Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Φτιάξαμε πεζόδρομους καί σκοντάφτουμε πάνω στα τραπεζάκια τών μαγαζιών πού τ΄ απλώνουμε όπου λάχει. Μάζεψέ τους Δήμαρχε, γιατί αγανακτήσαμε πιά...


HTML clipboard

Τελάρα, καφάσια, καί οπωρικά, με το μισό πεζοδρόμιο πιασμένο. Τό υπόλοιπο ανήκει στούς πεζούς γιά να περνάνε ένας - ένας...


Η Θεσσαλονίκη λέει ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ !

Η ΠΑΤΡΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ;

Μιά θάλασσα από τραπεζάκια, ένα διαρκές βουητό - μελισσολόϊ πού ούτε να συζητήσης αλλά καί ούτε να πάρεις τον αέρα σου δεν μπορείς...

Οί περισσότερες παραχωρήσεις "εδάφους τών πολιτών" από τόν Δήμο της Πάτρας μπορεί να έφεραν αύξηση τών εσόδων στόν τοπικό κορβανά, έγιναν όμως οί περισσότερες είς βάρος τής ψυχικής μας υγείας αλλά καί τής πεζής κυκλοφορίας μας...

Αυτό δυστυχώς υπήρξε το αποτέλεσμα τών οικονομικών στόχων της Δημαρχίας μας...

Δήμαρχέ μου, καί καλέ μου άνθρωπε, μήπως θα έπρεπε νά περιορίσεις λίγο τίς επεκτατικές απλωτές τών μαγαζιών στήν Αγίου Νικολάου καί αλλού, στά μανάβικα πού βγάζουν τα τελάρα τους στήν μέση τού δρόμου καί σκοντάφτουμε επάνω τους, καί στα περίπτερα πού καπελώνουν την άσφαλτο μέ ξύλινες αυτοσχέδιες σκαλωσιές καί διαφημίσεις καί σε απειλούν από επάνω εάν τολμήσεις να παρκάρεις στόν "χώρο" τους!

Πού γίναμε τέλος πάντων, με την ανοχή πασών τών Αστυνομιών ( Πολιτικής καί Δημοτικής ) "σάν τα Τρίκαλα με τα δυό στενά, πού σκότωσαν τόν Σακαφλιά;"

Λέμε, "μήπως;"

Καί μπορεί ο κ. Σακαφλιάς οικτρώς να απεβίωσε τότε, αλλά εμείς Δήμαρχέ μου αποβιώνουμε οικτρότατα καθημερινά όταν οί ανάγκες τού βίου καί τα οικογενειακά τρεξίματα μάς αναγκάζουν να διέλθωμεν εν μέσω, τών θλιβερών αυτών, κατειλημμένων πεδίων...

=============================

Θεσσαλονίκη

Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προκάλεσε η αφόρητη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε πεζοδρόμια και πλατείες.

Με έγγραφό του προς τον δήμαρχο της πόλης εγκαλεί την αρμόδια αρχή «για τη διαμόρφωση της σημερινής προβληματικής κατάστασης» και ζητάει από τον κ. Παπαγεωργόπουλο να λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον των υπευθύνων της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.

Η υπόθεση αφορά μία από τις πλέον πολυσύχναστες κεντρικές πλατείες της Θεσ/νίκης, την πλατεία Ναυαρίνου, και την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προκάλεσε αναφορά ιδιοκτήτη καφετέριας.

Ο Ν. Μ. διαμαρτυρόταν ότι αν και απευθύνθηκε στις υπηρεσίες της Δημοτικής αρχής με αίτημα την αναδιανομή του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ του καταστήματός του και γειτονικής καφετέριας, για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, το αίτημά του «δεν έτυχε απάντησης που να τον ικανοποιεί».

Ακολούθησε έρευνα του ΣτΠ για να διαπιστωθεί ότι «στην πλατεία Ναυαρίνου έχουν λάβει χώρα σημαντικές παραβάσεις εκ μέρους της Διεύθυνσης Προσόδων του Δήμου, των διατάξεων που ρυθμίζουν την παραχώρηση χρήσης και την κατανομή κοινόχρηστου χώρου σε καταστήματα προκειμένου να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα».

Ολα αυτά σε μια πλατεία την οποία υποτίθεται ότι ανέπλασε το 2002 ο δήμος, οριοθετώντας μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται στη σχετική μελέτη, και «τον περιορισμό των τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα γύρω από την πλατεία ώστε να αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά ο χώρος»!

Και ενώ η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του δήμου ελέγχεται για «πειθαρχικώς κολάσιμες πράξεις», η παραλιακή λεωφόρος αλλά και οι περισσότερες πλατείες και τα πεζοδρόμια του κέντρου δίνουν στη Θεσ/νίκη όψη τριτοκοσμικής πόλης.

Οι αρχές διατείνονται ότι επιβάλλουν συχνά μεγάλα πρόστιμα, πλην όμως οι ιδιοκτήτες των καφετεριών συνεχίζουν απτόητοι την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων με αποτέλεσμα τα πεζοδρόμια να είναι απροσπέλαστα στους πεζούς.

Και όταν η δημοτική αστυνομία αποφασίζει τη διενέργεια αιφνιδιαστικών ελέγχων, εκείνοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί εκ των έσω και φροντίζουν να εμφανίζονται νόμιμοι!

Kathimerini.gr


1 σχόλιο:

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

Πάντως όσον αφορά την Θεσσαλονίκη το πρόβλημα της πλατείας Ναυαρίνου είναι απο τα μικρότερα σε σχέση με άλλες πλατείες όπως πχ η Αριστοτέλους οπου τα τραπεζοκαθίσματα κυριαρχούν και οι δημοτικές αρχες κωφεύουν