Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

28η Οκτωβρίου, ημέρα Εθνικής μνήμης αλλά καί Ουράνιας Σκέπης τής Παναγίας μας !



HTML clipboard

Γερμανικά αεροπλάνα καθέτου εφορμήσεως Στούκας, πετούν για να σπείρουν τον θάνατο...Σήμερα, οί Γερμανοί είναι φίλοι μας αλλά ο κόσμος ποτέ δέν ξεχνά ότι η Γερμανία υπήρξε υπαίτια γιά δυό Παγκοσμίους πολέμους ! Νά υποθέσουμε τώρα, ότι μπορεί να τριτώσει το κακό, πάλι από την Γερμανία;

HTML clip
HTML clipboard

H Ελλάς υπήρξε η μοναδική χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.

ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ελλάς: 219
Νορβηγία 61
Γαλλία 43 [Η υπερδύναμη της εποχής]
Πολωνία 30
Βέλγιο 18
Ολλανδία 4
Γιουγκοσλαβία 3
Δανία 0 μέρες.

( Οι Δανοί παραδόθηκαν σε έναν μοτοσικλετιστή του Χίτλερ ο οποίος μετέφερε στον Δανό βασιλιά αίτηση του Χίτλερ για διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων, ο Δανός βασιλιάς σε ένδειξη υποταγής παρέδωσε το στέμμα του στον μοτοσικλετιστή για να το πάει στο Βερολίνο και στον Χίτλερ !!! )
Τσεχοσλοβακία 0
Λουξεμβούργο 0

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ


Οι νεκροί Έλληνες στρατιώτες ανήλθαν κατά την διάρκεια των 219 ημερών στους 13.676.

Κατά την διάρκεια της τετραπλής κατοχής που ακολούθησε τα κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν :

Αλβανοί: 1.165 (Πάργα, Μαργαρίτιο, Παραμυθιά)
Ιταλοί: 8.000
Βούλγαροι: 25.000
Γερμανοί: 50.000

Συνολικές απώλειες σε ποσοστό επί του πληθυσμού (εκτελέσεις, κακουχίες, μάχες):


Ελλάς 10% (750.000)
Σοβ. Ένωση 2,8%
Ολλανδία 2,2%
Γαλλία 2%
Πολωνία 1,8%
Γιουγκοσλαβία 1,7%
Βέλγιο 1,5%

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ


Πηγή: Ανθολόγιον Πατριδογνωσίας, Μενελάου Παγουλάτου

Κάρολος ντέ Γκώλ, Charles de Gault 1890-1970
Πρόεδρος τής Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός τής Γαλλικής Αντίστασης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

"Αδυνατώ νά δώσω τό δέον εύρος τής ευγνωμοσύνης πού αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση τού Λαού καί τών ηγετών τής Ελλάδος."
(Από ομιλία του στό Γαλλικό Κοινοβούλιο μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.)

Μωρίς Σουμάν, Maurice Schumann 1911-1992
Υπουργός των εξωτερικών τής Γαλλίας
1969-1973, Μέλος τής Γαλλικής Ακαδημίας 1974

"Η Ελλάδα είναι τό σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης…Ποτέ μια ήττα δεν υπήρξε τόσο τιμητική για εκείνους που την υπέστησαν"
(Από μήνυμά του που απεύθυνε από το BBC του Λονδίνου στους υποδουλωμένους λαούς της Ευρώπης στις 28 Απριλίου 1941, ημέρα που ο Χίτλερ κατέλαβε την Αθήνα ύστερα από πόλεμο 6 μηνών κατά του Μουσολίνι και 6 εβδομάδων κατά του Χίτλερ.)

Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953
Αρχηγός της Σοβιετικής Ενώσεως από το 1924 έως 1953

"Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν διά να ευγνωμονώ τον Ελληνικόν Λαόν, του οποίου η αντίστασις έκρινε τον 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον."
(Από ομιλία του που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας την 31η Ιανουαρίου 1943, μετά τη νίκη του Στάλιγκραντ και την συνθηκολόγηση του στρατάρχου Paulus.)

Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός

"Επολεμήσατε άοπλοι και ενικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διότι εκερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε".
(Όταν ο Χίτλερ επετέθη κατά της Ε.Σ.Σ.Δ.)

Γεώργης Ζουκώφ, Georgy Constantinovich Joucov 1896-1974
Στρατάρχης του Σοβιετικού Στρατού

"Εάν ο Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πόρτες της Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες όλον τον καιρό που θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία της Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα της Ελληνικής προσφοράς."
(Απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.)

Μπενίτο Μουσολίνι, Benito Mousolini 1833-1945
Πρωθυπουργός της Ιταλίας 1922-1945

"Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξεν ότι τίποτε δεν είναι ακλόνητον εις τα στρατιωτικά πράγματα και ότι πάντοτε μας περιμένουν εκπλήξεις."
(Από λόγο που εκφώνησε στις 10/5/1941.)

Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945
Αρχηγός του Γερμανικού κράτους

"Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ' όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, επολέμησαν με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν προς τον θάνατον…."
(Από λόγο που εκφώνησε στις 4 Μαίου 1941 στο Ράϊχσταγκ.)



Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Roosvelt 1882-1945
Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945


"Εις την Ελλάδα παρασχέθη την 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος μόλις τριών ωρών δια να αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά και τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία να παρείχετο, η απάντησις θα ήτο η ίδια."


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

1) 10 Απριλίου 1941, μετά την Συνθηκολόγηση με την Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Ρούπελ. Οι Γερμανοί εκφράζουν τον θαυμασμό τους στους Έλληνες στρατιώτες, δηλώνουν ότι αποτελεί τιμή και υπερηφάνεια το ότι είχαν σαν αντίπαλο έναν τέτοιο στρατό και ζητούν από τον Έλληνα διοικητή να επιθεωρήσει τον Γερμανικό στρατό ως ένδειξη τιμής και αναγνωρίσεως! Η Γερμανική Σημαία υψώνεται μόνο μετά την πλήρη αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού.

2) Ένας Γερμανός αξιωματικός της αεροπορίας, δήλωσε στον διοικητή της ομάδος μεραρχιών Ανατολικής Μακεδονίας, αντιστράτηγο Δέδε, ότι ο Ελληνικός Στρατός ήταν ο πρώτος στρατός στον οποίον τα στούκας δεν προκάλεσαν πανικό. “Οι στρατιώται σας’’ είπε, “αντί να φεύγουν αλλόφρονες, όπως έκαναν εις την Γαλλία και την Πολωνία, μας επυροβόλουν από τας θέσεις των.’’

Αυτοί υπήρξαν οί Έλληνες καί η νεολαία τής εποχής τού ΄40 ! Σέ τί τούς μοιάζουμε άραγε σήμερα, καί τί θα συμβεί εάν ένας νέος παρόμοιος πόλεμος συμβεί στήν εποχή μας;

===================================

Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης...

Παλαιότερα, τίς μέρες αυτές, από τού Αη Δημήτρη καί μετέπειτα ώς καί τίς 28 τού Οκτώβρη, η Πολιτεία μας βρισκόταν σε μία θρησκευτική, πολιτιστική, καί κυρίως Εθνική κίνηση μέσω διαφόρων εκδηλώσεων...

Σήμερα όλα αυτά έχουν ατονήσει ...

Είναι το σύμπτωμα καί το σκουλήκι τών καιρών, πού τρώει μέν τόν καρπό αλλά δυσκολεύεται να τρυπήσει καί τον πυρήνα τού σπόρου, απ΄ έξω... Γιατί εάν έχει προλάβει κι΄ έχει εισχωρήσει κι΄ από μέσα, τότε κακή θα υπάρξει καί η συνέχεια...







Ελπίζουμε, ευελπιστούμε, δεχόμαστε, ότι βρισκόμαστε τώρα σε μία απλή φάση Εθνικής παρακμής πού όμως θα περάσει καί θά συνέλθουμε, μέσα από όσα άσχημα ( μέ τα μυαλά πού έχουμε ), θα μας βρούνε !



Αθήνα, πρωϊνό τής 28ης Οκτωβρίου 1940...


Γιατί, τα καλά πιστεύουμε ότι τελείωσαν, δέν έχει άλλα καλά τό σακί μέσα, κι΄ όσο κι΄ αν ψάξουμε στό βάθος με το χέρι μας δεν θα τά βρούμε.

Τό κράχ πού ήλθε καί το σόκ πού πάθαμε υπήρξε ένα τέστ δοκιμής.

Τό επόμενο, θά είναι ασφαλώς καί πολύ χειρότερο...

Αφγανοί καί Σομαλοί, χώρισαν τήν δική μας Πολιτεία σε μπαϊράκια καί σαντζίκια...Υπάρχει Κυβέρνηση, ή κρύβεται;


HTML clipboard

Μ΄ ένα τέτοιο μαραφέτι κτυπούσε ο Αφγανός τόν Σομαλό στό κεφάλι !





Νά είναι καλά οί αφελείς οργανώσεις πού τούς υποστηρίζουν....

Όταν μιά Πολιτεία απειλείται καί εξουσιάζεται από ξένους ανθρώπους πού γράφουνε στά παλιά τους παπούτσια Νόμους καί Κράτος καί κανείς δέν τούς πειράζει αλλά τούς δικάζουν καί τούς αφήνουν ελεύθερους γιά να ξανακάνουν πάλι τά ίδια, τότε η Πολιτεία αυτή έχει στήν ουσία καταργηθεί από μόνη της, καί έχει αμαχητί εκχωρηθεί σ΄ αυτούς τούς παραβάτες τού Νόμου...

Φθάσαμε εδώ πού φθάσαμε, μέ δυό χιλιάδες αγριάνθρωπους στόν σβέρκο τής ήσυχης, πρίν, Πολιτείας μας, καί από Δημαρχιακές καί Νομαρχιακές τακτικές τού παρελθόντος πού ανέχθηκαν τα περιθωριακά καί απολίτιστα αυτά στοιχεία, τά έθρεψαν καί τα ντάντεψαν καί τα έκαναν θηρία στόν τόπο μας, παραδίδοντας κληρονομικό ανάθεμα στήν νέα γενιά, στά παιδιά μας...

Τώρα, τό ποιοί ήσαν Δημαρχεύοντες εκείνη τήν εποχή ( Ανδρέας Καράβολας γιά την ιστορία ), τότε πού γιά πρώτη φορά έσκασαν μύτη αυτοί οί λαθραίοι στήν Πολιτεία μας, τότε πού βλέπανε να στήνονται παράγκες καί μικροεστίες καταυλισμού καί ουδείς τούς μιλούσε, είναι κοινωνικά γνωστό αλλά κατά περίεργο τρόπο συγκάλυψης, ουδείς τούς αναφέρει, έστω καί γιά τήν ιστορική μνήμη...

Υπάρχουν όμως καί υπεύθυνοι τού "τότε", πού τούς θυμόμαστε καί τούς αναφέρουμε, γιατί μάς κληρονόμησαν τό "σήμερα" σ΄ εμάς καί στά παιδιά μας...

Καί τώρα, ουδείς γνωρίζει τό πώς θά λήξει αυτή η θλιβερή γιά όλους μας ιστορία, κι΄ ακόμη θλιβερότερη γιά τούς ίδιους τούς λαθρομετανάστες πού βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι ανάμεσα στό "δέν περνάς κυρά-Μαρία, δέν περνάς...περνώ" τών ελέγχων τού Λιμενικού, κι΄ ανάμεσα στήν συντονισμένη πιά οργή τών κατοίκων πού θέλουν να απαλλαγούν καί ελεύθεροι καί μέ ασφάλεια να κυκλοφορούν στήν Πολιτεία τους, όπως πατρογονικά το δικαιούνται...

Ουδείς έχει το δικαίωμα να μάς αφαιρέσει αυτό τό χαρτί, καί καμία πολιτική οιασδήποτε Κυβέρνησης δεν μπορεί να παίζεται πάνω από την ασφάλεια, τήν τάξη, καί τήν πλάτη τής Πολιτείας μας...

---------------------------------------

Ένας πυροσβεστήρας κατακέφαλα τό νέο όπλο τών Αφγανών μετά τα λοστάρια καί τα καδρόνια !

Υπάρχει Νόμος, κι΄ άν ναί, πού βρίσκεται;

Με πυροσβεστήρα χτύπησαν και τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι έναν άλλο πρόσφυγα μια ομάδα Αφγανών. Τέταρτο επεισόδιο σε πέντε ημέρες.

Ξύλο άνευ... ελέγχου πέφτει πλέον καθημερινά στο κέντρο της Πάτρας, ανάμεσα σε πομάδες λαθρομεταναστών που προσπαθούν να αποκτήσουν τον έλεγχο των «φιλέτων» της παραλιακής ζώνης που οδηγούν στο λιμάνι.

Μετά τα επεισόδια του Σαββάτου μεταξύ Αφγανών και Σομαλών, σειρά είχαν δυο διαφορετικές ομάδες Ασιατών να έρθουν στα χέρια, στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Ερμού, την ώρα που εντός της λιμενικής ζώνης, στο ύψος της Ερμού, βρίσκονταν 50 με 60 αλλοδαποί, οι οποίοι έδιναν χρήματα σε μεσάζοντα για να τους βάλει σε φορτηγό προς την Ιταλία!

Η ώρα ήταν περίπου 2.30 χτες το μεσημέρι, όταν έντρομοι οδηγοί που περίμεναν στο φανάρι της Αγίου Ανδρέου και Ερμού είδαν περίπου 10 αλλοδαπούς, χωρισμένους σε δυο ομάδες να χτυπιούνται ακριβώς στη μέση του δρόμου! Στο στόχαστρο της μιας ομάδας είχε μπει ένα άτομο της άλλης ομάδας, το οποίο κυνηγούσαν και κατάφεραν να τον ρίψουν κάτω και να τον χτυπάνε ανελέητα.

Τα μέλη της άλλης ομάδας κατάφεραν και απέσπασαν τον σύντροφό τους, για να αρχίσει νέο κυνηγητό προς την Ερμού, με τους κυνηγημένους να μπαίνουν μέσα στο κατάστημα με Πυροσβεστήρες του Ασ. Πανούτσου, προκειμένου να γλιτώσουν από την οργή της άλλης ομάδας.

Όμως οι εξαγριωμένοι αλλοδαποί δεν δίστασαν να μπουν μέσα στο μαγαζί, να σηκώσουν χειροπόδαρα τον άνδρα που κυνηγούσαν, να τον βγάλουν και να αρχίσουν πάλι να τον ξυλοκοπούν. Μάλιστα ένας εξ αυτών, δεν δίστασε να πάρει έναν πυροσβεστήρα από το κατάστημα και να προσπαθήσει με αυτόν να ανοίξει το κεφάλι του άνδρα που χτυπάγανε!

Η άλλη ομάδα κατάφερε να σώσει εκ νέου τον αλλοδαπό και να τον φυγαδεύσει προς την Αγίου Ανδρέου, ενώ δέχτηκαν βροχή από πέτρες που έριξαν τα μέλη της άλλης ομάδας.

«Είχαν βάλει τον άνθρωπο κάτω και τον χτυπούσαν με τόσο μίσος που είπα τον σκότωσαν. Ένας πήρε έναν πυροσβεστήρα να του ανοίξει το κεφάλι! Και εμείς φοβόμαστε. Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει όταν εισβάλουν έτσι στο μαγαζί σου», είπε στους δημοσιογράφους ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Στο σημείο δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός και ένας άνδρας της ομάδας ΖΗΤΑ έφτασε στην περιοχή την ώρα που οι αλλοδαποί είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.






Λίγα μέτρα παρακάτω, 60 Αφγανοί, έπαιρναν σειρά για να μπουν σε φορτηγά για την Ιταλία, έναντι αμοιβής και δεν πτοήθηκαν ούτε όταν ένα αυτοκίνητο της Ασφάλειας βρέθηκε έξω από τον περίβολο του λιμανιού, καθώς απλώς έκατσαν κάτω και περίμεναν μέχρι οι αστυνομικοί να απομακρυνθούν γνωρίζοντας προφανώς ότι οι αστυνομικοί δεν θα έμπαιναν μέσα στο λιμάνι.

Προχθές όμως είχαμε καί άλλη ιστορία...

Και μέσα στο λιμάνι συνεπλάκησαν προχθές αργά το βράδυ Αφγανοί με Αφρικανούς μετανάστες κάτι που σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές της Πάτρας συμβαίνει για πρώτη φορά. Οι ομάδες των μεταναστών ήταν οπλισμένες με αυτοσχέδια όπλα. Ήρθαν αρχικά σε λεκτική αντιπαράθεση και στην συνέχεια σε σύγκρουση μεταξύ τους. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στα υπόστεγα -στο ύψος του «PATRA PALACE» και όπως προαναφέραμε εντός λιμενικής ζώνης- και έλαβαν τέλος με την επέμβαση κομάντο του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών που τους κυνήγησαν και τους απώθησαν εκτός λιμενικής ζώνης. Πρόκειται για συνέχεια στα έκτροπα που ξεκίνησαν από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

http://www.patranews.gr/news.asp?ID=10698

Καί κάποιοι άλλοι, στήν κεντρική διοίκηση, τραβάνε τώρα τα μαλιά τους...

ΑΘΗΝΑ : ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ...

Τις τελευταίες μέρες, 170 επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής συσπειρώθηκαν ταχύτατα και ίδρυσαν ένα νέο πολιτιστικό σύλλογο για την πλατεία της Ομόνοιας και της γύρω περιοχές με την ονομασία Θησέας (e-mail: thiseas.omonoia@gmail.com, τηλ. 210-5222847 ), και εκτός των άλλων, έστειλαν την ακόλουθη χαρακτηριστική επιστολή που δημοσιεύουμε :

«Η γειτονιά μας κάτω από την Ομόνοια στο κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα. Τα ναρκωτικά, η πορνεία, τα μαχαιρώματα, οι βιαιότητες , οι εκφοβισμοί, είναι στην ημερήσια διάταξη.

Εκατοντάδες-χιλιάδες λαθρομετανάστες-δήθεν πολιτικοί πρόσφυγες, που εισπράττουν 18 Ευρώ την ημέρα ανά άτομο από την Πολιτεία, έχουν καταλάβει την περιοχή. Στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο σε βρωμερές πολυκατοικίες με ελάχιστες τουαλέτες. Κατουράνε και πετάνε βρωμιές και μπουκάλια από τα μπαλκόνια.

Απλώνουν τα ρούχα τους στα παράθυρα και τα βρομόνερα τρέχουν κάτω στα πεζοδρόμια. Ρίχνουν σκουπίδια και απόβλητα σε ταράτσες και φωταγωγούς που τους έχουν μετατρέψει σε χαβούζες.

Μπροστά στην ανυπαρξία του κράτους, τις εύκολες και από απόσταση κραυγές για «ανθρώπινα δικαιώματα», οι λαθρομετανάστες αποθρασύνονται.

Σηκώνονται αργά-αργά το απόγευμα, περιφέρονται ως αργόσχολοι στους δρόμους, διακινούν ναρκωτικά, πορνεύονται, προκαλούν επεισόδια και κάθονται σε ομάδες μπροστά στα μαγαζιά, διώχνοντας τους περαστικούς και τους πελάτες. Ποιος κανονικός άνθρωπος θα μπει στα μαγαζιά μας, όταν στην είσοδό του κάθονται ή περιφέρονται 5, 10, 20, 30, 50, 100 αργόσχολοι αλλοδαποί.

Όταν ένας από εμάς τους παρακάλεσε να κάνουν λίγο πιο πέρα για να περάσει, του απάντησαν : «fuck you, fuck your police, fuck your country”. Θεωρούν δική τους την περιοχή, μας εκφοβίζουν, μας διώχνουν από το σπίτι μας, μας καταστρέφουν.

Δεν είμαστε ρατσιστές φυσικά, αλλά η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Αν συνεχιστεί θα κλείσουμε το κέντρο της Αθήνας από την κυκλοφορία. Ζητούμε να πάρουν μέτρα οι αρμόδιοι, να ρίξετε κι’ εσείς οι δημοσιογράφοι, οι βουλευτές, κανένα δάκρυ και για εμάς τους «ιθαγενείς» και όχι μόνο για τους «καημένους τους μετανάστες». Είμαστε εμείς που σας διαβάζουμε και που σας ψηφίζουμε.

Είμαστε οι σκληρά εργαζόμενοι, φορολογούμενοι, Έλληνες πολίτες που διεκδικούμε ίση μεταχείριση και ανθρώπινα δικαιώματα και την τήρηση του νόμου για όλους. Μόνο ο Νομάρχης Γιάννης Σγουρός έδειξε να ενδιαφέρεται για το πρόβλημά μας. Που είναι το υπόλοιπο κράτος ; Υπάρχει κράτος; Ο αρμόδιος Υπουργός ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης τι κάνουν ;»

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, συνεχίζουν κατά χιλιάδες να συρρέουν στην ταλαίπωρη χώρα μας οι λαθρομετανάστες, προωθούμενοι συστηματικά από τους θρασύτατους γείτονες, το επίσημο Τουρκικό κράτος, το οποίο είναι υποψήφιο, ως γνωστό, για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πριν από λίγες μέρες, οι κάτοικοι της Πάτμου έκαναν μπλόκο στο λιμάνι τους για να μην επιτρέψουν την εισβολή ακόμα 133 λαθρομεταναστών, που συνέλεξαν διάφοροι «καλοί άνθρωποι και ανθρωπιστές». Τους λαθρομετανάστες τους δέχτηκαν οι «καλοί» κάτοικοι της Λέρου. Αλλά μόνο για μια ημέρα...

Ο γνωστός «ανθρωπιστής και επίσης πολύ καλός άνθρωπος» κ. Προκόπης Παυλόπουλος, φρόντισε να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής για να έρθουν και αυτοί, όπως και χιλιάδες άλλοι, που αλλού:

μα στη χαβούζα της χώρας, την πόλη του επίσης «καλού ανθρώπου και ανθρωπιστή» Νικήτα Κακλαμάνη, στο κέντρο της Αθήνας. Στο μεταξύ, το ΚΚΕ, γνωστό «ανθρωπιστικό κόμμα», έβγαλε ανακοίνωση όπου επισημαίνει ότι για όλα αυτά φταίει ο ιμπεριαλισμός !

Οί φωνές πληθαίνουν, καί οί λεγόμενοι "αρμόδιοι" κωφεύουν... ( ή τό παίζουν κουφοί γιά ευνόητους λόγους )

Κάτοικοι και καταστηματάρχες στήν Αθήνα ξεσηκώνονται , με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και φωνάζουν, ότι έχουν μείζον πρόβλημα ασφάλειας στις κεντρικότερες περιοχές της πρωτεύουσας.

Κατηγορούν την κεντρική εξουσία, τα αρμόδια υπουργεία και τον Δήμο, ότι δεν κάνουν τίποτε ουσιαστικό, για την προστασία τους. Και απειλούν να «πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους», γιατί δεν μπορούν πια ούτε να ζήσουν ούτε τα μαγαζιά τους να δουλέψουν, λόγω της παράνομης δράσης ημεδαπών και κυρίως αλλοδαπών ατόμων και συμμοριών, που έχουν «καταλάβει» το κέντρο της Αθήνας.

Οι διαμαρτυρίες προέρχονται κυρίως από κατοίκους και καταστηματάρχες :

1.- Της περιοχής των Εξαρχείων. Οι σύλλογοι της περιοχής πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη στις 5 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Εξαρχείων. Και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία μέχρι την συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, όπου θα προχωρήσουν και σε συμβολικό κλείσιμο της Πατησίων.

Διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη δράση εμπόρων ναρκωτικών και των τραγικών θυμάτων τους ναρκομανών αλλά και άλλων εγκληματικών στοιχείων και των περιβόητων «κουκουλοφόρων» στην περιοχή τους, καθώς και για την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης των Εξαρχείων, που έχουν μετατραπεί πλέον σε «γκέτο παρανόμων»

2.- Της περιοχής γύρω από την Ομόνοια, μέχρι την πλατεία Βάθης και μέχρι την Πειραιώς, που έχει μετατραπεί σε γκέτο λαθρομεταναστών, εμπόρων ναρκωτικών και άλλων παρανόμων.

Καταγγέλλουν ότι ειδικά οι λαθρομετανάστες από Αφρικανικές και Ασιατικές χώρες στιβάζονται κατά εκατοντάδες σε ακατάλληλα κτίρια και σπίτια που νοικιάζονται από ασυνείδητους ιδιοκτήτες, με άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Και καθημερινά οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια «πήζουν» από ανάμεικτο πλήθος νομίμων και παρανόμων μεταναστών, εμπόρων και θυμάτων ναρκωτικών και μελών εγκληματικών συμμοριών, με συχνές συμπλοκές και φασαρίες, που δεν αφήνουν τους κατοίκους να ζήσουν ομαλά και εμποδίζουν την λειτουργία των καταστημάτων.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες δημιουργούν σύλλογο, με το όνομα «Θησέας» και απειλούν να φτάσουν μέχρι και σε αυτοδικίες, εάν το κράτος και ο Δήμος δεν πάρουν μέτρα προστασίας τους.

3.- Της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, που έχει ανάλογα προβλήματα και όπου έχουν συμβεί τα περισσότερα φονικά τον τελευταίο χρόνο, από την δράση εγκληματικών συμμοριών ημεδαπών και λαθρομεταναστών. Οι κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς όπως λένε οι διαμαρτυρίες τους στον Δήμο και στα αρμόδια υπουργεία μένουν χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση.

Το κακό έχει παραγίνει. Κάτοικοι και καταστηματάρχες των περιοχών αυτών και όχι μόνο βάζουν πια πωλητήρια σε σπίτια και μαγαζιά. Ο φόβος και ο τρόμος κυριαρχούν. Και το κράτος και ο Δήμος καθεύδουν…

------------------------------------------------------

Ωρολογιακή βόμβα οι λαθρομετανάστες...

...για τη χώρα και την Αθήνα

Του Θόδωρου Κατσανέβα

.
Το πρόβλημα της εισροής χιλιάδων λαθρομεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα μας με την Τουρκία τείνει να μεταβληθεί σε ωρολογιακή βόμβα για την υπόσταση της χώρας και του κέντρου της Αθήνας ειδικότερα, όπου σωρεύεται το μεγαλύτερο μέρος τους. Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει σήμερα το υψηλότερο ποσοστό μεταναστών και ειδικότερα λαθρομεταναστών στην Ευρώπη και πιθανώς σε όλο τον κόσμο.

Ο μέσος όρος των μεταναστών σε σχέση με το γηγενή πληθυσμό στην Ευρώπη είναι 3,8%, ενώ στην Ελλάδα πρέπει να ξεπερνά ήδη το 12-15% και να τραβάει ταχύτατα την ανηφόρα. Με δεδομένη την ανεξέλεγκτη μαζική εισροή τους, σε συνδυασμό με την υπεργενητικότητά τους και την υπογενητικότητα των ελληνογενών, σύντομα μέσα στην τρέχουσα δεκαετία, θα μας υπερκεράσουν αριθμητικά, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Χωρίς να αμφισβητείται η συμβολή των μεταναστών στην ευημερία και ανάπτυξη της χώρας, δεν μπορεί να μην προκαλεί ανησυχία η διαφαινόμενη αλλοίωση της εθνολογικής της βάσης και οι διαγραφόμενες φυλετικές συγκρούσεις, με δεδομένη και τη δυστοκία για κοινωνική ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των νεοεισερχόμενων.

Για το ίδιο ζήτημα, το ελληνικό κράτος απουσιάζει παντελώς. Τα σύνορά μας είναι εντελώς διάτρητα.

Οι σωματέμποροι και από τις δύο πλευρές των συνόρων, με τους συνεργάτες τους στις δημόσιες υπηρεσίες, θησαυρίζουν ανεξέλεγκτοι από τη διακίνηση του «εμπορεύματος». Η ισχύουσα νομοθεσία και δικαστική πρακτική εδώ είναι περίπου ανύπαρκτη. Η παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών τιμωρείται, αν τιμωρείται, ως απλό πλημμέλημα!

Από τη διεύθυνση της Αστυνομίας Αλλοδαπών, στους λαθρομετανάστες χορηγείται άδεια παραμονής για ένα μήνα, με την αστεία διαδικασία της λεγόμενης «διοικητικής απέλασης», την οποία οι πάντες γράφουν στα παλαιά τους υποδήματα αφού, εκτός των άλλων, πλαστογραφείται ευκολότατα και διατηρείται στο διηνεκές.

Επιπλέον, τους χορηγείται επίδομα 18 Ευρώ την ημέρα, όσο δηλ. η κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ, ενώ οι χρυσοκάνθαροι «σωματέμποροι» τους στεγάζουν σε πολυκατοικίες-γκέτο, προσβάσιμες σε κάθε είδους βρωμιά, παρανομία, σωματεμπορία, διακίνηση ναρκωτικών, παραβατική συμπεριφορά και τρομοκρατία των «ιθαγενών» που διεκδικούν κι’ αυτοί ίσα δικαιώματα.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις
και ειδικότερα ο χώρος της αριστεράς, βλέπει μονόπλευρα και απλοϊκά το όλο θέμα από τη στενή φιλανθρωπική του διάσταση. Όποιος διαφορετικός πολυσύνθετος προβληματισμός, τιτλοφορείται αβίαστα ρατσιστική αντίληψη.

Κανένας δημοκρατικά σκεπτόμενος, δεν αρνείται ότι οι μετανάστες αποτελούν θύματα της ανισόμερους παγκόσμιας κατανομής του πλούτου, των παρενεργειών του άγριου καπιταλισμού της εποχής και των εμφύλιων σπαραγμών. Όμως, είναι τουλάχιστον αφελές, ουτοπικό έως επικίνδυνο, να δεχτούμε ότι η «Ψωροκώσταινα» θα επιλύσει μόνη της το τεράστιο αυτό διεθνές πρόβλημα. Μια τέτοια παιδαριώδης αντίληψη, αν δεν είναι ύποπτη άλλων προθέσεων, μοιάζει με την συντηρητική άποψη ότι η φτώχεια μπορεί να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά και μόνο από την ατομική φιλανθρωπία !

Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα τεράστιας διεθνούς σημασίας που πρέπει να αποτελέσει κεντρικό σημείο στην πολιτική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ε.Ε. οφείλει να κάνει σαφές στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφια για ένταξη, όταν με τη μεθοδευμένη συμμετοχή του «βαθέως κράτους της», διοχετεύονται κατά χιλιάδες οι λαθρομετανάστες στη χώρα μας, στα ανατολικά δηλ. σύνορά της Ευρώπης. Δεν είναι δυνατόν κρατικά πλοιάρια του λιμενικού σώματος της Τουρκίας να μεταφέρουν λαθρομετανάστες, όπως είδαμε σε αποκαλυπτικό σχετικό βίντεο, και οι υπεύθυνοι να παραμένουν ατιμώρητοι.

Η «καλή γείτονας» θα πρέπει να υποχρεωθεί να τιμήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει για το ίδιο θέμα και να δεχτεί την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών που διακινούνται συστηματικά μέσα από το έδαφός της στις χώρες καταγωγής τους και με την οικονομική συνδρομή της Ε.Ε. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να απειληθεί με πάγωμα των διαδικασιών ένταξης, μαζί με άλλες ισχυρές συνακόλουθες κυρώσεις. Οι χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών στην Αφρική και στην Ασία, οφείλουν επίσης να υποχρεωθούν και αυτές να δεχτούν πίσω τους ομοεθνείς τους, υπό την απειλή σοβαρών κυρώσεων, αλλά και μέριμνας για συναρτούμενη ισχυρή οικονομική βοήθεια.

Αλλά για να γίνουν πράξη όλα αυτά, το ζήτημα πρέπει να τεθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών, προέδρων, Πρωθυπουργών και Υπουργών Εξωτερικών, καθώς και σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωκοινοβούλιο, κλπ. Οι Ευρωβουλευτές μας οφείλουν να βομβαρδίσουν το Ευρωκοινοβούλιο με παρόμοιες ερωτήσεις. Οι ανίσχυρες διαμαρτυρίες του αρμόδιου Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου πέφτουν στο κενό. Η κυβέρνηση και ο Δήμαρχος της Αθήνας, δεν μπορούν να επικαλούνται ως άλλοθι για την απραξία τους, το γεγονός ότι δε βοηθιούνται από την αντιπολίτευση !

Οι παραπάνω απόψεις και προτάσεις βέβαια, αφορούν μόνο την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση ή αντικανονική μετανάστευση
και όχι τους νόμιμους μετανάστες ή τα μέλη οικογενειών νόμιμων μεταναστών που διαβιούν ήδη στις χώρες υποδοχής, όπως ορίζει και το πρόσφατο σύμφωνο για τη μετανάστευση της Ε.Ε. Ιδιαίτερα όσον αφορά τους πραγματικούς πολιτικούς πρόσφυγες, αυτοί θα πρέπει να τύχουν ειδικής προστασίας και του δικαιώματος να μπορούν να προωθούνται και να ενσωματώνονται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και στη δική μας, αναλογικά με το μέγεθος του πληθυσμού της κάθε μίας απ’ αυτές.

Η ανεξέλεγκτη και ασύδοτη εισροή χιλιάδων, εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στη χώρα μας, δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί άλλο. Τα νησιά μας, η Αθήνα, το ιστορικό της κέντρο, η βιτρίνα της χώρας, δεν μπορεί να μετατρέπονται σε τριτοκοσμικά γκέτο, εμπορίας ναρκωτικών, πορνείας, εγκλήματος, υγειονομικής νοσηρότητας, βρομιάς, πολεοδομικής αθλιότητας, βίαιων φυλετικών συγκρούσεων και αναγκαστικού εξοβελισμού των κατοίκων και επαγγελματιών του κέντρου από τις παραδοσιακές τους εστίες.

Το δράμα των μεταναστών είναι πράγματι οδυνηρό, αλλά η λύση του δε βρίσκεται στη σώρευση τους σε άθλιες πολυκατοικίες στο κέντρο της χώρας, όπου μεταβάλλονται σε υποχείρια των κυκλωμάτων της εγκλήματος και της παρανομίας που αναγορεύεται σε ανθρωπιστική μας υποχρέωση από ορισμένους αριστερο-Κολονακιώτες προοδευτικούς τύπους. Για τους οποίους οι τελευταίοι εναπομείναντες «ιθαγενείς», άδουν το γνωστό άσμα : «έλα να μάθεις στην Πλατεία Βάθης τι ζωή περνώ....».

Οι πολυκατοικίες-γκέτο του ταλαίπωρου κέντρου της Αθήνας όπου στοιβάζονται χωρίς στοιχειώδεις υγειονομικές και άλλες προϋποθέσεις εκατοντάδες λαθρομετανάστες, θα πρέπει άμεσα να σφραγιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να κλείσουν. Αν δεν το πράξουν, οι υπεύθυνοι δημόσιοι λειτουργοί θα είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους.

Μέχρις ότου βρεθεί η λύση της επαναπροώθησης στις χώρες τους για όσους λαθρομετανάστες δεν είναι πραγματικοί πολιτικοί πρόσφυγες, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για προσωρινή εγκατάστασή και σίτισή τους σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις σε περιοχές στην ύπαιθρο, μακριά από τις πόλεις και την Αθήνα ειδικότερα και για το σκοπό αυτό, μπορεί να ενεργοποιηθούν μη - κυβερνητικές οργανώσεις.

Η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οφείλουν να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα πριν είναι πολύ αργά.

Press blog

Δωρεάν φωτογράφιση καί σέ δύο ( πρός το παρόν ) Τράπεζες τής Πάτρας ! Τρέξτε να προλάβετε πρίν τελειώσουν τα φίλμς...


HTML clipboard

Τό "ειδικόν μηχάνημα". Παρακαλώ περάστε, ένας ένας με την σειρά καί καλό απόγευμα...


Καλό το μέτρο γιά την προστασία από ληστές, αλλά όλοι οί πελάτες δεν είναι ληστές...

Καί μάλλον, μετά τίς ουρές καί την ταλαιπωρία, θα μεταφέρουν αλλού τά κεφάλαιά τους, κι΄ έτσι θ΄ απαλλαγούν καί οί Τράπεζες καί από τίς ληστείες καί από τούς πελάτες...

Μ΄ ένα σμπάρο δηλαδή, σκοτωμένα δυό τρυγόνια!

------------------------------------

Από επιστολή αναγνώστη από τήν Αθήνα,

Δευτέρα 13/10 πρωί, στην Εθνική Τράπεζα Γλυφάδας, οδού Βουλιαγμένης.

Περιμένω ΕΞΩ απο την Τράπεζα μαζί με άλλους 2 να μπώ μέσα. Προηγείται κυρία, η οποία πατάει το κουμπάκι και μπαίνει στο κενό μέχρι την άλλη πόρτα. Πατάει επανειλλημένα το κουμπάκι αλλά η δεύτερη πόρτα δεν ανοίγει με ΤΙΠΟΤΑ.

Απο τη διπλανή πόρτα, βγαίνει άλλος πελάτης και της φωνάζει να βγάλει τα γυαλιά ηλίου που φόραγε. Καί ώ του θαύματος, η πόρτα ανοίγει.

Άλλη μια κυρία που προηγείτο, το έκανε σαν..πείραμα. Έβαζε τα γυαλιά, τίποτα, τα έβγαζε πέρναγε.

Ρωτώντας μετά φίλο υπάλληλο της Τράπεζας , μας είπε το εξής κουφό.

Οσοι μπαίνουν στην Τράπεζα φωτογραφίζονται και η τράπεζα κρατάει αρχείο για περίπτωση ληστείας.

Τό ξέρει όμως αυτό ή " Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων; " καί πόσο νόμιμο είναι να φωτογραφίζονται όλοι οί πελάτες τής Τράπεζας;

"Δέν πληρώνω, δέν πληρώνω", σε πιάνω ( η Εφορία ), καί μέσ΄ τήν φυλακή σέ χώνω...




HTML clipboard







Γιά 410 ευρώ κατάσχανε το σπίτι του! Ποιοί καρεκλοκένταυροι τό κάνανε αυτό, καί γιατί ;

Κανείς δεν ξέρει σίγουρα εάν οί μικροκλήσεις πού πέφτουνε σωρηδόν στό βιλαέτι μας, ( καί είναι μάλιστα πολλές ), πηγαίνουνε καί στήν Εφορία!

Ο κ. Δήμαρχος δεν μάς έχει ξεκαθαρίσει το θέμα καί δεν γνωρίζουμε εάν καί Νομικώς ευσταθεί να παραδίδει η Δημοτική Αρχή τάς κεφαλάς μας στήν Εφορία, οπότε κινδυνεύουμε κάποια μέρα να βρεθούμε στην θέση τού αγαπητού συμπολίτη...

Καί ακόμη δεν γνωρίζουμε, ποιές απ΄ όλες τίς κλήσεις πάνε στην Εφορία;

Νά μάς παραδίδει δηλαδή πρός κατασπάραξη, ενώ κυρία υπεύθυνη είναι η ίδια η Δημοτική Αρχή πού τόσα καί τόσα χρόνια δεν μερίμνησε να φτιάξει πάρκινγκ καί υποδομές γιά αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας...

Τό έκανε;

ΟΧΙ !

Τότε δεν έχει καί το ηθικό δικαίωμα να μάς ζητάει καί ρέστα....

--------------------------------


Ακούγεται ακραίο, αλλά εάν αμελήσετε να πληρώσετε τις κλήσεις της Τροχαίας κινδυνεύετε να φθάσετε στο σημείο να σας κατασχέσουν το σπίτι …

Συνέβη σε συμπολίτη που του κατασχέθηκε από την Εφορία, την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, μια γκαρσονιέρα, αξίας 80.000 ευρώ, για ένα χρέος που έφθανε τα 410 ευρώ.

Όπως σημειώνει στην «Π» ο κ. Αθανάσιος Τακουμάκης «είχα διαπιστώσει ότι υπήρχε από την Εφορία κάποιο ποινικό πρόστιμο ύψους 370 ευρώ από κλήσεις. Μου είχαν επιδοθεί δύο κλήσεις από την Τροχαία και ακολούθησε το δικαστήριο όπου δεν παρέστησα γιατί δεν είχα λάβει κλήση ως κατηγορούμενος.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν μου κοινοποιήθηκε, αλλά καταγράφηκε από την Εφορία ως ένα ποινικό πρόστιμο 370 ευρώ. Κάλεσα τηλεφωνικά την Α Δ.Ο.Υ και τους ενημέρωσα ότι δεν μπορούσα να πληρώσω το ποσό ολόκληρο. Μου απάντησαν ότι κάθε μήνα θα μπαίνει μια προσαύξηση και ότι το συγκεκριμένο χρέος θα παραμείνει και θα ενσωματωθεί στο εκκαθαριστικό μου».

http://www.peloponnisos.com.gr/?c=117

Είχε προηγηθεί όμως καί το παρακάτω περιστατικό, πού δείχνει ότι τό Κράτος, ή βγάζει - δείχνει τά δόντια του, ή κάποιοι καρεκλοκένταυροι θέλουν να εκθέσουν τήν Κυβέρνηση απέναντι τών πολιτών οχυρωμένοι πίσω από Νομοθετικές ασάφειες καί εφαρμόζοντας αντικοινωνικά τό γράμμα τού Νόμου ( καί όχι τό πνεύμα του Νόμου...)

========================



"ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΛΑΘΟΣ..."





Πάλι καλά πού δεν τού πήραν καί τό κρεββάτι αφήνοντάς τον στό πάτωμα !


Δεν προχωράει τελικώς η κατάσχεση του... τραπεζιού στον ηλικιωμένο από την Κ. Αχαϊα. Ξέσπασμα του 76χρονου, αντιδράσεις από το Εργατικό Κέντρο.

«Αυτό που έκαναν είναι απάνθρωπο». Με αυτή τη φράση ο 76χρονος Σπύρος Σιάκος από την Κάτω Αχαΐα, μίλησε για την περιπέτεια που έζησε, όταν το ΙΚΑ προχώρησε στην κατάσχεση του μοναδικού περιουσιακού του στοιχείου, που ήταν ένα τραπέζι και τέσσερις καρέκλες αξίας 145 ευρώ.

Το χρέος του ηλικιωμένου, ύψους 994 ευρώ, χρονολογείται από το 1997, ωστόσο, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από 20 ένσημα που χρωστούσε από το 1988!

Ο κύριος Σιάκος αναφέρει εμφανώς απογοητευμένος: «Μας φέρονται σαν ζώα. Δεν έχει καμία λογική αυτό που έγινε. Αυτό το τραπέζι το κατασκεύασα μόνος μου. Με αυτό το τραπέζι δηλαδή και τις καρέκλες θα τους ξοφλήσω; Ας έρθουν εδώ να κάνουν κατάσχεση. Τι θα μου πάρουν δηλαδή; Ας έρθουν να πάρουν το τραπέζι να το βάλουν στο… μνήμα τους. Τι άλλο να πω;»

Μάλιστα, ο 76χρονος την ημέρα της κατάσχεσης ήταν στο νοσοκομείο, λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Το ΙΚΑ δεν κατάφερε να του κατασχέσει κάτι άλλο, διότι ζει σε νοικιασμένο επιπλωμένο σπίτι, μαζί με το γιο του.



«Παίρνω σύνταξη 400 ευρώ το μήνα από το ΙΚΑ. Δούλευα επί 52 χρόνια και πήρα σύνταξη στα 68 μου. Είναι συμπεριφορά αυτή;», διερωτάται ο ηλικιωμένος, ο οποίος προσπαθεί να βρει ένα λόγο για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΙΚΑ ΕΤΑΜ κ. Αλέξανδρος Μιχάλης αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, παραπέμποντας το θέμα στην κεντρική διοίκηση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα είναι δυσαρεστημένοι από τις τελευταίες εξελίξεις και τη διάσταση που πήρε πανελλαδικά το θέμα και από την πρώτη στιγμή κάλεσαν άτομα της Περιφερειακής Διοίκησης για να δώσουν εξηγήσεις.

«Η συμπεριφορά αυτή είναι απάνθρωπη από τη διοίκηση. Θα έπρεπε να υπάρχει ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα», αναφέρει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ κ. Σωτηρούλης.

Όσον αφορά στο Δήμαρχο Δύμης κ. Διονύση Γκοτσούλια μίλησε για ενέργεια που αγγίζει τα όρια της τρέλας και διεκδικεί θέση στο βιβλίο «Γκίνες», προσθέτοντας πως «όταν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία υπηρεσιών με το Δήμο. Το ζήτημα θα λυθεί με παρέμβαση δική μας».

Συγχαρητήρια ειρωνικά έδωσε στο ΙΚΑ το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, ενώ ο δικηγόρος Θανάσης Διαμαντόπουλος που αποκάλυψε το θέμα, ανέφερε πως «θα φροντίσω να αναδεικνύω τέτοια προβλήματα, τόσο με το θεσμικό όσο και με το ρόλο μου ως δικηγόρος, ιδίως σε οικογένειες πολύτεκνες, φτωχές και γενικότερα οικογένειες αναξιοπαθούντων».

http://www.patranews.gr/news.asp?id=10681

Καιρός, να πετροβολήσουν καί λίγο τήν ανόητη κεφαλή τους...



HTML clipboard





Αστεροσκοπείο Αρίσταρχος στήν κορυφή τού Χελμού ! Κάποια κακοποιά στοιχεία τό έβαλαν κι΄ αυτό στόχο.

Φαντάσου να έγραφαν καί στούς τοίχους εδώ πάνω, γκράφιτυ καί συνθήματα...


Η παρακάτω είδηση είναι ενδεικτική τής παιδείας πού έχουν μερικοί, είτε προέρχονται από την τάξη τών αμαθών, είτε από την τάξη τών βοσκών ( της περιοχής εννοείται , πιθανόν γιατί τρομάζουν τα πρόβατα καί δεν κατεβάζουν ...γάλα), είτε ανήκουν σε άλλη συνομοταξία τού "πετάμε πέτρες στήν σκεπή έτσι γιά πλάκα να μάς ακούσουν "οί από μέσα..."


Πέταξαν πέτρες στον …«Αρίσταρχο»

Ζημιές ύψους 40.000 ευρώ προκάλεσαν άγνωστοι στις εγκαταστάσεις του Αστρονομικού σταθμού «Αρίσταρχος» στη Νεραϊδοράχη Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στη γυάλινη οροφή του σταθμού και προκάλεσαν σημαντικές φθορές.

Ο σταθμός βρίσκεται σε υψόμετρο 2.340 μέτρων και στις εγκαταστάσεις του φιλοξενείται το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η καταγγελία για τις φθορές έγινε από τον υπεύθυνο λειτουργίας του σταθμού, που διαπίστωσε χθες το πρωί τις φθορές στο σταθμό. Ο «Αρίσταρχος» εγκαινιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο.

peloponnisos.gr

----------------------------------------------

Πρίν όμως από την παραπάνω είδηση , είχε προηγηθεί άλλο κακό προηγούμενο ( παρακάτω είδηση ), πού πιθανόν να λειτούργησε καί σάν κακό παράδειγμα...






Πολλά από αυτά τα πάνελ τού Αστεροσκοπείου στόν Ψηλορείτη έγιναν άφαντα !

Νά υποθέσουμε ότι ανέβηκαν Ζωνιανοί εδώ πάνω; Άς μη το υποθέσουμε καί χαλάσουμε το image τους...

----------------------------

Έκλεψαν φωτοβολταϊκά πλαίσια από Αστεροσκοπείο στον Σκίνακα Κρήτης !

«Φτερά» έκαναν δώδεκα φωτοβολταϊκά πλαίσια από τις εγκαταστάσεις του αστεροσκοπείου του Σκίνακα στον Ψηλορείτη, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό! Οι άγνωστοι δράστες δεν δίστασαν να ανεβούν σε υψόμετρο 1750 μέτρων όπου, με συγχρηματοδότηση από το ΙΤΕ και την Περιφέρεια Κρήτης, έχει εγκατασταθεί από το 2000 το φωτοβολταϊκό πάρκο το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες λειτουργίας του αστεροσκοπείου και να κλέψουν αθέατοι τα πλαίσια!

Η κλοπή έγινε την περασμένη Τρίτη και ήταν η πρώτη φορά στα 22 χρόνια λειτουργίας του αστεροσκοπείου που γίνεται στόχος κακοποιών. Η έλλειψη των φωτοβολταϊκών δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στη σωστή λειτουργία του αστεροσκοπείου και των επιστημόνων που αγωνίζονται για την αστρονομική έρευνα υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Το περίεργο είναι ότι τα κλεμμένα φωτοβολταϊκά πλαίσια είναι μοναδικά στην Κρήτη και αναγνωρίζονται εύκολα. Έχουν διαστάσεις 131,6Χ66Χ4 εκατοστά και φέρουν στην πίσω πλευρά ετικέτα που αναγράφει «SIEMENS SM 110-24» με το λογότυπο της εταιρείας να βρίσκεται και μέσα στον κρύσταλλο. Η τυχόν αφαίρεσή του θα καταστρέψει το μηχανισμό.

Επομένως, είναι αδύνατο να πουληθούν στη «μαύρη» αγορά, ούτε όμως και να τα χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι οι δράστες, αφού θα είναι σαν να παραδέχονται ότι αυτοί τα έκλεψαν! Πρόσφατα, ο υπουργός Ανάπτυξης κ Χρήστος Φώλιας απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ Μανώλη Σκουλάκη για τις άδειες φωτοβολταϊκών στην Κρήτη, δήλωσε ότι έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ειδικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών σε κτίρια, στέγες και προσόψεις, με συγκεκριμένους όρους και απλές διαδικασίες.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και την επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου για αύξησή τους στο 20% της τελικής ενεργειακής κατανάλωσης ως το 2020.

Protothema.gr

Γέννες πολυτελείας τώρα, καί στά Δημόσια Νοσοκομεία !!  


HTML clipboard






Ο ερχομός στην ζωή ενός καινούργιου μέλους γιά τήν οικογένεια, αποτελούσε πάντοτε πηγή χαράς πού συνοδεύετο συνήθως με το μυστήριο τού φύλου πού βεβαίως τότε το μαθαίναμε τελευταίο...

Αγόρι ή κορίτσι ;

Σήμερα, τα πράγματα έχουν βέβαια αλλάξει, έχουμε τούς λεγόμενους προγεννετικούς ελέγχους με τούς οποίους μαθαίνουμε "τί έχει το κλειστό μπαούλο μέσα του" καί πού μερικές φορές γίνεται καί αιτία, εάν δεν μάς αρέσει το κουκί ( πού εμείς σπείραμε ), να καταλήξουμε καί στόν σκοτωμό του...

Γιατί, δυστυχώς συμβαίνουν καί τέτοια κρίματα καί παρατράγουδα πού μετά μάς συνοδεύουν συνειδησιακά καί ελεγκτικά σε όλη μας την ζωή !

Χώρια βέβαια η θανάσιμη αμαρτία απέναντι τού Θεού καί η καταπάτηση τού Ευαγγελίου τού Χριστού, στό "ού φονεύσεις" ...

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: χρηματιστήρια τοκετού !

Κερδίζουν έδαφος τα μαιευτήρια του ΕΣΥ στο χρηματιστήριο του τοκετού ! Μέχρι 14.000 ευρώ φθάνει στα ιδιωτικά...

Η κ. Χριστίνα Κεμανετζή είναι ειδικευόμενη γιατρός και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει δύο αγοράκια, και για τις δύο γέννες ταξίδεψε ώς το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, παρά τις ενστάσεις της οικογένειάς της, που ήθελαν να γεννήσει σε ιδιωτική κλινική- όπως άλλωστε, συνηθίζεται. Γιατί; Όπως λέει στα «ΝΕΑ», το «κόστος στα ιδιωτικά είναι εξωφρενικό».

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Το ποσό όμως που ζητούσαν στο Διαβαλκανικό Κέντρο ήταν πολύ μεγάλο- και φυσικά η ασφάλεια δεν τα καλύπτει. Από την άλλη ο μαιευτήρας στο νοσοκομείο της Ξάνθης κέρδισε την εμπιστοσύνη μου, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική απόφασή μου». Η ειδικευόμενη γιατρός σημειώνει ότι η συγκεκριμένη δημόσια κλινική στην Ξάνθη παρέχει όλες τις ιδιωτικές ανέσεις: «μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, τα οποία ήταν πεντακάθαρα, μπάνιο με σαπούνια και τηλεόραση».

Στο δίλημμα για την επιλογή μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου μαιευτηρίου μπαίνουν ολοένα και περισσότερες γυναίκες, αφού το χρηματιστήριο του τοκετού έχει εκτιναχτεί

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ...

Μονόκλινο σε δημόσιο μαιευτήριο φθάνει τα 600 ευρώ για 4 διανυκτερεύσεις, ενώ σε ιδιωτικό ξεπερνά τα 2.000 ευρώ

Τα τελευταία χρόνια, ορισμένα μαιευτήρια του ΕΣΥ πραγματοποιούν ένα «λουξ πείραμα» και κερδίζουν έδαφος σε σχέση με το παρελθόν, χωρίς ωστόσο να μπορούν προς το παρόν να κερδίσουν μεγάλο κομμάτι της πίτας των ιδιωτικών.

Η κ. Κεμανετζή δηλώνει ότι δεν το έχει μετανιώσει στιγμή: ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήρθε αντιμέτωπη με τις χρόνιες ελλείψεις στο ΕΣΥ. Και βέβαια, όπως η ίδια παραδέχεται, δεν θα πήγαινε σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο,
ούτε θα δεχόταν να μπει στην αίθουσα του τοκετού με τον εφημερεύοντα γιατρό και όχι με τον προσωπικό της γυναικολόγο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 35-45% των γυναικών σε όλη τη χώρα επιλέγουν να γεννήσουν σε μαιευτήρια πολλών αστέρων. Μάλιστα, η ψαλίδα ανοίγει ακόμη περισσότερο στην Αθήνα, αφού 6 στα 10 μωρά γεννιούνται σε ιδιωτικές κλινικές, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να έχουν καθιερωθεί ως μαιευτήρια αποκλειστικά και μόνον για τις αλλοδαπές.

Ωστόσο, το σκηνικό αρχίζει να αλλάζει. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Μαιευτηρίου Έλενα Βενιζέλου, όπου πραγματοποιούνται ετησίως 6.800- 7.000 τοκετοί κατά μέσον όρο τα τελευταία χρόνια. «Από το σύνολο των γυναικών που μας προτιμούν, το 45% είναι Ελληνίδες. Και το ποσοστό αυτό ολοένα και αυξάνεται», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής της ΣΤ΄ Μαιευτικής Κλινικής κ. Γιώργος Φαρμακίδης.

Εκτός όμως από τους οικονομικούς λόγους που οδηγούν περισσότερες Ελληνίδες στο ΕΣΥ, ο κ. Φαρμακίδης επισημαίνει ότι πόλο έλξης για τις μέλλουσες μητέρες αποτελεί το... ρετιρέ του μαιευτηρίου, ο 5ος όροφος, όπου στεγάζονται τα μονόκλινα, και ο 6ος, επίσης με μονόκλινα δωμάτια, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Το κόστος για το μονόκλινο δωμάτιο σε ένα δημόσιο μαιευτήριο φτάνει μόλις τα 600 ευρώ για τις 4 διανυκτερεύσεις, την ώρα που στις ιδιωτικές κλινικές ξεπερνά τα 2.000 ευρώ: «Στόχος μας είναι να καθιερωθεί το Έλενα στη συνείδηση των Ελληνίδων ως μαιευτήριο- μπουτίκ. Και βέβαια, το πιο σημαντικό είναι να χτίζεται ανάμεσα στη μέλλουσα μητέρα και το γυναικολόγο μια σχέση εμπιστοσύνης, παράμετρος που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Πρέπει όμως, να βελτιωθούν και οι υποδομές τόσο σε ξενοδοχειακό όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό».

Δελεαστικές τιμές

Περίπου 100 ευρώ την ημέρα κοστίζουν τα δίκλινα δωμάτια στο Μαιευτήριο Αλεξάνδρα, τιμή που δελεάζει ολοένα και περισσότερες Ελληνίδες. Τα 8 δίκλινα δωμάτια και τα 4 μονόκλινα όμως δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες 5.500 νέων μητέρων που επισκέπτονται ετησίως το νοσοκομείο.
Το φακελάκι ζει και βασιλεύει

ΑΤΟΥ ΓΙΑ τα δημόσια νοσοκομεία και ιδίως για τις πανεπιστημιακές κλινικές της Αττικής είναι και η φήμη των διευθυντών- καθηγητών που προσφέρουν στις μέλλουσες μητέρες άρωμα ασφάλειας. Παρ΄ όλα αυτά, όπως παραδέχονται πολλές νέες μητέρες, για να εξασφαλίσουν έξτρα προσοχή από τις ούτως ή άλλως λίγες μαίες και κυρίως για να βρουν θέση σε δωμάτιο που δεν θυμίζει Δημόσιο, δηλαδή για να μη στοιβαχτούν με άλλες έξι γυναίκες, έπρεπε να καταφύγουν στο γνωστή μέθοδο, στο φακελάκι!

«Οι γυναίκες πληρώνουν ακριβά για να έχουν μια αξιοπρεπή γέννα και αυτό είναι λυπηρό. Στην ουσία ο δημόσιος τομέας πριμοδοτεί εξαιτίας των ελλείψεων, και συνεπώς επειδή παρέχει μόνον τα απαραίτητα, τον ιδιωτικό τομέα.

Όσες πάλι απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία το κάνουν κυρίως επειδή εμπιστεύονται τον γιατρό τους» λέει στα «ΝΕΑ» η πρόεδρος του ΣΕΜΜΑ Καλλιόπη Μάλφα- Νικολοπούλου.

Στις πανεπιστημιακές κλινικές, όμως, η κατάσταση συνήθως είναι διαφορετική: «Η κλινική μας λειτουργεί οκτώ χρόνια και διαπιστώνουμε αυξητική πορεία στους τοκετούς- ξεκινήσαμε με 400 και πέρυσι κλείσαμε με 1.350, ενώ φέτος έχουμε ξεπεράσει τους 1.000. Στα Ιωάννινα πάλι, έχουν ξεπεράσει τους 1.500 τοκετούς.

Όπου υπάρχουν πανεπιστημιακά νοσοκομεία, οι κλινικές είναι πολύ ανεπτυγμένες και γι΄ αυτό άλλωστε πηγαίνουν και περιστατικά αναφοράς καθώς λειτουργούν μονάδες νεογνών», υπογραμμίζει ο κ. Ιωάννης Μεσσήνης, καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Tanea.gr

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Βρέθηκε τό δαχτυλίδι ! Στό Δρέπανο ο πρώτος λαχνός πού κερδίζει τό...σπίτι !  

HTML clipboard








Ένα τέτοιο καράβι έξω από τον κυματοθραύστη πολύ πιθανόν νά έλυνε τό πρόβλημα !

Σάν να τό ξέραμε κι΄ εμείς, όταν μιλούσαμε παλιά για τούς υποθαλάσιους μυστηριώδεις σεισμούς τού Δρεπάνου...(

" Μυστηριώδεις, καί αιφνίδιοι υποθαλάσσιοι κυματισμοί στην περιοχή του Δρεπάνου, πού ζητούν απάντηση…)


Καί τώρα, τί δέον γενέσθαι; Καί ποιός θά εγγυηθεί γιά την ασφάλεια τών εκεί κατοίκων;

Αλλά θα πάνε, ή ού...

Μήπως θα ήταν καλύτερο κ.Παυλόπουλε να τούς βάζατε σ΄ ένα παροπλισμένο καράβι καί να το παρκάρετε αρόδο έξω από τον κυματοθραύστη, ώστε κι΄ αυτοί να βλέπουν θάλασσα καί να έχουνε καί τίς όποιες ελπίδες τους, κι΄ εμείς να βρούμε την ησυχία μας;

=======================

Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση επιβεβαίωσε το Υπουργείο Εσωτερικών τις μέχρι προχθές επικρατέστερες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή του Σταθμού Υποδοχής προσφύγων.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το βράδυ, ανακοινώθηκε επίσημα πως ο χώρος όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες που σήμερα διαμένουν παράνομα στην Ηρώων Πολυτεχνείου και ανοργάνωτα σε διάφορες περιοχές της Πάτρας θα είναι αυτός του Δρεπάνου στον Δήμο Ρίου.

Η είδηση έπιασε στον ύπνο ακόμη και τον ίδιο τον Δήμαρχο Ρίου, Χρήστο Λιακόπουλο, ο οποίος εκείνη την στιγμή βρισκόταν σε έναν γάμο, μακριά δηλαδή από τα καθήκοντά του, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από δημοσιογράφους που του ζητούσαν αντιδράσεις για την τελική απόφαση. Ο κ. Λιακόπουλος, εμφανώς αιφνιδιασμένος, επιχείρησε να διασταυρώσει την είδηση, αντιλαμβανόμενος ότι πλέον βρισκόταν προ τετελεσμένου γεγονότος.

“Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών επέλεξε να ανακοινώσει την τοποθεσία βράδυ Σαββάτου. Αυτό ας το κρίνει ο καθένας από εμάς. Εγώ από την πλευρά μου, από την Δευτέρα κιόλας θα έχω επαφές με το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ενημερωθώ και στην συνέχεια θα συγκαλέσω έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Θα συντονίσουμε τους κατοίκους, οι οποίοι είναι αναστατωμένοι και να είστε σίγουροι πως θα αντιδράσουν”, δήλωσε εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Λιακόπουλος.

Στην αντίπερα όχθη, έντονες είναι οι αντιδράσεις από πλευράς των κατοίκων της περιοχής, που δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε έντονες κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτρέψουν αυτό που για την Πολιτεία πλέον θεωρείται δεδομένο.

Από την πλευρά του μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος κάνει λόγο και για άλλες κινήσεις που θα μπλοκάρουν την κατασκευή του σταθμού, όπως είναι η προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως η περιοχή επελέγη καθώς πληροί τις προϋποθέσεις ενώ βρίσκεται αρκετά μακριά τόσο από την τελευταία κατοικημένη περιοχή του Δρεπάνου όσο και από την ίδια την Πάτρα. Μάλιστα, γίνεται λόγος για διαδικασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, προκειμένου να εγκατασταθούν γρήγορα στον σταθμό οι πρώτοι μετανάστες.

“Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, ξεκινάει άμεσα η δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων, ώστε, το συντομότερο δυνατό, το Κέντρο ν αρχίσει να υποδέχεται τους πρώτους μετανάστες.

Πρόκειται για έκταση 40 περίπου στρεμμάτων, η οποία απέχει αρκετά από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή του Δήμου Ρίου και 15 περίπου χιλιόμετρα από την Πάτρα. Είναι η μεγαλύτερη από τις προτεινόμενες εκτάσεις, μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος της περιοχής, ενώ είναι κατάλληλη να φιλοξενήσει περίπου 1.000 άτομα...

http://www.patranews.gr/news.asp?ID=10645