Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Πληθαίνουν οί φωνές εξ΄ Αγίου Όρους, αμφίβολο όμως είναι εάν ακούει κανείς μόνο μέ λόγια..


HTML clipboard

Η Έξωση από τόν Παράδεισο, σύμφωνα μέ αρχαία τοιχογραφία...


Σήμερα, Κυριακή τής Απόκρεω ( ή τής Αποκριάς όπως λέει ο λαός ), από τήν Βραζιλία μέχρι τήν Αφρική, κι΄ από τήν Μαλαισία μέχρι τά νησιά Γκαλαπάγκος, τήν Γουαδελούπη, καί βάλε ακόμη, τά καρναβάλια τελειώσανε...

Χωρίς να χρειάζεται λοιπόν νά ξέρει κανείς καί πολλά γράμματα, η ίδια η λέξη άλλωστε "Απόκρεω" τό λέει, ότι από σήμερα καί πέρα, γιά όποιον έχει μία Χριστιανική, ( καί όχι ειδωλολατρική ή Άθεη ιδιότητα ), τό κρέας καί τα πανηγύρια γιόκ καί τέρμα.

Από εδώ καί πέρα λοιπόν μέχρι τό Πάσχα, θά πρέπει νά υπάρξει καί κάποια αλλαγή στήν ζωή μας μέ κάποια μικρή, ή μεγάλη πνευματική ανασύνταξη, έστω καί γιά αποτοξίνωση...

Από αρχαιοτάτων χρόνων η σημερινή Κυριακή ( 22 τού μηνός ), είναι η λεγόμενη Κυριακή τής Κρίσεως καί τής Δευτέρας Παρουσίας τού Χριστού, πού είτε τό θέλουμε είτε δέν τό θέλουμε, είτε τό πιστεύουμε είτε όχι, θά έλθει κάποτε καί θα μάς κρίνει "κατά τά έργα μας" καί μέ ότι αυτό αιωνίως συνεπάγεται...

Θά έπρεπε λοιπόν σήμερα να τελειώνουνε καί οί δικές μας φιέστες, οί χοροί, τά μεθύσια, καί τα υπόλοιπα, όπως άλλωστε κάνουν όλοι οί άλλοι λαοί, καί νά έχει λήξει το καρναβαλικό πανηγύρι πού δυστυχώς όπως αναφέραμε τό γλεντάμε τήν ημέρα πού κανονικά θά έπρεπε να κλαίμε, δηλαδή τήν ημέρα τής Κρίσεως !

Τά έχει καταφέρει λοιπόν έτσι ο σατανάς πού μάς έχει αναποδογυρίσει καί σ΄ αυτό το θέμα, γιατί φαίνεται σάν Ορθόδοξους "μάς πάει περισσότερο..." , αλλά δυστυχώς δέν έχει αρκεστεί μέχρις εδώ.

Έχει λοιπόν πάει καί ακόμη περισσότερο μακρυά, κι΄ έχει φέρει τό Καρναβάλι νά εορτάζεται την επόμενη Κυριακή, πού είναι η "Κυριακή τής Εξώσεως" τών πρώτων ανθρώπων από τόν Παράδεισο!

Κι΄ εμείς τώρα γιορτάζουμε αυτή τήν Έξωση, πάλι μέ ότι βάλει ο νούς μας, γιατί δήθεν είναι "η τελευταία Αποκριά" .

Όμως η Αποκριά είναι μία, είναι σήμερα, καί αυτό είναι βέβαιο, όσο τίποτε άλλο...


=======================================

HTML clipboard

Τρίτη καί επείγουσα έκκληση πρός τόν λαό τών Πατρών γιά τό "άρμα Εφραίμ" , καί αυτή τήν φορά από τούς Αγίους Τόπους...


ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ...










« ….Αφ’ ότου πληροφορηθήκαμε στην ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα το θέμα της ετοιμαζόμενης στην Πάτρα εφετινής καρναβαλικής εορτής, η καρδιά μας γέμισε με πολλή λύπη και φοβερή ανησυχία...

Διότι, δεν είναι μόνο το πρόσωπο του Αρχιμανδρίτου Εφραίμ της Ιεράς Μονής του Βατοπαιδίου το οποίο διακωμωδείται και εξευτελίζεται στον εφετινό καρνάβαλο, αλλά ολόκληρο το Μοναχικό Τάγμα, του οποίου το μαύρο ράσο, αποτελεί την χαρακτηριστική ενδυμασία πνευματικής μάχης, καθώς άλλωστε και του τιμημένου Ελληνικού Κλήρου.

Υβρίζονται λοιπόν και η Παναγία Θεοτόκος, η πρώτη ασκήτρια στα Άγια των Αγίων των Ιεροσολύμων και Ηγουμένη του Αγίου Όρους, εξυβρίζονται τα άφθορα άγια σκηνώματα και τα ασκητήρια των Αγίων μας, όπως του Αγίου Σάββα, οι οποίοι αγίασαν το χώμα της Ελλάδας ή και αλλού με τους ασκητικούς αγώνες τους, φορώντας το μαύρο Μοναχικό Σχήμα, το οποίο μισούν μόνο οι εχθροί της Ορθοδοξίας και το τρέμουν οι δαιμονικές δυνάμεις...


Διακωμωδείται ο Μοναχικός Θεσμός, ο οποίος διέσωσε εκτός της Πίστεως, και την αυτοσυνειδησία του Γένους, τη γλώσσα, την ιστορία και τη γραμματεία του, σε περιόδους δουλείας ή κινδύνων, με μεγάλες μορφές Αγίων, Εθνομαρτύρων, Διδασκάλων και Εθναρχών.

Οι ετερόθρησκοι των Αγίων Τόπων τιμούν τους Χριστιανούς Ρασοφόρους και τους αποκαλούν «Abbuna» («Πάτερ»), εις ένδειξη τιμής προς το Βασιλικόν και ένδοξο Γένος των Ρωμιών, των «Βυζαντινών», του οποίου την Αυτοκρατορία εκληρονόμησαν...


Αλλά οι Ρωμιοί των Πατρών της νεωτέρας Ελλάδας θα διακηρύξουν “urbi et orbi”, στην πόλη και τον κόσμο, ότι στο βωμό της γελωτοποιίας είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν αυτό που πάντοτε αποτελούσε γνώρισμα των Ελλήνων, την τιμή προς τους θρησκευτικούς θεσμούς, όπως είναι πρόθυμοι και να ενσταλάξουν με συνειρμούς στις αθώες παιδικές ψυχές και στην συνείδηση των νέων, εκεί όπου το θέαμα του καρναβάλου, την γενική εντύπωση ότι η μαύρη Μοναχική Περιβολή των Ορθοδόξων Μοναχών δεν είναι ανθρώπων που αγωνίζονται πνευματικώς, με ενδεχόμενες ίσως ελλείψεις και λάθη, αλλά υποκριτών και διεφθαρμένων.

Ο Χριστός, μέσω της Εκκλησίας Του, όπου διαπιστώσει αμαρτία και πτώση, δρα θεραπευτικά, αλλά με αγάπη και σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο.

Η τωρινή γελωτοποιία, διαπομπεύει με απάνθρωπο τρόπο το πρόσωπο ενός κληρικού, κατά παραβίαση του βασικού ανθρωπίνου και δημοκρατικού δικαιώματος της αξιοπρέπειας, το οποίο απολαμβάνουν ακόμα και οι εγκληματίες.


Δεν έφθαναν οι εκτροπές του καρναβάλου από μόνες τους, τα αμαρτήματα της νύκτας και της εντροπής και οι φονικές εκτρώσεις;

Δεν ήταν αρκετή αμαρτία η βεβήλωση της πλέον σημαντικής περιόδου του έτους, δηλαδή των Αγίων Νηστειών, όταν ενθυμούμεθα την Β’ Παρουσία του Κυρίου την Κυριακή της Απόκρεω;

Αλλά τώρα, η σύγχρονη Πάτρα και η νεοειδωλολατρική και νεοεποχική λατρεία των ειδώλων του καρναβαλικού σατυρισμού ανασταυρώνει τον Χριστό μέσω των συμβόλων του Μοναχικού Θεσμού, σύμβολα που ίσως εμείς οι σύγχρονοι μοναχοί αναξίως φορούμε, δεν παύουν όμως να είναι τα ένδοξα εμβλήματα των Αγγελικών Ταγμάτων και των απ’ αιώνος Οσίων Πατέρων.

Είναι φοβερή η διήγηση από τα βιβλία της Εκκλησίας μας, σύμφωνα με την οποία ένας παλαιός Πατριάρχης για να εξευτελίσει ένα Μοναχό που αμάρτησε, φόρεσε το σχήμα του σε ένα χοίρο !!!

Τότε εμφανίστηκε ο Τίμιος Πρόδρομος και Βαπτιστής και του είπε, ότι δεν θα του συγχωρήσει αυτή την αμαρτία, ούτε στη Δεύτερη Παρουσία.

Και δεν του τη συγχώρησε, ούτε όταν ο Πατριάρχης αυτός έκτισε ένα Ναό προς τιμή του Τιμίου Προδρόμου, διότι ο Τίμιος Πρόδρομος εμφανίστηκε στον Πατριάρχη και του είπε πάλι, ότι όσους Ναούς και αν κτίσει, δεν θα του συγχωρήσει την αμαρτία αυτή, με την οποία προσβλήθηκε το Μοναχικό Σχήμα, του οποίου ο Βαπτιστής είναι Αρχηγός.

Παρακαλούμε θερμώς όσους πιστούς ακόμη αγωνίζονται στους προμαχώνες του Γένους και της Πίστεως, ξεπερνώντας φόβο και ανθρωπαρέσκεια, αλλά και όσους θέλουν να βλέπουν τα γεγονότα βαθύτερα από τις τηλεοπτικές κάμερες και διαχρονικώτερα από εφήμερους γελοιασμούς, να αντιληφθούν τους συμβολισμούς, τις συγκυρίες και τους σκοπούς μιας τέτοιας πάνδημης βλασφημίας στην οποία παρασύρονται οι συμπατριώτες μας και να ασκήσουν πειθώ μετερχόμενοι κάθε ειρηνικό και νόμιμο μέσο για την αποτροπή της.

Και αν τίποτε δεν κατορθωθεί, να απόσχουν παντελώς κάθε καρναβαλικής εκδηλώσεως, παρακαλώντας με δάκρυα το έλεος του Θεού.

Και κάτι τελευταίο...

Η διακωμώδηση των ιερών Χριστιανικών θεσμών είναι συστατικό στοιχείο της τελετουργίας του σατανισμού και της μαγείας.

Αντιλαμβάνονται οι διοργανωτές του καρναβάλου ποιές δαιμονικές πύλες ανοίγουν και ποιους πνευματικούς νόμους ενεργοποιούν πάνω στην πόλη των Πατρών ιδιαίτερα με τον εφετινό καρνάβαλο;

Είθε ο Χριστός με την φιλανθρωπία Του να αποτρέψει την αμαρτία αυτή και τα επακόλουθα της...

Οι Σαββαΐτες Πατέρες τών Αγίων Τόπων.


=======================================


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΚΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΨΑΝΗ ( πρώην καθηγητή τού Πανεπιστημίου Αθηνών )


" ....Η διακωμώδηση της Εκκλησίας και ό διασυρμός του τιμημένου Μοναχικού Σχήματος θεσμών πού σέβεται και τιμά ευλαβικά ή συντριπτική πλειοψηφία ου λαοΰ μας παρά τά τυχόν ανθρώπινα λάθη των εκπροσώπων τους είναι δ,τι χειρότερο σέ μία χρονική συγκυρία πού όλα στήν Πατρίδα μας δείχνουν δτι χρειαζόμαστε εθνική ομοψυχία και συμπαράταξι απέναντι στους πολλούς εξωτερικούς κινδύνους και στους αδυσώπητους εσωτερικούς κραδασμούς.

Καιρός νά οικοδομούμε μέ αγάπη και θυσία και όχι νά συμβάλουμε στην αυτοκαταστροφή μας.

Ή Ελληνική Πολιτεία, ακριβώς αυτή τήν κρίσιμη στιγμή και μέσα στό πλαίσιο των συνταγματικών της αρμοδιοτήτων, οφείλει νά περιφρούρηση, τους πολίτες της άπό τόν διασυρμό.

"Ολοι γνωρίζουν ότι οι πολίτες πού διασύρονται δέν έχουν ακόμη δικασθή, δέν έχουν άπολογηθή, δέν έχουν ασκήσει τό αναφαίρετο δικαίωμα τους γιά έφεσι σέ ανώτερο δικαστήριο, δέν έχουν καταδικασθή.


'Άς γίνει αντιληπτό ότι τέτοιες ενέργειες, σάν αυτές πού επιπόλαια έχουν επιλέξει νά προωθήσουν οϊ διοργανωτές του Καρνάβαλου της Πάτρας ενδέχεται νά γυρίσουν κατά τό δή λεγόμενο «μπούμερανγκ» εναντίον τών ίδιων, ή και νά έχουν δυσάρεστες συνέπειες γιά τήν πόλη των Πατρέων και γιά τήν Χώρα μας.

Προσευχόμαστε και ευχόμαστε νά πρυτανεύσει, όσο είναι ακόμη νωρίς ή σύνεσις και νά ακυρωθούν οι αποτρόπαιες εκδηλώσεις πού θά πληγώσουν τήν ανθρω­πιά, τήν δημοκρατία, τήν "Ελλάδα, τόν πολιτισμό, τήν ηθική, τις ψυχές τών παιδιών μας τό μέλλον τους...


Καλούμε τους συμπατριώτες μας, όσους ακόμη σκέπτονται ύγιώς και πονούν αυτόν τό τόπο, νά ελευθερωθούν άπό τό φοβικό σύνδρομο πού δημιούργησαν τά Μ.Μ.Ε., νά εμπιστευθούν τήν διαλεύκανσι της «υποθέσεως Βατοπαιδίου» στην αδέ­καστη Δικαιοσύνη της Πατρίδος μας και νά απαιτήσουν πάραυτα τήν αποτροπή τών καρναβαλικών εκδηλώσεων πού θίγουν τήν αξιοπρέπεια του ελληνικού λαοΰ.



Ό Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Όσιου Γρηγορίου Αγίου "Ορους

/ &^γ- &^/-'?

και οι σύν έμοί έν Χριστώ αδελφοί

HTML clipboard

Δεν υπάρχουν σχόλια: