα πάντα για να καταγράψει τυχόν παραβατικές συμπεριφορές.

Με την ολοκλήρωση του αιφνιδιαστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, οδηγήθηκαν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας συνολικά 23 άτομα που συνελήφθησαν για παραβάσεις του νόμου.

Συγκεκριμένα:

12 Αφγανοί συνελήφθησαν ως δράστες κλοπών,

7 άτομα φέρονται να παραβίασαν το νόμο περί ναρκωτικών αφού βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους συνολικά 128 δόσεις («φιξάκια») κατεργασμένης ινδικής κάνναβης.

4 άτομα συνελήφθησαν επειδή είχαν αναπτύξει μέσα στον καταυλισμό…επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς να διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα και γι αυτό οδηγήθηκαν στην ασφάλεια για παραβίαση υγειονομικών κανονισμών.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που διαπιστώθηκε ότι προήλθαν από κλοπές και βρίσκονταν μέσα στο χώρο του καταυλισμού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχε ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα.

Στον έλεγχο συμμετείχαν αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος της Πάτρας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Οι συλληφθέντες με τις σχηματιζόμενες σε βάρος τους δικογραφίες κατά περίπτωση οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Πάτρας.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα προκειμένου να περιοριστεί η παραβατικότητα που αναπτύσσεται μέσα ή έξω από τον καταυλισμό και ανάμεσα στους πρόσφυγες που λόγω της εξαθλίωσής τους μπαίνουν πολλές φορές στη διαδικασία παραβίασης της κείμενης νομοθεσίας.

Ο έλεγχος των αστυνομικών προκάλεσε την ικανοποίηση των κατοίκων της οδού Ευρώτα, οι οποίοι υποστήριξαν ότι μετά από τέτοιες ενέργειες αισθάνονται πιο ασφαλείς.

www.skaipatras.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: