Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Διόδια: πολύ σάς ζηλεύουμε βρέ Αμερικάνοι…


HTML clipboard





ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ( ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΡΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» ΟΜΩΣ…)

=========================

"Τό καλοκαίρι του 1996 ήμασταν στην Ατλάντα, καλύπτοντας για την «Ε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μια μέρα, φύγαμε οδικώς από την πόλη για να επισκεφθούμε, από περιέργεια, την πόλη Athens, της εκεί Πολιτείας της Τζόρτζια. Βγαίνοντας από την Ατλάντα για να πάρουμε τον αυτοκινητόδρομο, σταματήσαμε στον έναν και μοναδικό σταθμό διοδίων που υπήρχε εκεί.

Αλλοι περνούσαν με ηλεκτρονική κάρτα, άλλοι ρίχνοντας νομίσματα σε ένα χωνί, που τα «ζύγιζε» και, εάν ήταν εντάξει, άνοιγε αυτομάτως η μπάρα.


Σε ένα τέτοιο χωνί ρίχνουνε τα dollars, πού καθημερινά αφαιρούνται μέχρι τελικής εξόφλησης !

Στην χώρα μας, μ΄ ένα τέτοιο χωνί ρίχνουμε πολύ λάδι στους ντενεκέδες, για τα αμέτρητα εικονοστάσια των ψευτο-- Εθνικών μας δρόμων…

Συγκρίνατε τώρα την κακή Αμερική, με την «Δημοκρατική» μας Ελλάδα…

Υπήρχε σε κάθε λωρίδα μια μεγάλη ηλεκτρονική οθόνη που έγραφε: «Ο δρόμος αυτός κατασκευάστηκε με δικά σας λεφτά. Κόστισε τόσα !

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχετε πληρώσει τόσα (και έβλεπες ότι συνεχώς άλλαζε, μειούμενο, το νούμερο του αρχικού κόστους). Μόλις εξοφληθεί αυτό το ποσόν, τα διόδια αυτά θα ξηλωθούν.

Σας ευχαριστούμε». Συγκρίνετέ το, λοιπόν, αυτό με την απίθανη απόφαση των δικών μας απίθανων τύπων, που ασκούν σ' αυτόν τον τόπο πολιτική, να αυξήσουν την τιμή των διοδίων στον πιο άθλιο δρόμο της Ευρώπης, τον Αθηνών - Κορίνθου, που έχει «καθαρίσει» κόσμο και κοσμάκη και που, χρόνια τώρα, χρόνια αμέτρητα, εισπράττει λεφτά που δεν ξέρουμε πού πάνε...

Enet.gr - 25/9/08:

Press-blog

================







Ένα ακόμη εικονοστάσι, "είς μνήμην" κάποιου αδικοχαμένου συγγενούς ή φίλου...

Πότισε κι΄ αυτός με το αίμα του λαμαρίνες καί άσφαλτο, ταϊζοντας τόν Μολώχ...

Πιθανόν να έφταιγε κι΄ ο ίδιος τρέχοντας πάνω από 140Km σε έναν δεδομένο καί γνωστό δρόμο πού δεν αντέχει ούτε στά 100 !

Πιθανόν να μιλούσε στό τηλέφωνο όπως κάνουν πολλοί, καί μετά βρίσκονται αναποδογυρισμένοι στά χαντάκια, ανάπηροι ή καί πεθαμένοι...

Πιθανόν να είχε πιεί τά κρασάκια του καί τα ουϊσκάκια του, νά έκανε κόντρες, να υπήρξε απρόσεκτος, ή να τού έπεσε κάποιος άλλος ( με όσα προηγουμένως κακά αναφέραμε ) επάνω του καί να βρέθηκε στήν άλλη ζωή καί σ΄ έναν άλλο κόσμο ( καλό ή κακό ανάλογα με τά έργα μας...) χωρίς κάν να τό καταλάβει...

Αλλά, πιθανόν νά έφταιγε καί κάποια γούβα στήν άσφαλτο, να υπήρχε ολισθηρότης, νά είχε κακή κλίση, καί άλλα παρόμοια...

Καί τέλος, πιθανόν νά μή έφταιγε ο ίδιος αλλά νά έφταιγε ο απέναντι...

Οί δρόμοι όμως είναι πιά γνωστοί καί δεδομένοι, κι΄ ώσπου νά γίνουν καλύτεροι άς συμορφωθούμε κι΄ εμείς.

Καί μη έχουμε την απαίτηση να μάς φτιάχνει το Κράτος πλατιούς δρόμους, γιά να τρέχουμε μετά με 200Κm την ώρα...


=================

"ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ…"

Το Patranews.gr δημοσιεύει την συνέντευξη του επιχειρηματία Μιχάλη Γαβριλόπουλου, ο οποίος πράττει συστηματικά αυτό που όλοι οι οδηγοί θα ήθελαν να πράξουν: Δεν πληρώνει τα διόδια στην Πατρών - Κορίνθου.

Μάλιστα, δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν έχει υποστεί κυρώσεις, πως δεν φοβάται πιθανό πρόστιμο και εκφράζει σιγουριά πως τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια θα δικαιώσουν την άτυπη αυτή επανάσταση.

Κύριε Γαβριλόπουλε, οι περισσότεροι χρήστες της Εθνικής Οδού λένε πως δεν θα ξαναπληρώσουν διόδια αλλά… ακολουθούν τα δέοντα. Εσείς το λέτε και το κάνετε. Εδώ και πόσο καιρό και με τι συνέπειες;

Εμείς αρνούμαστε να πληρώσουμε διόδια εδώ και 6 με 8 μήνες . Όμως, αν και δεν πληρώνουμε, δεν έχουμε κάποιες συνέπειες και κυρώσεις όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με εξαίρεση κάποιους ανθρώπους που έχουν λάβει κάποια πρόστιμα. Σε εμένα προσωπικά όμως δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Πώς αντιδρούν οι υπάλληλοι των διοδίων;

Από τότε που ανέλαβε η «Ολυμπία Οδός», οι υπάλληλοί της μας δίνουν να συμπληρώσουμε μια φόρμα αδυναμίας καταβολής των διοδίων, όμως σβήνουν την λέξη «αδυναμία» και γράφουν «άρνηση».

Μετά την συμπλήρωση αυτής της φόρμας μας δίνουν ένα αντίγραφο με καταγεγραμμένα στοιχεία και, απ’ ό,τι μας λένε, δεν θα επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Είμαστε στην διαδικασία με τους νομικούς μας συμβούλους να διερευνήσουμε το θέμα αν και μας καθησυχάζουν ότι μια εταιρεία ιδιωτικού δικαίου. δεν μπορεί να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο. Στο μέλλον θα δούμε.

Το εξετάζουμε και περαιτέρω. Εμείς όμως θα φτάσουμε μέχρι και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια σε περίπτωση που μας επιβληθούν κυρώσεις.

Πόσα άτυπα μέλη αριθμεί η… «κίνησή» σας εναντίον των διοδίων;

Δεν έχουμε φτιάξει κάποιον σύλλογο. Είμαστε στα σκαριά να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα όπου ο καθένας θα μπορεί να υπογράφει ηλεκτρονικά και να σχολιάζει. Προσπαθούμε να παροτρύνουμε κάποιους ανθρώπους προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ σήμερα, όσον αφορά στα πρόσωπα που γνωρίζουμε, φτάνουμε κοντά στα 30 με 40 άτομα. Υπάρχουν σίγουρα και περισσότεροι που συχνά αρνούνται να πληρώσουν διόδια ή έχουν αρνηθεί έστω και μια φορά.

Πώς πήρατε την απόφαση να σταματήσετε να πληρώνετε;

Θεωρήσαμε ότι είναι άδικο. Ανεβοκατεβαίνουμε στην Αθήνα επανειλημμένα μέσα στην εβδομάδα και είναι απαράδεκτο να πληρώνουμε σε αυτή την καρμανιόλα..

Επίσης γνωρίζουμε την ευρωπαϊκή οδηγία, ενώ κάνουμε λόγο για έναν επαρχιακό δρόμο και όχι αυτοκινητόδρομο. Δεν προβλέπεται λοιπόν να πληρώνουμε διόδια σε αυτοκινητοδρόμους.

Αποφασίσαμε λίγα άτομα στην αρχή να ξεκινήσουμε αυτή την αντίδραση η οποία, παροτρύνοντας και άλλα άτομα, διαδόθηκε και τελικά μπορέσαμε να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα και να έχουμε με το μέρος μας και τα ΜΜΕ. Η προσπάθειά μας πρέπει να διαδοθεί αλλά όχι να θυσιαστεί στον βωμό σκοπιμοτήτων.

Με τον Νομάρχη Αχαϊας Δημήτρη Κατσικόπουλο έχετε έρθει σε επαφή;

Δεν έχουμε επιδιώξει ακόμη κάποια επαφή με τον Νομάρχη Αχαϊας. Βέβαια, απ’ ό,τι ξέρω κάποιοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, όπως επίσης και ο νομικός μας σύμβουλος

Τι συμβουλή δίνετε εσείς στους οδηγούς;

Θα τους πρότεινα να γίνουν και αυτοί ενεργά μέλη της κίνησής μας και να αντιδράσουν σε όλη αυτήν την προκλητική, θα έλεγα, καταβολή διοδίων η οποία κατά την γνώμη μας είναι παράνομη και καταχρηστική και όλοι μαζί να πετύχουμε την κατάργηση.

http://www.patranews.gr/news.asp?ID=10550


Δεν υπάρχουν σχόλια: