Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Καρναβαλιστές καί παρατρεχάμενοι, εσείς κάποια μέρα θά πάρτε στόν λαιμό σας αυτή τήν δύστυχη Πολιτεία...


HTML clipboard





2009 -- Άγιο Όρος, Μονή Εσφιγμένου...



Κάπου 104 πάμπτωχοι μοναχοί, γεροντάκια ώς επί τό πλείστον, αποκλεισμένοι από γή καί θάλασσα από Λιμενικό καί Αστυνομία, μή έχοντας τροφές, γιατρούς καί φάρμακα, αλλά καί καύσιμα γιά το φοβερό κρύο τού χειμώνα, αρνούμενοι τίς επιχορηγήσεις καί τίς δωρεές τής ΕΕ, αλλά καί αρνούμενοι γιά πνευματικούς λόγους τήν μνημόνευση τού Πατριάρχη, ιδεολόγοι στόν αγώνα τους αλλά φορώντας τό ίδιο ράσο μέ τον Εφραίμ, θά χλευασθούν καί αυτοί μέσα από μία ανεπίτρεπτη εδώ κάτω, άθλια γενίκευση...


Όλοι αυτοί όμως, καί ακόμη άλλοι περισσότεροι πάνω στό Άγιο Όρος, δέν είναι μπίζνεσμαν καί επιχειρηματίες, δέν είναι άνθρωποι τής πολιτικής διαπλοκής καί τών συναλλαγών, δέν είναι ο Εφραίμ πού εσείς βρήκατε για να κάνετε χάζι...


Θά πληρώσουν όμως κι΄ αυτοί χλευασμό καί υπονοούμενα από τήν άστοχη γενική διαπόμπευση...


Νομίζετε τώρα λοιπόν, ότι σάς τιμά όλη αυτή η κατάσταση;


Τά χάχανα τού κόσμου κύριε Δήμαρχε, κι΄ εσύ τού δήθεν "Πολιτισμού" Αντιδήμαρχε, θά φθάσουν καί σ΄ αυτούς εκεί πάνω, μέσα στό κρύο πού θα τουρτουρίζουν τον χειμώνα, όταν εμείς θά γελάμε εδώ, γλεντοκοπώντας γιά τήν "επιτυχία" μας...


Όμως...


Πίσω από τήν φαεινή ιδέα γελοιοποιήσεως τού Εφραίμ, κρύβεται καί ο ζητούμενος διασυρμός πολιτικών τής Κυβέρνησης, εμπλεκομένων στό σκάνδαλο...


Τό Άγιο Όρος όμως καί οί μοναχοί του, πού καταχρηστικώς στό σύνολό τους θά χλευασθούν ( από παρελάσεις τέτοιων αρμάτων), δέν χρωστά τίποτα γιά τά λάθη κάποιων προσώπων...








Άν όμως, καί παρά τίς επίσημες διαμαρτυρίες τής Ιεράς Επιστασίας τού Αγίου Όρους οί τοπικοί πασάδες τού "πολιτισμού καί τής προόδου" επιμένουν να παρελάσει οπωσδήποτε " τό άρμα τού Εφραίμ ", τότε πολύ φοβόμαστε μήπως πηγαίνουμε γυρεύοντας κι΄ αντί γιά χάχανα εισπράξουμε τίποτα αιφνίδια κλάμματα καί "ο νοών νοείτω..."...






Ζάκυνθος, τελευταία ώρα !











Αγαπητέ μου κύριε Δήμαρχε, καί Αντιδήμαρχοι επίσης, τό καλοκαίρι πού μάς έρχεται, όπως καί κάθε χρονιά συνηθίζεται νά κάνετε, Θεού θέλοντος καί εάν ζούμε, θά φορέστε τά αθλητικά σας υποδήματα Nike ή ότι άλλο διαθέτει η πλούσια γκαρνταρόμπα σας, θά πάρτε τό καπελάκι σας, καί μ΄ ένα σακίδιο στόν ώμο θά ανηφορίσετε γιά τό Άγιο Όρος...


Αυτό τό Όρος καί τούς μοναχούς πού στό σύνολόν του καί αδίκως εφέτος θά γελοιοποιήσετε !


Γιατί μπορεί ο Εφραίμ να μή αντιπροσωπεύει όλο το Άγιο Όρος, αλλά τό Άγιο Όρος καί οί κληρικοί ιδιαίτερα, έχουνε τό ίδιο ράσο με τον Εφραίμ, πράγμα πού η συνείδηση τών απλών δέν θα το διαχωρίσει...


Θά πάρει η μπάλα χαχάνων κάθε παπά, κάθε μοναχό, καί κάθε διάκο...


Θά πάρει η μπάλα ακόμη καί τόν παπά τής ενορίας σου σεβαστέ μου κύριε Δήμαρχε, κι΄ αυτό ακόμη τό γεροντάκι πού θα φέρεις μεθαύριο γιά να κάνει Αγιασμό στό σπίτι σου, ή πού θά πάς στήν Εκκλησία καί θα πάρεις αντίδωρο από το χέρι του...


Διερωτήσου τώρα λοιπόν, τί σού φταίνε όλοι αυτοί σέ όλο αυτό το πανηγύρι;


Καί εάν είναι ηθικό τό να κάνουν κάποιοι πολιτική κερδίσματος πόντων επάνω σε τέτοια "θύματα", ότι "ντέ , καί καλά βγάλαμε πολύ γέλιο επί θητείας καί Δημαρχείας μας..."




Προσκυνητές χαμένοι στά δάση τού Αγίου Όρους...


Πολύ πιθανόν κάποιοι Δημαρχιακοί νά ήσαν καί ανάμεσά τους...



Άν βρείτε λοιπόν τίποτα πόρτες κλειστές πηγαίνοντας πρός το Άγιο Όρος το καλοκαίρι, μή απορήσετε...


Θά τίς έχετε κλείσει μόνοι σας, ώς πρόσωπα ανεπιθύμητα καί θα έχετε δυσφημισθεί έως περάτων γής ( εάν αυτό σάς ενδιαφέρει...)


Θά είστε persona non grata , απαγορευμένης τής εισόδου σέ έναν χώρο πού επιμελώς καί αφρόνως φροντίσατε να διαπομπεύσετε...


Καί θα γυρίσετε μέ τα παπουτσάκια καί τό σακίδιό σας να επισκεφθείτε "άλλα μέρη κι΄ άλλη γή " εκεί πού αληθινά αναγνωρίζουν τήν " μεγάλη προσφορά σας στόν πολιτισμό καί τήν πρόοδο"


=================================


ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ...



Κατετέθη επίσημο αίτημα απόσυρσης τού άρματος καί από τίς 20 Μονές τού Αγίου Όρους !


Όμως ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος, καί οί καπεταναίοι μας τής Δημαρχίας, τό αψηφούν...


Διαστάσεις δείχνει να λαμβάνει το θέμα της απεικόνισης του πρώην ηγουμένου της Ι.Μ. Βατοπεδίου κ. Εφραίμ σε καρναβαλικό άρμα, καθώς στα χέρια του Δημάρχου της Πάτρας έφτασε την Παρασκευή επιστολή από τους αντιπροσώπους και προϊσταμένους 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, οι οποίοι διατυπώνουν αίτημα απόσυρσης του συγκεκριμένου άρματος.


Στην επιστολή τους οι αντιπρόσωποι και προϊστάμενοι των Ιερών Μονών ζητούν από τον Δήμαρχο να επανεξετάσει το όλο θέμα σημειώνοντας ότι «είμεθα βέβαιοι ότι εν τέλει θα πρυτανεύση η σύνεσις και η διάκρισις και θα αποσοβηθούν περαιτέρω ανωφελή σχόλια τα οποία μέγιστην πνευματικήν ζημία θα προκαλέσουν εις το κοινωνικόν σύνολον».


ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Εν τω μεταξύ, σε υψηλούς τόνους και αιχμηρή προς τους εμπνευστές και δημιουργούς του καρναβαλικού άρματος ήταν και η επιστολή του Συνδέσμου Φίλων του Αγίου Όρους που εδρεύει στην Πάτρα, η οποία εστάλη στο Δήμο Πατρέων.

Ο Σύνδεσμος εξαπολύει μια φραστική επίθεση κατά των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων για τον τρόπο που παρουσίασαν την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και του πρώην ηγουμένου της π. Εφραίμ, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Μερικοί δημοσιογράφοι με κάθε τρόπο και μέθοδο προσπάθησαν να σπιλώσουν όχι μόνο τους αναφερόμενους πατέρες με απίστευτα συμπεράσματα εις βάρος τους αλλά και πέραν της Ιεράς Μονής κατηγορώντας ολόκληρο το Άγιον Όρος, υπονομεύοντας έτσι τη συνείδηση και την πίστη των Ορθόδοξων χριστιανών.

Όλοι αυτοί οι ενορχηστρωτές προσπάθησαν με κάθε τρόπο και μέσο να «αποδείξουν» αυτό που η αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων καθώς και η δικαιοσύνη μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσε, δηλαδή να αποδείξουν τί ακριβώς συμβαίνει και ποίοι άλλοι συνολικά ευθύνονται.»

«Οι εμπνευστές του άθλιου και προσβλητικού για την Ορθόδοξη πίστη κατασκευάσματος, νομίζουν ότι μπορούν στα πλαίσια της ονομαζόμενης από αυτούς σάτιρας να λοιδορούν να εμπαίζουν, να προσβάλουν τους πάντες καθώς και να υποβαθμίζουν το πνευματικό και καλλιτεχνικό μας επίπεδο... »


ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ


"Βάναυση προσβολή θρησκευτικού αισθήματος". Έτσι εκλαμβάνουν το άρμα που σατιρίζει τον ηγούμενο Εφραίμ και την Ιερά Μονή Βατοπεδίου τα μέλη του Xριστιανικού συλλόγου "Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός" που απέστειλαν και το σχετικό εξώδικο στον Δήμο Πατρέων, ζητώντας το άρμα να αποσυρθεί, με την δικαιολογία ότι γελοιοποιείται η Ορθόδοξος εκκλησία.


Το κείμενο του εξωδίκου, το οποίο και φέρει ημερομηνία 5/2/2009, καλεί τον Δήμο Πατρέων να μην επιτρέψει την παρέλαση του άρματος και πως τα μέλη του συλλόγου επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματος.


«Προσβάλλεται βάναυσα το θρησκευτικό μας συναίσθημα, καθόσον πληροφορούμαστε καθημερινά από τον ημερήσιο τοπικό Τύπο αλλά και από τα ΜΜΕ - και όχι μόνο τα τοπικά - ότι στις καρναβαλικές εκδηλώσεις εφέτος, μεταξύ των αρμάτων που παρελαύνουν, θα υπάρχει και ένα τουλάχιστον άρμα που διασύρεται και γελοιοποιείται η Ορθόδοξος Εκκλησία», αναφέρει μεταξύ άλλων το εξώδικο που έφτασε στα γραφεία του Δήμου Πατρέων.


Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλέξης Σκαρμέας, δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του για το γεγονός ότι το θέμα συντηρείται την στιγμή που ο Δήμος Πατρέων έχει ξεκαθαρίσει την θέση του, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την απορία του για τον θόρυβο που προκλήθηκε.

«Η σάτιρα κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Σαν θεατής – και όχι σαν Αντιδήμαρχος – θα σας πω τον τρόπο με τον οποίο εκλαμβάνω την σάτιρα στο συγκεκριμένο άρμα: Δεν σατιρίζεται ο θεσμός, αλλά το πρόσωπο και οι πολιτικές διαστάσεις του θέματος. Ποτέ δεν θα επιτρέπαμε, ως Δημοτική Αρχή, να σατιριστεί ο θεσμός», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκαρμέας.


Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ερωτώμενος στο κατά πόσον πλέον ο Δήμος σκέπτεται να μην επιτρέψει την παρέλαση του άρματος για να μην δυναμιτιστεί το κλίμα, έδειξε κατηγορηματικός.


«Για εμάς δεν υπάρχει θέμα. Το άρμα θα παρελάσει κανονικά. Αν είναι δυνατόν, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου όλον αυτόν τον καιρό είναι αντικείμενο σάτιρας σε επιθεωρήσεις, εκπομπές και σκίτσα. Το συνεργείο του Καρναβαλικού Εργαστηρίου χρησιμοποίησε σκίτσο ως πρότυπο για να φτάξει το άρμα. Δηλαδή τότε τους σκανδάλιζε και τώρα όχι;», κατέληξε ο κ. Σκαρμέας.


http://www.patranews.gr/news.asp?ID=11404



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α, ρε Πάτρα πως σε κατάντησαν.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟ;