Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Οί τελευταίες δηλώσεις τής κίνησης " Η πόλη εάλω " καί οί αιχμηρές αναφορές της γιά τις πολιτικές Νήσσες...


HTML clipboard

Τα βέλη των κατοίκων, των μελών της κίνησης που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των προσφύγων, αλλά και των φορέων της περιοχής, συγκεντρώνει και πάλι το Υπουργείο Εσωτερικών....





«Ο κ. Παυλόπουλος όταν θα έρθει στην Πάτρα στις 27 Μαρτίου, καλά θα κάνει να πατήσει με τα καλογυαλισμένα και πεντακάθαρα παπούτσια του τις λάσπες στον καταυλισμό για να δει ο ίδιος το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος του συλλόγου «η πόλις εάλω» Γεωργία Λαϊνιώτη.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί προκλήθηκαν επεισόδια από ένα γεγονός, που άλλωστε είναι καθημερινό στην περιοχή.

Υπάρχουν κάποιοι καλοθελητές –υποκινητές και το ξέρουμε. Δεν μπορεί σε κλάσματα δευτερολέπτου να βρίσκονται εκεί ένα σωρό άτομα εκτός των αλλοδαπών...

Οι μετανάστες είναι τα θύματα της πολιτικής, των πολιτικών, των τοπικών φορέων...

Το θέμα είναι ποιοι είναι οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί μιας κατάστασης που επιδιώκουν να διαιωνιστεί. Δεν θέλουν να το καταλάβουν γιατί έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα...

Έχουμε και εμείς δικαιώματα εδώ, αυτό δεν είναι ρατσιστικό καί κανείς τους δεν αναφέρει ότι τραυματίστηκαν στα επεισόδια και Πατρινοί.

Δηλαδή τι θέλουν οι αντιεξουσιαστές; να έχουν ένα θύμα την ημέρα για να έχουν κι΄ αυτοί "λόγο ύπαρξης; "

Η φυλακή του Δρεπάνου δεν θα λύσει το ζήτημα.

Να δώσει χαρτιά σε αυτό τον κόσμο. Οι καταστάσεις ομηρίας τους οδηγούν σε αυτές τις πρακτικές. Αν υπήρχαν χαρτιά όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί.

Μιά φανταστική υποδοχή χαιρετισμού τού κ. Παυλόπουλου μέ δρεπάνια, από τούς κατοίκους στό Δρέπανο, λόγω τής μεγάλης χαράς πού θά πάρουν όλοι τους από τήν ευγενή συμβίωσή τους μέ τούς Αφγανούς !

Μάλιστα, από τήν ανατίμηση πού θά πάρει η περιοχή, στά κτήματα καί στίς παραλίες τους, θά βγούνε πολλοί κερδισμένοι...

Ποιοί; έ, αυτό θα φανεί σύν τώ χρόνω....


Στη δήλωσή του ο κ. Φούρας τόνισε τα εξής: «Κύριε υπουργέ των Εσωτερικών, της Δημόσιας Διοίκησης, της Αποκέντρωσης και της Δημόσιας Τάξης, με οργή, αγανάκτηση ο λαός της Πάτρας σας κάνει μια έκκληση.

Το πρόβλημα δεν είναι δευτερεύον. Δώστε λύση σήμερα. Αύριο θα είναι πολύ αργά και για σας και για την κυβέρνηση και για όλους μας. Δώστε λύση γιατί μπορείτε. Δυστυχώς οι τοπικές αρχές δεν έχουν στα χέρια τους καμία λύση.

Επιτέλους να υπάρξει κράτος σε αυτή την πόλη. Αυτά που συμβαίνουν , που δείχνουν την απουσία του κράτους είναι θέματα τα οποία δεν αντέχουμε άλλο. Λύση σήμερα. Λύση από εσάς που είστε αρμόδιος. Η λύση έγκαιρα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά».

Τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής για το θέμα επανέλαβε ο υπεύθυνος επικοινωνίας Δημήτρης Αβραμίδης που υποστήριξε ότι «πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και ασύλου σε όσους τα έχουν ζητήσει. Ταυτόχρονα πρέπει να οργανωθεί η μεταφορά των υπολοίπων στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας που υπάρχουν. Και τέλος οι ανήλικοι πρόσφυγες να μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων.

Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που έχει κλονιστεί σοβαρά ".

Κατσικόπουλος: Να επισπευσθεί η επίσκεψη Παυλόπουλου « Για μια ακόμη φορά οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Μια σπίθα χρειαζόταν για να πάρει φωτιά η παραλιακή και να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη. Διότι μόνο πολεμική επιχείρηση θύμιζε η εικόνα στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πρέπει όλες οι πλευρές να συνειδητοποιήσουν ότι το πρόβλημα δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί σε τοπικό επίπεδο από τους τοπικούς φορείς. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις εδώ και τώρα. Δεν μπορούμε πια μετά από αυτά τα επεισόδια να περιμένουμε την ημερίδα στις 27 του Μάρτη και τον υπουργό να έρθει.

Η μικρή μου κόρη, μού έλεγε φοβισμένη ότι θα μας κάψουν το σπίτι...

Αν μπορούσα να δώσω λύση εγώ σε αυτό το πρόβλημα, τι λέτε, δεν θα είχα δώσει; Τα πράγματα είναι σαφή. Τα κυκλώματα πληροφορήθηκαν ότι θα γίνει προμήθεια του μηχανήματος που θα εντοπίζει τους μετανάστες και βλέπουν ότι είναι θέμα χρόνου να χάσουν το…επάγγελμά τους. Για αυτό και υποκινούν τους μετανάστες για την πρόκληση επεισοδίων.

Αν δεν παρέμβει τώρα η κυβέρνηση, φοβάμαι ότι θα δούμε και τα χειρότερα.

Ας μας πουν τι σκοπεύουν να κάνουν και ας αφήσουν την καραμέλα με το Κέντρο Υποδοχής.

Και στην κορυφή του Παναχαϊκού να τους πας, σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, πάλι πάνω στα κάγκελα του λιμανιού θα τους βρεις τους μετανάστες» επεσήμανε από την πλευρά του ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος.

http://www.skaipatras.gr/patra/modules.php?name=News&file=article&sid=1158


Δεν υπάρχουν σχόλια: