Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Νάτο ! Νάτο, τό δακτυλίδι...( η θέση τού καταυλισμού ). Πούντο; πούντο γιά να τό ιδώ...

HTML clipboard

Επτασφράγιστο μυστικό παραμένει ακόμη ο νέος καταυλισμός τών Αφγανών, Κούρδων, Σομαλών, Σουδανών, καί λοιπών παρομοίων στήν ταλαίπωρη περιοχή μας...

Αλλά, είτε μάς πούνε τόν χώρο, είτε όχι, είτε τόν φτιάξουνε μέσα σε 6 μήνες ( προκατασκευασμένος θα είναι, γιατί τόσο πολλοί μήνες άραγε; εξεπίτηδες το κάνουν έχοντας κάτι άλλο στό μυαλό τους; ), γεγονός είναι ότι οί "λάθροι" κάθε μέρα θα βρίσκονται στά κάγκελα, καί οί Πατρινοί θα τρώνε τίς πέτρες...

Χάσαμε καί τον Ναυτιλίας, καί τά..."συμφωνηθέντα" πού μάς έταζε, ότι θα φέρει "μεγάλες δυνάμεις " .

Νά κάνουνε τί αυτές οί δυνάμεις;

νά τρώνε πέτρες καί ξυλιές, να τούς στέλνουν στά Νοσοκομεία, κι΄ αυτοί να μη μπορούνε νά δώσουνε καμία γιά να επιβάλλουν την τάξη γιατί "αυτό απαγορεύεται..." .

Δηλαδή τί θα παράσταιναν;

Νά τούς χτυπάνε οί λάθροι, κι΄ αυτοί να γίνονται καρπαζοεισπράκτορες; Καί να αποθρασύνονται έτσι, καί μετά να μή υπολογίζουν κανένα;

Τί είδους ασφάλεια μπορούμε να έχουμε έτσι, καί τί είδους προστασία;

Επιτέλους ! Τί είδους Αστυνομία καί Λιμενικό θέλουμε;

Ράμπο ή μπόμπο;


=================================

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιδράσεις στο Ρίο από την διάρροή πληροφοριών για επικείμενη κατασκευή του σταθμού φιλοξενίας στα όρια του Δήμου. “Απαράδεκτο εάν συζήτησαν χωρίς την παρουσία μου”, δηλώνει ο Δήμαρχος Ρίου Χρήστος Λιακόπουλος.

Η διαρροή φημών είναι η συνέπεια της μη αποκάλυψης από πλευράς των συμμετεχόντων στην πρόσφατη σύσκεψη του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την τοποθεσία που θα στεγάσει τον σταθμό φιλοξενίας των προσφύγων. Έτσι, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Νομάρχη Αχαϊας Δημήτρη Κατσικόπουλου πως ο σταθμός θα βρίσκεται, οριστικά, εντός Αχαϊας, μια άλλη φήμη θέλει τον Δήμο Ρίου ως μια από τις επικρατέστερες περιοχές για την κατασκευή του σταθμού.

Η πληροφορία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Ρίου, Χρήστου Λιακόπουλου, ο οποίος και κάλεσε τους φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη (Περιφερειάρχης Δ.Ελλάδος, Νομάρχης Αχαϊας, Δήμαρχος Πατρέων) να μιλήσουν υπεύθυνα, καθώς υποστήριξε ότι δεν μπήκαν ούτε καν στην διαδικασία να επικοινωνήσουν μαζί του και να του δώσουν εξηγήσεις.

“Είναι απαράδεκτο εάν συζήτησαν για περιοχές χωρίς την παρουσία των αρμοδίων Δημάρχων. Αλήθεια, ο κ. Σπυρίδων ως Δήμαρχος Πόρου πριν κάποια χρόνια θα δεχόταν τέτοια παρέμβαση, για παράδειγμα, από τον Δήμο Πειραιά; Δεν πρόκειται να επικοινωνήσω με κάποιον από τους φορείς. Αυτοί όμως έχουν υποχρέωση να μου δώσουν εξηγήσεις”, δήλωσε ο κ. Λιακόπουλος.

Την ίδια στιγμή, σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται και ο Ερινεός, με την Δημοτική Αρχή και τους κατοίκους να πραγματοποιούν συνέλευση την περασμένη Παρασκευή.

http://www.patranews.gr/news.asp?ID=10516

1 σχόλιο:

ataxa είπε...

Μήπως τελικά η πολιτεία θα έπρεπε - αντί να ψάχνει να βρει χώρο να στεγάσει αυτούς τους έρμους τους ανθρώπους- γιατί για θύματα μιλάμε- να προσπαθήσει να αναζητήσει τα αίτια του κακού και πάνω εκεί να δουλέψει?
ΕΙΡΗΝΗ