Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ανδρέας, θα πεί ανδρείος ! Καί ο Άγιος Ανδρέας πού θανατώθηκε στήν Πολιτεία μας υπήρξε ένας ανδρείος Χριστιανός Άγιος!


HTML clipboarΗ Ιεραποστολική διαδρομή πού κάλυψε ο Άγιος Ανδρέας γιά τα μέτρα εκείνης τής εποχής ήταν πραγματικά τεράστια...







Καί εάν φαντασθούμε τίς ενέδρες τών ληστών, τα κρύα τού χειμώνα, τίς βροχές καί τούς καύσωνες, τόν ποδαρόδρομο χιλιάδων χιλιομέτρων, τα άγρια θηρία, τήν εξεύρεση τροφής, καί άλλες δυσκολίες καί πάλι μόνο στό ελάχιστο μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος τού επιχειρήματος...

Άν δέν είχαν τήν άνωθεν βοήθεια τού Θεανθρώπου Ιησού Χριστού ( μιά καί Αυτός τούς απέστελλε ), θά γύριζαν πίσω στά σπίτια τους καί στά καϊκια τους μετά τα πρώτα χιλιόμετρα διαδρομής τους...


Άγριοι Σκύθες πολεμιστές καί ληστές, ήταν ο φόβος καί ο τρόμος κάθε ταξιδιώτη...






Ξεκίνησε από τήν Ιερουσαλήμ, τήν Γαλιλαία τών Εθνών, καί αφού διέσχισε τήν Δυτική Ασία, περνώντας από τήν άγρια χώρα τών Σκυθών καί την Κωνσταντινούπολη, στό τέλος κατέληξε στήν Πάτρα, στήν Πολιτεία μας...


Μία σημερινή φωτογραφία από τα άγρια βουνά τής τότε Σκυθίας πού ανάμεσά τους ασφαλώς θα πέρασε καί ο Άγιος Ανδρέας...




Η ευλογία τού Θεού αλλά καί η ευθύνη καί το κρίμα μας είναι μεγάλο, γιατί σε ουδεμία άλλη Πολιτεία δεν μαρτύρησε Απόστολος καί μαθητής εκ τών 12 τού Χριστού, πλήν τής Πάτρας!

Τό τί κάνουμε βέβαια σε ανταπόδοση αυτής τής ιδιαίτερης ευλογίας τού Αγίου, θα φανεί σε λίγο καιρό με τα Καρναβάλια, τα μπουρμπούλια, καί όλα τα άλλα διαόλια, πού θα εξαπολυθούν τρέχοντας στήν Πολιτεία μας...

Καί τα οποία είναι προφανώς καί υπεύθυνα ( κι΄ εμείς μαζί τους ), γιά όλη αυτή τήν κακομοιριά, βρωμιά, τσαπατσουλιά, γρουσουζιά, καί πολιτική ασυνενοησία τών αρμοδίων, πρός το καλό τής πολιτείας μας...

Καί δυστυχώς, αυτό θά είναι καί τό " ευχαριστώ μας" απέναντι στόν Άγιο Ανδρέα, πού φυλάει μυστικά αυτή την πολιτεία από κάθε σεισμό καί άθλιο καταποντισμό..."

Θά μάς φυλάει όμως γιά πάντα, ή θα αποστρέψει τό πρόσωπό του καί θα βρεθούμε καμιά μέρα - καμιά νύχτα σε τίποτα ερείπια; ( Θεός φυλάξει... )


Η  «πόλις εάλω», και το Λιμενικό, δυστυχώς κι΄ αυτό, «εάλω»!  Καί τώρα, ποιός θα μας φυλάξει από τους φύλακες;


HTML clipboardΜία αντιστασιακή διαδήλωση πού έπρεπε να είχε γίνει 12 χρόνια πρίν, επί Δημαρχίας Ανδρέα Καράβολα, τότε πού «ρίχνανε» τα πρώτα « μπετά» του καταυλισμού !

Τις τότε παραλείψεις εκείνων, πληρώνουμε εμείς σήμερα…

---------------------------------------

Η δραστηριοποίηση των κατοίκων της παραλιακής και η οργάνωσή τους στο σχήμα « η Πόλις Εάλω» , υπήρξε η πιο συλλογική επιτυχημένη αντιστασιακή ενέργεια των Πατρινών τα τελευταία χρόνια !

Και όσο για κάποιους αιθεροβάμονες ότι «έχοντας αυτή την ονομασία δείχνουν εχθρότητα στους εξ΄ Ανατολών μετανάστες» η απάντηση πρέπει να είναι μία και μόνη :

« Εύκολο είναι για να κάνουν ντόρο και πολιτική κάποιοι να «πετάνε» τους εξαθλιωμένους αυτούς ανθρώπους στους άλλους…

Καιρός όμως είναι πιά ν΄ ανοίξουν τις κλειστές πόρτες των ρετιρέ τους και των ανέτων διαμερισμάτων τους, και να τους μπάσουν στα σπίτια τους, ανάμεσα στις γυναίκες τους και στα παιδιά τους…

Αν αυτό το κάνουν, τότε τους πιστεύουμε για τις αγνές προθέσεις τους και τους παραδεχόμαστε !

Αν δεν το κάνουν όμως, καλύτερα να σωπαίνουνε…», γιατί οί Πατρινοί ξύπνησαν, βλέπουν, και ξέρουν…


------------------------------------------------------


ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ -- ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ !

ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ…ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ;


Νέα Δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας απο την αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών που χρησιμοποιούν ως κατάλυμα τα παραπήγματα του καταυλισμού της οδού Ευρώτα πραγματοποίησαν το μεσημέρι περίπου 1000 κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής. Απέκλεισαν μάλιστα όπως είχαν προγραμματίσει για περίπου δυο ώρες την πύλη 7 του λιμανιού.

Στη συγκέντρωση δεν παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων εκτός απο τους πολιτευτές Δ. Τριανταφυλλόπουλο και Ν. Νικολόπουλο, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Τώρα για την Πάτρα Γιάννη Δημαρά, το δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Πολίτη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ Σωτήρη Μαμμάση. Κοντά στο χώρο της διαμαρτυρίας είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 μέλη της κίνησης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών μαζί με πρόσφυγες χωρίς ωστόσο να προκύψει κανένα...παρατράγουδο.

Skai Patras.gr

--------------------------------------------------


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών…


Υπό πλήρη μυστικότητα εξελίχθηκε στην Πάτρα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό κυκλώματος παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, στο οποίο εμπλέκονται και άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνονται τουλάχιστον τέσσερα άτομα, μαζί και 3 λιμενικοί και 2 ιδιοκτήτες εταιρείας μεταφορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται για να προσαχθούν άλλοι 3 άντρες του λιμενικού σώματος.

Στο λιμάνι της Πάτρας συνωστίζονται εκατοντάδες εξαθλιωμένοι πρόσφυγες από την ανατολή, που ονειρεύονται τη γη της επαγγελίας σε μια χώρα της δυτικής Ευρώπης.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης οι άντρες της Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Αθήνα πραγματοποίησαν παρουσία τριών εισαγγελέων εφόδους σε πολλά σπίτια της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Έρευνες διεξάγονται και στον καταυλισμό των λαθρομεταναστών, όπου σύμφωνα με την ασφάλεια κρύβονται οι εγκέφαλοι του κυκλώματος.

Το απίστευτο θέαμα να κρύβονται κουλουριασμένοι δύο άνθρωποι σε βαλίτσες διαπίστωσαν οι λιμενικοί στο λιμάνι της Πάτρας όταν έκαναν έλεγχο σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο λίγο πριν τον απόπλου του πλοίου στο οποίο επέβαιναν για το εξωτερικό και συγκεκριμένα πριν περάσουν στην Ιταλία.

Αυτό είναι ένα από τα τελευταία ευρήματα των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης που λαθρομεταναστών δρουν στην Πάτρα για περισσότερο από μία δεκαετία.

Στόχος των ερευνών ήταν η εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος, το οποίο έναντι αμοιβής διευκόλυνε τους λαθρομετανάστες στο παράνομο ταξίδι τους.

Τη στιγμή που ερευνάται ο βαθμός ανάμιξη λιμενικών σε κυκλώματα παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών στη Πάτρα, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος δηλώνει ότι έχουν επισημάνει τα κυκλώματα που δρουν στο εν λόγω λιμάνι.

ΠΗΓΗ: ΝΕΤ


Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Τό περίεργο σκάψιμο στούς δρόμους όλης τής Πάτρας, καί η πιθανή αναγωγή της σέ " πόλη τού Μεγάλου Αδελφού... "



HTML clipboard

Μήπως φέρνουν τόν Big Brother στήν Πάτρα;





HTML clipboard




Δέν άφησαν δρόμο καί δρομάκι πού να μή τό σκάψουν!

Δέν άφησαν τούμπι καί μονοπάτι πού να μη το πετσοκόψουν!

Κατακερμάτισαν την Πολιτεία μας καί γέμισαν τούς ήδη άθλιους δρόμους μας μέ νέα σειριακά μπαλώματα ολόκληρων χιλιομέτρων, γιά να περάσουν, λένε, τήν "ευρωζωνικότητα καί τίς οπτικές ίνες ! "

Είπαν πώς θα εξυπηρετηθούν Δημόσιες Υπηρεσίες, καί πολλοί κατεννόησαν ότι "έπρεπε..."

Αλλά όταν βλέπουμε να σκάβονται άγνωστοι δρόμοι, καί δρομάκια παράμερα, στίς ρούγες καί στά σοκάκια, εκεί πού ούτε ίχνος υπηρεσίας Δημόσιας δέν υπάρχει, ευλόγως, ( έστω καί αφελώς ), διερωτώμεθα:

" Γιατί εκεί, καί ποιός ο σκοπός τους; "

Γιατί αυτό "τό άπλωμα " οπτικών ινών σέ όλη την Πολιτεία;

Ποιός είναι ο φορέας πού θα διαχειριστεί αυτό τό άγνωστο σύστημα;

Καί μέ ποιούς ανθρώπους;

Κι΄ ακόμη:

Πώς πρακτικά, καί ποιούς τελικά, θά εξυπηρετήσει;












Γιατί, οί αόριστες ρήσεις περί " ευρωζωνικότητας " , μόνο υποψίες μπορεί να δημιουργήσουν, ότι σε κάτι σοβαρότερο οδηγούμαστε για το οποίο ακριβώς δέν έχουμε καί ιδέα...



Φτωχοί καί μπατίρηδες ιερείς πού όμως στηρίζουν τά αδέλφια μας στό εξωτερικό...


HTML clipboard

Σέ ένα γράμμα πού πήραμε, διαβάσαμε καί τήν παρακάτω μικρή ιστορία...








Ο ΠΤΩΧΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ...

Έδώ στό εξωτερικό, έχομε έναν Ιερέα που θα τον ζήλευε όλη η Ελλάδα. Να η ευκαιρία λοιπόν, για να πω γι αυτόν τον Ιερέα μας.

Το όνομα του, είναι π. Νεκτάριος.

Άλλοι, τον λένε από τώρα Άγιος Νεκτάριος, και να γιατί.
Η Εκκλησία όπου ιερουργεί, λέγεται Άγιος Κωνσταντίνος και Αγία Ελένη.

Είναι μέσα στην καρδιά τής πολιτείας μας, εκεί που είχε γίνει στις αρχές το Ελληνικό Κέντρο όλων των νεοφερμένων. Σήμερα είναι πολύ λιγότεροι εκεί, αλλά η Εκκλησία γεμίζει τίς Κυριακές πολύ κόσμο...

Έχουν όμως μαζευτεί εκεί τώρα, καί οι διάφορες ακαταστασίες του κόσμου. ¨Όλη την ημέρα μαζεύονται γύρω από την Εκκλησία ταλαίπωροι της ζωής, με πρώτους τους ναρκομανείς, τούς μπατίρηδες, τούς ρακένδυτους...

Όλοι αυτοί, μέ τό που θα δούνε τον π. Νεκτάριο, πηγαίνουν και του ζητούν λεφτά. Σε κανέναν δεν αρνείται, και ούτε ελέγχει κανέναν ποιός είναι, και τι κάνει στήν ζωή του...

Έχει δημιουργήσει όλη την εβδομάδα συσίτιο για όλους τους πεινασμένους. Την Κυριακή δεν χρειάζεται, γιατί τα τραπέζια είναι γεμάτα φαγητά από τα μνημόσυνα τού κόσμου.

Τον μισθό του τον διαθέτει όλον για να ταΐσει τους φτωχούς !

Είναι Αρχιμανδρίτης, καί όπως λέει η αδερφή του αν δεν τού ράψει αυτή ένα ράσο θα γυρίζει στό τέλος γδυτός...

Μία φορά γύρισε από κάπου, πιθανόν από κάποιο νοσοκομείο. Σταμάτησε το κάρο του ( αυτοκίνητο ) στην αυλή, δεν το έσβυσε, αλλά έτρεξε μέσα στο γραφείο του να πάρει κάτι και να φυγει γρήγορα πάλι.

Έως να μπει μέσα καί νά βγεί, τού πήραν το κάρο από την ίδια τήν αλητεία που μαζεύετε εκεί...

Η Ασφάλεια δεν θα του αποζημιώσει το κάρο αν πει ότι άφησε το κάρο ανοιχτό για δύο λεπτά μόνο. Και στην συμβουλή από εμάς τους έξυπνους να μην πει ότι το άφησε ανοιχτό αλλά ήταν κλειστό και του το έκλεψαν, η απάντηση του ήταν :

"Δεν μπορώ να πω ψέματα απέναντι τού Θεού καί τών ανθρώπων..."

Ο κόσμος όλος, έχει μάθει για το έργο που κάνει και του πηγαίνουν διάφορα πράγματα, ρουχισμό, κλπ. ή του δίνουν λεφτά. Τα μαγαζιά που είναι γύρω, τού φέρνουν πράγματα καί μερικοί τσουβάλια με όσπρια

Κάποιος, που έχει φούρνο εκεί κοντά, έχει τάξει να τόν τροφοδοτεί μέ το ψωμί για όλο τον χρόνο!

Πριν πέντε χρόνια ήταν ανάγκη να έρθει στην Ελλάδα για ένα μήνα. Τα φουκαριάρικα τα πεινασμένα όμως θά έμεναν νηστικά μέχρι να γυρίσει, κι΄ αυτό δεν το ήθελε...

Υπάρχει τώρα μία περίπτωση να τον παύσουν, μέ όριο ηλικίας των 65 χρονών. Κάπου έχει σταματήσει αυτό, αλλά δεν μπορούσε να ησυχάσει στην ιδέα αυτή...

Αυτός κατά τήν γνώμη μας, πού τον ζούμε, μάς θυμίζει ζωντανό τον Άγιο Νεκτάριο...

Δυό απίθανες ιστορίες. Μιά ταβέρνα μέ μολύβι στά ψάρια, κι΄ ένα τσουβάλι πατάτες πού διάλυσε μιά Τράπεζα ! 



HTML clipboardΨαροταβέρνα

"Φρέσκοι κατεργαραίοι τής ώρας "


HTML clipboard




ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : Ξεσκέπασμα κατεργαριάς σε ψαροταβέρνα!

" Άπειρα τα τεχνάσματα και τα καραγκιοζιλίκια του Έλληνα. Από την κορυφή ως τα νύχια βουτηγμένοι στην απάτη και στο ψέμα. Δείτε τι πρέπει να γίνει με όλους τους κατεργάρηδες που ζουν εις βάρος μας.

"Τέλος Αυγούστου, διακοπές οικογενειακές με φίλους του, σε παραθαλάσσιο γνωστό θέρετρο. Σε κλασική ψαροταβέρνα παραγγελία για γεύμα και συν τοις άλλοις,
τρία -3- Kg περίπου ψάρια από αυτά που ονομάζουμε πρώτα. Ζύγισμα μπροστά μας.

Κάποιος από την παρέα πηγαίνει προς την τουαλέτα, περνώντας δίπλα από την κουζίνα,
όταν ακούει από ένα χώρο της κουζίνας που προφανώς ετοίμαζαν τα ψάρια τη φράση :

"έχε το νου σου στην Αλβανίδα μην ξεχάσει να βγάλει τα μολύβια από τα ψάρια". Με τρόπο, υποψιασμένος ο φίλος, στήνει μάτι και αυτί και τι διαπιστώνει;

Από το στόμα κάθε ψαριού να βγάζει η Αλβανίδα τεμάχια μετάλλου, που ύστερα διαπιστώσαμε ότι ήταν μόλυβδος (μέταλλο) μεγέθους από 6-12 cm σε σχήμα στυλού και βάρους, εκ των υστέρων διαπιστωμένο και αυτό, περίπου 650 gr.

Ο φίλος υποψιασμένος και αρκετά τσαμπουκαλής, μπαίνει στην κουζίνα, αρπάζει τα ψάρια και τα μολύβια και έρχεται στο τραπέζι μας.

Kαί μετά, χαμός στην ταβέρνα...

Το αφεντικό να ψελλίζει διάφορα παλαβά. Το προσωπικό να κοιτάζει σαν χαμένο. Μαζεύτηκαν και από τα διπλανά τραπέζια. Ανοίγουμε ένα ακαθάριστο ψάρι, ανοίγουμε και δεύτερο και στο τέλος όλα τα ακαθάριστα, και διαπιστώνουμε πως σε ΟΛΑ υπήρχαν αυτοί οι μικροκύλινδροι με το μολύβι.

Η ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ Η ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ.

Κάντε τους υπολογισμούς σας:

Τιμή ψαριών 60€ ανά κιλό. Βάρος μόλυβδου 650 gr., άρα, βάρος καθαρό 2450 gr. Πολλοί από τις άλλες παρέες που είχαν παραγγείλει ψάρια τα είχαν φάει και περίμεναν το λογαριασμό, κάνουν το μαγαζί super καλοκαιρινό.

Η δική μας η παρέα δεν έδωσε συνέχεια, δικαστική κλπ. Περί πληρωμής βεβαίως, ούτε λόγος.

Και επειδή τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα, τις επόμενες 6 ημέρες που καθίσαμε στην περιοχή στη συγκεκριμένη ταβέρνα δεν κάθισε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πελάτης, με αποτέλεσμα να κλείσει, και στις υπόλοιπες οι πελάτες ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ τα ψάρια να ζυγίζονται και να καθαρίζονται μπροστά τους.

Και κάποιο πουλάκι μας έλεγε πως τα μολύβια ήταν σχεδόν κανόνας σ΄ όλη τήν περιοχή !

ΑΛΗΘΕΙΑ ! Σε πόσα άλλα μέρη της Ελλάδας μήπως κάνουν την ίδια, ή παρόμοια απατεωνιά, χιλιοκλέβοντας τον κόσμο;"

Περίπτωση δεύτερη:



Διαβάστε την παρακάτω αληθινή ιστορία. Συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

"Ένας φίλος, μανάβης κάπου στο κέντρο, έλαβε μια μέρα στο ταχυδρομικό του κουτί μια πιστωτική κάρτα από την Τράπεζα που είχε λογαριασμό ( την γνωστή Τράπεζα που μας έχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια... )

Τήν Τράπεζα δεν την μαρτυράμε, αλλά ούτε καί τόν μανάβη...



Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στόν Διευθυντή της Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

-Κύριε, σας ζήτησα εγώ κάρτα καί δάνειο; Γιατί λοιπόν μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;

-Εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε
ελάτε να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή....

Πράγματι, την άλλη μέρα λοιπόν αφού τόν ανάγκασαν ν΄ αφήσει τίς δουλειές του καί να τρέχει, πηγαίνει στην Τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτική κάρτα.

Αλλά όχι μόνος.

Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες, πάνω από 20 κιλά!

Μπαίνει μέσα, ακυρώνει την κάρτα, και κατόπιν πηγαίνει στον Διευθυντή.

Σηκώνει τό τσουβάλι μέ τίς πατάτες, τό βροντάει επάνω στο γραφείο του και του λέει:

"Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε. Αν δεν τις θέλετε, φέρτε τις πίσω στο μανάβικο, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε !"

Κόκκαλο ο Διευθυντής!


Τό τσουβάλι μέ το ευγενές περιεχόμενο, ( πού τουλάχιστον τρώγεται...)








Καί άν τό έκαναν όλοι αυτό, ή τουλάχιστον κάποιοι ακόμη, θα είχαν σταματήσει πρό πολλού οί ενοχλήσεις κάποιων Τραπεζών με το γνωστό τους:

"κύριε Τάδε έχει βγεί ένα δάνειο στό όνομά σας. Περάστε από την Τράπεζα να τό εισπράξετε..."

Καί πήγαιναν οί αφελείς νομίζοντας ότι τούς το χάριζαν!

Κι΄ αφού έπεφταν στήν παγίδα "σύναψης καί υπογραφής" μετά τούς έπαιρναν καί το σπίτι τους...

Κι΄ έτσι φθάσαμε ώστε χιλιάδες νά είναι σήμερα οί πλειστηριασμοί ακινήτων από τίς ίδιες, ή καί παρόμοιες αιτίες...


Ντοκουμέντο: Μολύνθηκαν οι επόπτες Δημόσιας Υγείας που έκαναν Υγειονομικό έλεγχο σε λαθρομετανάστες...


HTML clipboardΤώρα μολύνθηκαν καί οί γιατροί! Τί άλλο θα δούμε άραγε ακόμη;


HTML clipboard

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων που φιλοξένησε το Press-gr για την γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας όπου στοιβάζονται σε άθλιες πολυκατοικίες χιλιάδες λαθρομετανάστες (που προωθούνται συστηματικά από το βαθύ Τουρκικό κράτος στη χώρα μας) και μεταβάλλονται σε υποχείρια των εμπόρων ναρκωτικών, των σωματεμπόρων, των κυκλωμάτων του εγκλήματος και των διάφορων παρασίτων, μεταξύ των οποίων και διάφορων δικηγορίσκων που έχουν αναλάβει εργολαβικά και με το αζημίωτο την υποστήριξή τους στο όνομα δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποκαλύπτουμε την επίσημη έκθεση (κάντε κλικ πάνω στο έγγραφο για να μεγαλώσει) των Εποπτών Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών (τα ονόματα τους παραμένουν στη διάθεσή μας), στους οποίους έχουν ανατεθεί υγειονομικοί έλεγχοι-αυτοψίες στην περιοχή της Ομονοίας.

Οι Επόπτες, από τις επισκέψεις αυτές, κόλλησαν οι ίδιοι μολυσματικές ασθένειες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός όπου τους χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή...

Στην έκθεσή τους, που παραθέτουμε αυτούσια πιο κάτω, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι η ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας παρουσιάζει τριτοκοσμική εικόνα, ότι οι Υγειονομικές συνθήκες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ότι το τελευταίο πεντάμηνο έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο οι καταγγελίες αγανακτισμένων πολιτών για δημιουργία σοβαρών αθυγιεινών εστιών σε βάρος της υγείας τους, της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής και της εγκληματικής αδιαφορίας αρμοδίων Υπηρεσιών σχετικά με το πολυδιάστατο και εκρηκτικό ζήτημα των μεταναστών.

Σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, σε χώρους πολυόροφων κτηρίων η διαμονή μεγάλου αριθμού αλλοδαπών υπό συνθήκες συγχρωτισμού, συνεπάγεται κίνδυνο για έκρηξη λοιμωδών νοσημάτων που μεταδίδονται με ενδιάμεσους ξενιστές (σκνίπες, ψύλλοι, κλπ.) ή αερογενώς ή μέσω στοματοπεπτικής οδού, κλπ.

Οι Επόπτες ( γιατρίνες ), στην έκθεσή τους αναφέρουν ότι και οι ίδιοι που έκαναν την αυτοψία μολύνθηκαν και ακολουθούν με βάση τη γνωμάτευση των γιατρών του Νοσοκομείου Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων Αθήνας «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ» ακολουθούν θεραπεία.


Η Έκθεση των Εποπτών...

Παραθέτουμε αυτούσια την έκθεση των Εποπτών:


«Σας γνωρίζουμε ότι, ως Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών (Κεντρικός Τομέας), μας έχει ανατεθεί στα πλαίσια της εργασίας μας ως περιοχή υγειονομικής περίθαλψης η ευρύτερη περιοχή της Ομονοίας, όπου έχουμε διενεργήσει μεγάλο αριθμό υγειονομικών ελέγχων-ερευνών-αυτοψιών.

Επισημαίνουμς ότι, το τελευταίο 5μηνο έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο οι καταγγελίες (άνω των 100 ) αγανακτισμένων πολιτών για δημιουργία σοβαρών αθυγιεινών εστιών σε βάρος της υγείας τους, της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής και της εγκληματικής αδιαφορίας αρμοδίων Υπηρεσιών σχετικά με το πολυδιάστατο και εκρηκτικό ζήτημα των μεταναστών.

Διαπιστώνουμε σε:

α) εγκαταλελειμμένα κτήρια την ύπαρξη αστέγων, αλλοδαπών, τοξικοεξαρτώμενων ατόμων κ.ά., με μεγάλη συσσώρευση απορριμάτων, προσέλκυση-ανάπτυξη αδέσποτων ζώων, τρωκτικών και επιβλαβών εντόμων, κλπ.

β) διαμερίσματα πολυκατοικιών, σε χώρους πολυόροφων κτηρίων κ.ά. τη διαμονή μεγάλου αριθμού αλλοδαπών υπό συνθήκες συγχρωτισμού, που συνεπάγεται κίνδυνο για έκρηξη λοιμωδών νοσημάτων που μεταδίδονται με ενδιάμεσους ξενιστές (σκνίπες, ψύλλοι, κλπ.) ή αερογενώς ή μέσω στοματοπεπτικής οδού, κλπ.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι:

α) πολυκατοικία επί της οδού Σατωβριάνδου 27, όπου διαμένει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών ανά διαμέρισμα με υπερπληθυσμό επιβλαβών εντόμων (κατσαρίδων) που αποτελούν μηχανικό διαβιβαστή παθογόνων μικροοργανισμών.

β) η πολυκατοικία επί της οδού Μενάνδρου 44 όπου στον ακάλυπτο χώρο αυτής υπάρχει χωματερή από ρίψη ικανής ποσότητας χύμα οικιακών απορριμάτων.

Αποτέλεσμα είναι η ύπαρξη ικανού αριθμού ευμεγέθων τρωκτικών, λόγω εξασφάλισης ιδεωδών συνθηκών διατροφής και καταφυγίου τους.

Ήδη σας έχουμε αναφέρει ότι επικρατούν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Επισημαίνουμε ότι η ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας παρουσιάζει τριτοκοσμική εικόνα, λόγω έλλειψης υποδομής από την πλευρά της πολιτείας για την υποδοχή των μεταναστών και μεταναστευτικής πολιτικής, με αποτέλεσμα το ρπόβλημα να είναι δισεπίλυτο.

Εμείς οι ίδιες που διενεργήσαμε τις αυτοψίες είχαμε την ατυχία προφανώς από δείγματα παρασιτικών εντόμων, πιθανότατα από σκνίπες ή κρότωνες ή ψύλλους κλπ., να υποστούμε παρασιτική κνήφη και δερματίτιδα βάσει της γνωμάτευσης των ιατρών του Νοσοκομείου Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων Αθήνας «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ».

Ακολουθούμε ανάλογη θεραπεία με PROPIOGENTA κρέμα, XOZAL-Αντιαλλεργικό φάρμακο και PROPIOGENTA κρέμα και tab. AERIUS αντίστοιχα.

Σας γνωστοποιούμε το συγκεκριμένο γεγονός, προκειμένου να αντιληφθείτε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό μέρος της εργασίας που επιτελούμε.

Πλέον ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας, όσον αφορά την υγεία και τη σωματική μας ακεραιότητα και παρακαλούμε άμεσα για τη λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:

α) 2 φωτοαντίγραφα διαγνώσεων Νοσοκομείου Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων Αθήνας «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ»

β) 2 φωτογραφίες . ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ»....
.
=============================

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ:

Αφιερώνουμε το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο στους φιλάνθρωπους «αριστερο Κολωνακιώτες» της πολυθρόνας και στους φίλους τους, με το αζημίωτο, δικηγορίσκους-ανθρωπιστές που σκίζονται για τους καημένους τους λαθρομετανάστες...

Το αφιερώνουμε στην κυβέρνηση, και ειδικότερα στον κ. Προκόπη Παυλόπουλο που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, στον Δήμαρχο κ. Νικήτα Κακλαμάνη που το παίζει τρελή χαρά στα περισσότερα μέσα μαζικής επικοινωνίας που κάνουν γαργάρα το θέμα, στους αξιοθαύμαστους σωματέμπορους-διακινητές των λαθρομεταναστών, στους ταλαντούχους εμπόρους ναρκωτικών και μαύρης σάρκας, στους χρυσοκάνθαρους ιδιοκτήτες των πολυκατοικιών-γκέτο και στους διάφορους καλικάντζαρους-μεσάζοντες που θησαυρίζουν από το όλο λαμπρό κύκλωμα που σε λίγο, αν δε γίνει κάτι σοβαρό, θα διαλύσει τη χώρα.

Και εις άλλα με υγεία..... και καλά θα κάνουν οι αιθεροβάμονες «αριστερο Κολωνακιώτες», και λοιποί συγγενείς αυτού του θεάτρου του παράλογου, να μην μας πουν ( όπως το περιμένουμε βέβαια), ότι φταίει το κακό ελληνικό κράτος που δεν παρέχει υγιεινές συνθήκες για τους «καημένους» τους μετανάστες...

Πηγή: Press-gr

=================================

Κόμβος λαθρομεταναστών καί το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται καθημερινά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Δεκάδες αλλοδαποί λαθρομετανάστες, που τα κυκλώματα δουλεμπόρων «σπρώχνουν» στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, καταλήγουν στο Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου να πετάξουν στον τελικό τους προορισμό.

Αιτία, της κατάστασης που τους τελευταίους μήνες δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, είναι το γεγονός πως η Ελλάδα αποτελεί μέλος της συνθήκης Σένγκεν και συνεπώς όποιος περάσει από το έδαφος της μπορεί να ταξιδέψει «ελεύθερα» σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Τό Διεθνές Αεροδρόμιο ίσως γίνει ένα "νέο λιμάνι τών Πατρών" , αλλά μέ ιπτάμενα μέσα...


Η Αστυνομική Διεύθυνση του Αερολιμένα Αθηνών, πιάνει καθημερινά δεκάδες παράνομους ταξιδιώτες κυρίως από τη Σομαλία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ αλλά και από την Αλβανία που εφοδιασμένοι με πλαστά έγγραφα προσπαθούν να πετάξουν στο… όνειρο.

Συχνοί προορισμοί, η Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία αλλά και η Σουηδία στην οποία μάλιστα το καθεστώς των αδειών παραμονής είναι ιδιαίτερα ελαστικό.

«Τους τελευταίους μήνες η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.. Πιάνουμε καθημερινά 40-50 και 60 άτομα που προσπαθούν να φύγουν. Οικογένειες με μωρά παιδιά, γκρούπ των 5- 7 ατόμων αλλά και μεμονωμένες περιπτώσεις που φθάνουν στην Ελλάδα κυρίως μέσω της θαλάσσιας οδού.

Όλοι τους είναι εφοδιασμένοι με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα» αποκαλύπτει στο «protothema.gr» αξιωματικός της Ασφάλειας.

«Έμφραγμα» στα κρατητήρια και την Ευελπίδων...

Οι καθημερινές συλλήψεις λαθρομεταναστών δεν δημιουργούν μόνο πρόβλημα στους χώρους τους αεροδρομίου αλλά και στα κρατητήρια όπου οι αστυνομικοί αναγκάζουν να στοιβάζουν 80 και 100 άτομα σε κελιά χωρητικότητας 4-5 ατόμων! «Οι εικόνες είναι πραγματικά τραγικές…

Όμως πραγματικά δεν υπάρχει λύση.

Τα εννέα κρατητήρια που υπάρχουν χωρούν 4 το πολύ 5 άτομα το καθένα. Φανταστείτε λοιπόν τι χάος δημιουργείται όταν υπάρχουν συλλήψεις ατόμων που ξεπερνούν τα 100» εξηγεί αστυνομικός και προσθέτει αναφερόμενος σε ένα πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε πριν μερικές ημέρες και δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος

«Στις 5 Οκτωβρίου, από το πρωί μέχρι και το βράδυ πιάσαμε 105 λαθρομετανάστες.

Την επομένη ημέρα για τη μεταφορά τους στα δικαστήρια όχι μόνο χρειάστηκαν 52 αστυνομικοί για να τους συνοδεύσουν αλλά δημιουργήθηκε και μεγάλο πρόβλημα στα δικαστήρια. Τους τοποθετήσαμε σε δύο κενές αίθουσες όπου οι δεκάδες αλλοδαποί, ανάμεσα τους και τα μικρά παιδιά ξάπλωναν μέχρι και στο πάτωμα περιμένοντας ώρες ολόκληρες τη σειρά τους για τον Εισαγγελέα».

Protothema.gr


Αρμόδιοι ξυπνήστε ! Αγοράστε καινούργιο Κέντρο σηματοδότησης στήν Πάτρα, πρίν γίνουν φοβερά δυστυχήματα...


HTML clipboard
Εμειναν χωρίς συντήρηση γιατί 3 ολόκληρα Υπουργεία αρμοδίων καί αναρμοδίων, Γραμματέων καί παρατρεχόντων, έχουν τον δικό τους καπετάνιο!

( Εδώ τ΄ ανάψαμε γιά να τα φωτογραφήσουμε... )





HTML clipboard




ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΒΗΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ! ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ;

" Είναι βράδυ. Ενα όχημα κινείται με ταχύτητα στη λεωφόρο Μεσογείων. Ο φωτεινός σηματοδότης που βρίσκεται πάνω από τον δρόμο φαίνεται από μακριά σβηστός.

Ωστόσο, πλησιάζοντας ο οδηγός του οχήματος ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι το φανάρι είναι κόκκινο, βλέποντας το δεύτερο φωτεινό σηματοδότη στο πλάι του δρόμου. Kαι φρενάρει απότομα, υποχρεώνοντας όλους όσους τον ακολουθούν να κάνουν το ίδιο.

Η παραπάνω εικόνα είναι κάθε άλλο παρά υποθετική, καθώς ένα τυπικό πρόβλημα σε ένα διαγωνισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ δημιούργησε «κενό» στη συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών της Αθήνας. Το υπουργείο αναγκάστηκε να επιστρατεύσει ίδιες δυνάμεις προκειμένου να συντηρηθεί το σύστημα, με αποτέλεσμα να λειτουργούν κάποιοι σηματοδότες. Το πρόβλημα αναμένεται να επιλυθεί έως το τέλος του έτους...

Το τελευταίο διάστημα οι βλάβες σε δεκάδες σηματοδότες στο κέντρο της πρωτεύουσας φαίνεται να έχουν αυξηθεί. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που έχει αυξηθεί είναι ο χρόνος απόκρισης των συνεργείων επισκευής.

Οπως εξηγεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, η συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών ανατίθεται με διαγωνισμό μέσω της ΔΙΚΕΣΟ (Διεύθυνσης Κατασκευών Εργων Συντήρησης και Οδοποιίας) σε ιδιωτική εταιρεία. Ο τελευταίος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι, ωστόσο το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τον διαγωνισμό, καθώς υπήρξε «τυπικό κώλυμα» σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο διαγωνισμός ωστόσο επαναλήφθηκε στις 23 Οκτωβρίου και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος ανάδοχος.

Υπήρξε έτσι ένα «κενό» στη συντήρηση των σηματοδοτών, με αποτέλεσμα οι βλάβες να μην αποκαθίστανται άμεσα. Στο μεσοδιάστημα, καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι φωτεινοί σηματοδότες έβγαιναν εκτός λειτουργίας, το ΥΠΕΧΩΔΕ αναγκάστηκε να επιστρατεύσει τα συνεργεία των υπηρεσιών του, που... τρέχουν και δεν φτάνουν. Οπως ανέφεραν στην «Κ» υπηρεσιακοί παράγοντες, το πρόβλημα θα λυθεί συνολικά έως το τέλος του έτους.

Το πρόβλημα, παρά τις «υπηρεσιακού χαρακτήρα» διαστάσεις που του αποδίδονται, είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

«Οι επιπτώσεις είναι προφανείς», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Στράτος Παπαδημητρίου, καθηγητής Σχεδιασμού Μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

«Κατ’ αρχήν, στην οδική ασφάλεια. Μια καμένη λάμπα σε ένα σηματοδότη βάζει τον οδηγό σε διαδικασία υπολογισμού και μειώνει τα περιθώρια αντίδρασής του. Κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το βράδυ, που η ταχύτητα των οχημάτων είναι μεγαλύτερη. Και με δεδομένο ότι στην πόλη μας πολλοί σηματοδότες δεν είναι εμφανείς, λόγω κακής τοποθέτησης ή εμποδίων».

Φυσικά οποιοδήποτε πρόβλημα στη σηματοδότηση επιδεινώνει το κυκλοφοριακό. Η διαχείριση των φωτεινών σηματοδοτών από το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι έτσι κι αλλιώς προβληματική. «Οι αρμοδιότητες σε θέματα μεταφορών και κίνησης στην πόλη είναι πλήρως κατακερματισμένες.

Διαφορετικό υπουργείο έχει την αρμοδιότητα των φωτεινών σηματοδοτών, άλλο τη διαχείριση της κυκλοφορίας, κι΄ άλλο τις συγκοινωνίες», λέει ο κ. Παπαδημητρίου, καί καταλήγει: «Οταν δεν μπορείς να βρεις ποιος είναι ο αρμόδιος, τότε δεν μπορεί να υπάρξει και λύση...».

kathimerini.gr



Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Εκοιμήθη ο Αρχιερέας Νικόδημος Βαληνδράς, πρώην Μητροπολίτης Πατρών ! Μνήμη αγαθή καί αιώνιος...

HTML clipboard

Αρχιερέας κυρός Νικόδημος.

Ποίμανε τήν Αχαϊα με σοφία καί σύνεση, αλλά καί μέ θαυμαστές ισορροπίες έναντι τών διαφόρων ενδοεκκλησιαστικών ρευμάτων πού σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία υπάρχουν, αποφεύγοντας τίς εντάσεις καί τίς επιβολές ποινών, πλήν τών απολύτως αναγκαίων.

Ο Χριστός, τού οποίου τόν λαό υπηρέτησε, άς κρίνει με επιείκια τό όποιο έργο του, καί άς αναπαύσει έν χώρα ζώντων τήν αιώνια ψυχή του...

Εκοιμήθη ο πρώην Πατρών Νικόδημος

Εκοιμήθη στις 10.00 μ.μ. του Σαββάτου ο Μητροπολίτης πρώην Πατρών κυρός Νικόδημος. Ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε εισαχθεί σε Νοσοκομείο των Αθηνών σε κρίσιμη κατάσταση την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008.

Εντός της ημέρας θα μεταφερθεί το λείψανό του στην πόλη των Πατρών όπου Ποίμανε την Ι.Μ. Πατρών από τον Μαϊο του 1974.

Εκεί θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ η ταφή του λειψάνου θα γίνει δίπλα από το παρεκκλήσιο του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου της Αρχιεπισκοπής Πατρών, τήν Τρίτη το πρωϊ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Νικόδημος Βαλληνδράς και κατά κόσμον Νικόλαος Βαλληνδράς του Λεωνίδα, γεννήθηκε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1915.

Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1936. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1940 και Πρεσβύτερος το 1944. Διετέλεσε Αρχιδιάκονος του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου (1939-1941) και Γραμματέας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (1941-1954), Ιεροκήρυκας, Ηγούμενος της Μονής Πετράκη, καθώς και Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη (1961-1962).

Στις 22 Νοεμβρίου 1965 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου. Στις 22 Μαΐου 1974 εξελέγη Μητροπολίτης Πατρών. Στις 12 Ιανουαρίου 2005 παραιτήθηκε λόγω γήρατος.

Έγραψε πολλές αγιολογικές μελέτες, υμνολογικά και κηρυγματικά έργα καθώς και μονογραφίες ιστορικού και εκκλησιαστικού περιεχομενού. Αρθρογράφησε σε πολλά εκκλησιαστικά περιοδικά και υπήρξε Μέλος της Ιεράς Συνόδου (1974, 1977-78), επίσης της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών καθώς και της Εταιρίας Πελοποννησιακών Σπουδών.

Έλαβε μέρος σε αποστολή στην Αμερική για εκπαίδευση ελληνορθοδόξων κληρικών καθώς και στις αντιπροσωπίες της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εθιμοτυπικές επισκέψεις στη Σερβία και Αυστραλία.

Σημειώνεται τέλος ότι τρεις φορές προτάθηκε και παρασημοφορήθηκε αντίστοιχα για τις υπηρεσίες του που πρόσφερε στο Στράτευμα και γενικότερα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Romfea.gr

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Οί απεργίες στίς Ελληνικές φυλακές, ύστατο μέσο αμύνης στήν Κυβερνητική αδιαφορία...


HTML clipboard

Σιδερόφρακτα κελιά για να κρατιούνται καλά τά "θηρία" ...




Τόποι αγωνίας, πόνου, καί εγκατάλειψης...

Τόποι, πού θυμίζουν τσίρκο ζώων καί πού όταν είμαστε μαθητές μάς πήγαιναν οί δάσκαλοι να δούμε...

Καί βλέπαμε τόν λέοντα, τόν βασιλιά τής ζούγκλας, καί τήν τίγρη καί τήν λεοπάρδαλη τήν πριγκίπισσα τού θανάτου, κλεισμένους διά παντός στα σίδερα... Δέν έφταιγαν σε τίποτα στούς ανθρώπους, αντίθετα έφταιγαν οί άνθρωποι πού τα φυλάκιζαν...

Τώρα, σε κάτι τέτοια κλουβιά βλέπουμε τόν Γιάννη από τήν Χίο, τόν Κώστα από τήν Λάρισα, τήν Μαριάνθη καί τήν Κωνσταντίνα από τόν Βόλο...

Καθ΄ ένας τους καί κάθε μία τους από ανθρώπινα λάθη καί περιπέτειες τής ζωής, από απροσεξίες καί από γονιών παραμέληση, από κακή παιδεία καί κακές επιλογές, ακόμη καί κακές φιλίες...

Καί μένουν εκεί, αφημένοι στού τόπου καί τού κελιού τήν λησμονιά, στα χρόνια να κυλούν, καί στίς πρώτες ρυτίδες καί αρρώστιες να κάνουν ήδη τήν εμφάνισή τους...

Μά θά πεθάνουμε εδώ άραγε; Από εδώ "θα μάς βγάλουνε γιά την κηδεία μας;"

Άνθρωποι - αριθμοί πού συνήθως επισκεπτήριο δεν έχουν, γράμμα δεν παίρνουν, καί από ελπίδα τίποτα...

Τουλάχιστον, άς θυμώνται λιγάκι τόν Θεό, κι΄ εμείς οί "απ΄ έξω" άς θυμώμαστε τα λόγια τού Χριστού, αιώνια παραγγελία γιά όλους μας " Εν φυλακή ήμην καί ήλθετε πρός με..." ( Ματθ. κε΄36 )

Καί όσοι μπορούμε, καί όσοι δυνάμεθα, άς κάνουμε κάποτε - κάποτε καί μιά επίσκεψη στίς φυλακισμένες αυτές ψυχές, έτσι για την ψυχή μας... Δέν θα χάσουμε !

===========================================


Το σωφρονιστικό σύστημα είναι ( από μόνο του ) για τα σίδερα...


Πώς γίνεται ένας παιδεραστής να βγαίνει από τη φυλακή όταν έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής, κι ένας χρήστης ναρκωτικών να πρέπει να καλύψει τα 4/5, ή να καταδικάζεται σε ισόβια, για κατοχή μόνο 13 γραμμαρίων;

Πώς γίνεται σε φυλακές του 21ου αιώνα να απουσιάζει η πόρτα της τουαλέτας σ’ ένα κελί που στοιβάζονται 8 κρατούμενοι;

Πώς γίνεται να μπαίνουν από το «παράθυρο» τα ναρκωτικά; Στο ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα όμως αυτά γίνονται...

Στο απάνθρωπο σύστημα των φυλακών αντιδρούν οι κρατούμενοι των 21 ελληνικών σωφρονιστικών καταστημάτων, οι οποίοι ξεκίνησαν αποχή συσσιτίου και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία πείνας. «Πρόκειται για ειρηνικές κινητοποιήσεις και όχι για εξέγερση.

Σε ορισμένες φυλακές υπήρξαν εκβιασμοί σε κρατούμενους, ώστε να αποθαρρυνθούν και να μη συμμετέχουν. Τελικά, η κινητοποίηση είχε μαζικό χαρακτήρα», υποστηρίζει στην «Κ» ο κ. Πάνος Λάμπρου, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Περιστατικά...

Μία υπόδικη στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης και πρώην κατάδικη για υπόθεση ναρκωτικών, η Μαριάνθη, 40 ετών, μίλησε στην «Κ» για την πολύχρονη εμπειρία της στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα. «Θα έλεγα ότι είναι επιεικώς άθλιες οι συνθήκες.

Σ’ έναν θάλαμο 18 τετραγωνικών μέτρων ζούμε 10 γυναίκες με μια μόνο τουαλέτα 1,5 τ.μ. ( καί συνήθως ανοικτής θέας, παρουσία όλων !!! )

Είχαμε τρεις μήνες να δούμε γιατρό. Είχαμε και δύο θανάτους, διότι δεν διακομίσθηκαν οι ασθενείς εγκαίρως στο νοσοκομείο. Είμαστε 32 κρατούμενες με ένα καρτοτηλέφωνο, γιατί το δεύτερο δεν λειτουργεί.

Κάποια στιγμή, μικροδιαπληκτίστηκαν κάποιες. Μπήκε, λοιπόν, ο αρχιφύλακας και άρχιζε να μοιράζει χαστούκια σε όλες οδηγώντας κρατούμενες στο πειθαρχικό, οι οποίες δεν είχαν καμιά σχέση με το περιστατικό.

Τι να σας πω; Οτι οι άδειες δίνονται επιλεκτικά και αυθαίρετα, θα το ξέρετε ήδη. Οτι τα επισκεπτήρια είναι 1-2 φορές την εβδομάδα και αυτά μόλις για ένα τέταρτο; Οτι όσοι μετάγονται μπαίνουν στην απομόνωση για πολύ περισσότερο διάστημα απ’ όσο προβλέπεται ή ότι υπάρχουν παντού, ακόμα και στις τουαλέτες, κάμερες;

Οτι είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει τόσο εξοντωτικές ποινές για χρήστες ναρκωτικών και την ίδια στιγμή τα προγράμματα απεξάρτησης στις φυλακές είναι υποτυπώδη; Είναι πολλά αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν»...

Το καθεστώς της προφυλάκισης...

Tο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας πάσχει κυρίως από την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές. Ο ισχυρισμός ότι αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό των κρατουμένων ευσταθεί εν μέρει. Μια καλύτερη γεωγραφική κατανομή των φυλακών με διαχωρισμό των διάφορων κατηγοριών φυλακισμένων θα επέλυε μερικώς το πρόβλημα.

Οι Αγροτικές φυλακές λειτουργούν άψογα και η δημιουργία περισσοτέρων σαφώς θα πληρούσε τους σκοπούς του σωφρονισμού, ήτοι τη γενική και ειδική πρόληψη.

Αλλη κατηγορία είναι οι φυλακές ανηλίκων για τις οποίες πολλοί ομιλούν για σχολεία εγκλήματος. Για την κατηγορία αυτή των κρατουμένων θα μπορούσε να προβλεφθεί ειδική κράτηση υπό συνθήκες οικογένειας.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως, είναι οι κρατούμενοι για ναρκωτικά.

Εάν εκρατούντο σε χωριστές φυλακές μακρά κατοικημένης περιοχής, είτε ακόμα σε απομονωμένα νησιά, δεν θα έβρισκαν ναρκωτικά και θα ήταν ευκολότερη η αποτοξίνωσή τους.

Τέλος, υπάρχει η μεγάλη κατηγορία των προφυλακισμένων, οι οποίοι κρατούνται χωρίς δικαστική απόφαση, αλλά μόνο με διάταξη του ανακριτή. Γι’ αυτούς η μόνη λύση είναι η ταχύτατη εκδίκαση των υποθέσεών τους χωρίς να μπορεί το δικαστήριο να αναβάλλει την υπόθεση.

(από δηλώσεις τού κ. Λ. Ρακιντζή γενικού Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης ).

kathimerini.gr

===================================

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ...

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις αποφάσεις που θα λάβουν οι κρατούμενοι σε ολόκληρη την χώρα, έπειτα και από τις προτάσεις που έκανε το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών στον υπουργό Δικαιοσύνης κατά τη δεύτερη ειδική συνεδρίασή του.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και 900 κρατούμενοι στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα αρνούνται να λάβουν συσσίτιο ή να φάνε περίπου 8000 έγκλειστοι στις Ελληνικές Φυλακές.

Στο πλευρό των κρατουμένων έχουν ταχθεί η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και άλλοι φορείς, ενώ ανάμεσα στις εισηγήσεις του ΚΕΣΦ είναι και μέτρα όπως αποφυλάκιση περίπου 1.500 κρατουμένων και νέες συνθήκες καλύτερης διαβίωσης, μεταχείρισης και θετικών προοπτικών για το σύνολο των κρατουμένων της χώρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης με τη σειρά του διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να υλοποιηθούν οι προτάσεις αυτές, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες για όσες από αυτές αφορούν σε διοικητικές αποφάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα όμως, Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι που υπηρετούν στον Αγιο Στέφανο Πατρών, προχώρησαν και σε νέα ανώνυμη καταγγελία, την οποία διακίνησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην οποία αναφέρονται στις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, τόσο ως προς τον συνωστισμό στα κελιά, όσο και ως προς της συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο.

Οι ανώνυμοι συντάκτες της επιστολής αναφέρονται και στα προβλήματα που υπάρχουν με τα ωράρια εργασίας, ενώ τονίζουν ότι δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους, φοβούμενοι δυσμενή μετάθεση.

Στο μεταξύ, οι καταγγελίες για απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης σε σωφρονιστικά καταστήματα συνεχίζονται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις φυλακές Τρικάλων, όπου ομάδα κρατουμένων αναφέρει ότι «έχουν να δουν γιατρό μήνες, ενώ η αυστηρότητα στη χορήγηση αδειών είναι άκρως υπερβολική».

Μέχρι χθες το βράδυ, απεργία πείνας πραγματοποιούσαν στην Αλικαρνασσό 79 άτομα, στην

Αμφισσα 131, στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα 183, στα Γρεβενά 166, στα Διαβατά (ανηλίκων) 12 και στα Διαβατά ενηλίκων 430, στις φυλακές Δομοκού 580, στις γυναικείες του Ελαιώνα Θηβών 59,

στην Κέρκυρα 192, στην Κομοτηνή 231, στον Κορυδαλλό 950, στη Λάρισα 280, στο Μαλανδρίνο 289,

στην Πάτρα 900,

στα Τρίκαλα 520 (17 έχουν ράψει το στόμα τους),

στη Χαλκίδα 163,

στα Χανιά 33 και στη Χίο 53.

www.patranews.gr